Fotografisanje bez dozvole

Pile, po zakonu svako ima pravo da ide okolo i da snima ljude na javnim mestima.
Zamućuju se lica i tablice ako je reč o snimljenom prekršaju ili ako se govori o nečemu sasvim petom, a prikazuje se običan snimak sa ulice i sl. da ne bi ljudi neosnovano poistovećivali ljude sa nečim sa čime nisu povezani. Inače, zakon ne brani slikanje na javnim mestima osim službenih lica u vršenju dužnosti.

Čisto da bude jasnije, a da ja ne kuckam previše ;)

eto...već u drugom postu rešena dilema...

E ako već neku fotografišeš bez dozvole, a ona neka super cica u minjaku u super pozi,pa tebi skoči - možeš li onda i da ga baciš na tu fotku ili je to strogo zabranjeno?! :think:
To mu dođe bacanje bez dozvole.

u stvari - da :mrgreen:

u americi bi popio kaznu ako doticna ubedi porotu npr. da joj je naruseno samopouzdanje nakon sto je cula za to, a dokaze se da je 'baceno' na fotku

pogledaj
http://en.wikipedia.org/wiki/Sexual_harassment#Harassment_situations
kaze:
The victim does not have to be the person directly harassed but can be anyone who finds the behavior offensive and is affected by it.

(zrtva ne mora da bude direktno ugrozena, vec je dovoljno da smatra necije ponasanje uvredljivim i da to ima uticaja na zrtvu)

naravno, ovo vazi samo u normalnom drustvu, u kom je rutinska kontrola u saobracaju nesto sto se stavlja pod stavku 'uznemiravanje', a sto je u sustini isto kao da policija ima pravo da ti udje u kucu kad god im volja, bez naloga

offtopic - da li je srbija policijska drzava?

I Blicu je objavljena anketa Da li su lepše Novosađanke ili Beograđanke, sa sve fotkama lepih (anonimnih) devojaka iz ova dva grada.http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Za...-devojke-lepse

Baby Jane je sa mnom podelila informaciju da je fotoreporter gostovao na televiziji i hvalio se kako je napravio čak 2000 fotografija lepih žena i da je većina reagovala pozitivno. Ali šta je sa onim ženama koje ne spadaju u tu "većinu"? I ne žele da im se slika u bikiniju nađe na netu ili u novinama?

Kako biste vi reagovali da vam fotka osvane u nekom ovakvom kontekstu?

I na koji način je pravno, zakonski ili kako god, zaštićeno građansko pravo svakog od nas da se skine u kupaći i prošeta plažom, bez da mu fotografije osvanu u Blicu bez dozvole?

mene iskreno nije briga za to fotografisanje
i ne bi me bilo briga da me anonimno ufotkaju
ali kako i mogu kad se ''lepe'' žene a i svakojake drukše jedino a ne isključivo nalaze u beogradu i novom sadu.

Nego kad smo kod fotografisanja bez dozvole

daily_picdump_740_640_01_Daily_picdump_2011_07_07-s450x600-201626-580.jpg

:hahaha::hahaha::hahaha:

Back