Moghrion
Veoma poznat
- Poruka
- 12.933
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
HvalaПа, види... незахвално је о томе причати без неких детаља... треба већа жижна даљина, зум такорећи, али не сме превише...
ово што ти се не свиђа на цвету је недостатак детаља, а он је последица превеликог дигиталног зума, јер онда процесор нема довољно детаља и интерполира, нагађа шта је између пиксела да би се очували детаљи а добило то испадање из фокуса оног што није у том пољу фокуса, та хомогена позадина. Треба користити само оптички зум, а то код телефона углавном није могуће... пробај да приђеш мало ближе а да не зумираш толико...Идеални услови за то што хоћеш су велика раздаљина између апарата и цвета, велика жижна даљина и велики отвор бленде, све то механички и оптички, а телефони то компензују неким процесима који умеју да оставе овакав резултат...
да не дужим превише, најбоље је да пробаш у контролисаним условима... постави под неку ламппу или негде добро осветљено нешто... неку фигируцу, перушку... па стани на два метра, удари максималан зум, сликај, па онда приђи на метар, а зум удари на пола опсега, па сликај, а онда приђи најближе што можеш, без зума па опет сликај, а онда се врати за пола метра и пробај ту са пола зума... тако ћеш најбоље да видиш која раздаљина и који зум дају баланс између очувања детаља у фокусу и замућење у пољу ван фокуса...
Ja ne mislim da je pokvarilo, mene uvek fascinira ta pozadina koja je tako čista.Pogledajte prilog 1706366
Eво Кики једног примера како само пар сантиметара међу цветова може да поквари читаву слику