Foto caffe

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo ga !JO orginal :)

sfdqmt.jpg

Prvo sam hteo samo da sklonjim stub, kese i sl. Onada rekoh sto ne bi bila voda do sipke :D I tu sam bas poceo da brljam ..
Onda sam nastavio....:D Ali eto...umem da uklonim sve sitne stvari, a da se ne primeti :D

Znaci nije komplet original ali ovako je mnogo, mnogo bolje - treba samo jos malo vise doterati - izvuci vise boje i konture, senke... da malo ozivi. Ne bi ja sliku pravila crno-belo jer nema dovoljno svetla - svetlog kontrasta (moje amatersko misljenje ;) )

Slika ne valja nista :) Ima previse suma itd. Uzeo sam je malo da ucim, sve je sivo pa rekoh, lakse je u fotosopu..pa ispalo da nije lako :lol:
Taman je tada kisisca pocela neka da pada...sve slike tog dana su te boje...bas da padnes u depresiju gledajuci ih :lol:
Ali evo danas je nebo bas lepo plavo...ali ima se obaveza . Ali bitno je da je doslo :)
Da, za crno belo si u pravu...ali ja sam stavio u CB jer se manje vide potezi i prepravke :D

Slika ne valja nista :) Ima previse suma itd. Uzeo sam je malo da ucim, sve je sivo pa rekoh, lakse je u fotosopu..pa ispalo da nije lako :lol:
Taman je tada kisisca pocela neka da pada...sve slike tog dana su te boje...bas da padnes u depresiju gledajuci ih :lol:
Ali evo danas je nebo bas lepo plavo...ali ima se obaveza . Ali bitno je da je doslo :)
Da, za crno belo si u pravu...ali ja sam stavio u CB jer se manje vide potezi i prepravke :D

Lightroom je mnogo bolji za RAW fotke. Prvo ih tu sredis - boje, kontrast, sum,..., pa onda predjes u PS za ostalo.

Sigurna sam da nemas nista protiv da i ja malo eksperimentisem tvojim delima (nemam drugih obaveza danas;)) - ja obozavam crno-bele ali boje su mi isto drage - ne plasim se preterivanja - pa ni kada prelazi u kic ... :D

Pozdrav - odo u lov na motive :)

sfdqmt.jpg

sfdqmt.jpg

Molto bene! E jos malcice, malcice ... pa bi slika bila zrela za zlatnu kameru! :)

Da nisu ove sadasnje pecalice, rekla bi da je slikano tamo negde u dedina vremena:mrgreen: ... izgleda jako nostalgicno - verovatno si sepiju koristio :) Ali bilo sta da radimo, voda izgleda mutna - mrtva ko da je pored neke nuklearke ili rudnika ... zamisli samo kakvu bi ribu onda ovi ovde upecali ...:sad2: ... ;)

neufisch.jpg

Zamurović ...Zamurović ... Zamurović ... :dash: ... kako sam mogla da mu zaboravim ime :rumenko: ... Hvala ti Serpent Saint :)

0302velika.jpg

moze biti sam jedan... yann arthus bertrand...secam se prvih njegovih fotki, a mozda i najboljih, koje slikao sa starim motornim nikonom f i 180-ticom.... ko je ikada slikao iz helikotera zna koji sve tu problemi postoje i zato treba ceniti najmanje trostruko remek dela koje nastaju tom prilikom za koje treba imati bas posebno oko.... da ne spominjem kako moras biti vezan i stajati cesto na sipci ako zelis da imas pravi rakurs. pokojni reditelj kresoja je poginuo pri jednom takvom snimanju jer pilote je bio nedorastao zadatku... mup inace ima dvojicu sjajnih pilota koji su specijalisti za taj posao....

http://justpaste.it/3ky

• Podržavam
Reactions: !JO
hvala !JO, i tebi lep vikend :)

KAKO TO da nema još neke vanredne temilice za tekmu? :ceka:

Tab mora da izglanca ganglije i naelektriše neurone i upotrebi talamusna jedra i dojedri do nas sa novim izazovom :)

images

od pre neki dan mozes legalno da kupujes na e bay-u i da ti isporuce na kucnu adresu, cena ce se uklopiti u bezcarinsku....

paypal?M?..hvalimte bože!..Mada je zahebano registrovati se..ranije sam preko Intezepokušala i saćuvaj bože koliko provera i nIŠTA! kao nemam deviza na računu????..ma bzv
tu će trebati iskusna ruka .)

Aj da pitam ovde ...
Da li je moguce skenitrati obične fotografije..malo starije. I onda iseći osobu sa jedne i dodati da ovu durgu...a da izgleda kao da je tako bilo u orginalu.
Mislim znam da je moguće, nego jel komplikovano s obzirom na veličinu fotografija?
E al sam postavio pitanje..al ko razume shvatiće :D

Aj da pitam ovde ...
Da li je moguce skenitrati obične fotografije..malo starije. I onda iseći osobu sa jedne i dodati da ovu durgu...a da izgleda kao da je tako bilo u orginalu.
Mislim znam da je moguće, nego jel komplikovano s obzirom na veličinu fotografija?
E al sam postavio pitanje..al ko razume shvatiće :D

Pa ti možeš da promeniš veličinu slike u PSu i rezoluciju, ako ti već skener nije skenirao u dovoljno velikoj.

A da li je komplikovano zavisi od slučaja do slučaja i tvog umeća. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back