Foto caffe

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E, ljudi jel zna neko da li foto klub Beograd vredi uclanjenja? Ja sam bio juce do njihovih prostorija ciju sam adresu nasao na njihovom sajtu ( ne znam ni da li je apdejtovana) ali ta zgrada izgleda kao najveca rupa i poslednja socijala... Ili jednostavno da se uclanim u FSS?

...nemam iskustva sa foto klubom Beograd, ali ti mogu reci nesto drugo... u FSS nemoj da ides ukoliko bas bas nisi siguran u sebe... ume da bude demoralisuce kada vidis gomilu mnogo boljih "umetnika" od sebe... a sa druge strane... kao i u svakom novom drustvu kada se pojavi neko novi prvih nekoliko (dugo) te gledaju sa podozrenjem... ukoliko ti neko kaze drugacije- laze... ja jos uvek pokusavam da se dokazem u Somborskom foto klubu...

...kreni od malog i penji se ka najvisem... pucaj na visoko ali znaj gde ti je mesto ;)

...upravo im gledam sajt... prvo- nije mi jasna pristupnica ali dobro... malo mi je smesno... kao da se uchlanjujes u stranku a ne u neku drustvenu organizaciju... stari soc sistem is alive, well and kicking...

...prednost sajta je direktan link na konkurse koji su postavljeni na sajtu FSS...

...ima nesto fotografija... ima dobrih ali su uglavnom (ono sto sam ja videla) djene-djene...

...moj savet ti je da se prvo uchlanish u fk Beograd pa kada vidish kako funkcionishu umetnichke organizacije da se odluchish na sledeci korak koji bi bio FSS

soc sistem je definitivno alive. Prvo sajt se zove Untitled document!! a kad sam usao u prostoriju nigde nikog nema, prosetao se malo i reko sta da radim, odoh. U svakom slucaju crea, hvala ti za taj savet :)
Ako neko jos nesto zna neka me obavesti...

Ajd` ja da priupitam, posto sam amater totalni, a volim slikati, ali problem je sto imam aparat koji ne doseze koliko ljudsko oko, ako razumete sta hocu reci.Stoga me zanima koji bi ste mi vi fotoaparat predlozili, i naravno cena mi je bitna, da nije nesto preslano, kao sto rekoh slikam za svoju dusu ... :)

sta tachno zelis da fotografishes? jer ako hoces da ti dobaci do Meseca i nazad onda ce ti mnogo novaca trebati za takav objektiv... zato je mnogo bitno pitanje- sta ti treba i sta trenutno imas?

@nalence
imas odgovarajucu temu za to "Fotoaparati i oprema" tamo mozes da nadjes dosta preporuka

@...creatix...
poslao sam im mejl na onu njihovu adresu da mi lepo napisu sta sve treba da uradim...

sta tachno zelis da fotografishes? jer ako hoces da ti dobaci do Meseca i nazad onda ce ti mnogo novaca trebati za takav objektiv... zato je mnogo bitno pitanje- sta ti treba i sta trenutno imas?

Uglavnom prirodu volim slikati ...a sta imam trenutno ,ma najobicniji digitalni aparat i to HP 735 foto smart, star jedno pet godina :roll:

@Brdza
Pogledala tamo i nista ne nadjoh ...:think:

najbolje bi bilo da uzmes shirokougaoni objektiv... sto se toga tiche... malo sta znam od kompaktnih aparata a da shiroko hvata... prirodu nije bas preporuchljivo tele objektivom "pucati" osim ako nisi zainteresovana za zivotinje (koje je potrebno fotkati sa distance pa onda zbog toga telcem)...

...za pochetak ti preporuchujem da uzmes neki noviji komaktni fotoaparat... koji? na tebi je da proguglash i vidish sa kojim budzetom raspolazes... ne preporuchujem ti da bacas grdne pare na komapkt aparat ali ni da uzimas neki koji ce biti iste snage kao i ovaj koji imas ali za ozbiljne pare...

...ti treba da razmislis... ima vremena za DSLR...

...ono sto ja smatram da bi bilo najbolje jeste da uzmes analogni sa izmenjivom optikom... ali niko vishe ne voli da radi sa filmom... :)

Za cudo odgovorili su mi brzi i to je mejl stigao 4 minuta posle ponoci. Kaze da su svi clanovi na odmoru do septembra, da pratim sajt i da primetim kada je prvi sastanak kluba i da je to definitivno u prostorijama gde sam trazio. Tako da mi ostaje samo da cekam :)

...nije mnogo bitno ali... ako nista drugo dobices jos 20 novih mishljenja na ona koja dobijes na DZ ili ovde :D

...jos dvadeset ljudi koji te ne razumeju i nerviraju do nenormalnosti... ali ih volis i postujes :) ...ponekada

Kako rece Klint Istvud "Misljenje je kao dupe, svako ga ima." :lol:

Morala sam da se nasalim. A je l' uce necemu tamo ili samo kritikuju? Pazi, nije isto.
Dobijala sam svakakve kritike, al' mi je retko ko objasnio kako drugacije i kako u praksi, znaci konkretno, da pokusam drugacije.

...iskreno... mene su nauchili na drugom sastanku neke stvari koje su mnogo bitne a koje se tichu kompozicije... ukratko su mi objasnili ja primila k znanju i mogu reci da sam se znatno poboljshala...

...sta ja znam... ja sam kao sundjer, svaku glupost upijam... meni je bilo dovoljno samo da budem u prisustvu onih koji misle da su bolji od mene da me natera da budem bolja od same sebe a onda i od njih... takmicharski sam nastrojena a i volim da se dokazujem i da dokazujem ljudima da nemaju pojma o chemu govore...

...tako da je sama chinjenica da sam okruzena boljima od sebe meni dala motiv da radim na sebi...

...ah da... posle su njihove kritike i komentari postali maliciozni sto mene ne uzbudjiva posebno... kao sto rekoh, to ce uvek tako da bude kada se neko novi pojavi... narochito kada chvek koji je zavrshio ekonomiju i koji ima 50 i kusur godina shvati da je neko od 25 god. za zrnce kreativniji od njega... ne podnose to... :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back