Foto caffe

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neko te je grdno zaj.eb`o. :hahaha:

Levak može biti čovek koji piše levom rukom
A levaT ima osobine koje si ti navela ;)

Сад нас већ вучеш за језик. Израз "левак" је нешто што се користи на улици, израз који не постоји у књижевном језику осим за алат који служи за сипање. Такви изрази су познати као "уличарски", "сленг"...или како већ. Као што су речи које су шатровачки мењане или неки англосаксонски изрази који су постали део нашег свакодневног говора. Они не припадају нашем књижевном језику па их је бесмислено тражити у Вујаклији, али ми их ипак користимо.

А човек који пише левом руком, као рецимо ја, мада пишем са обе, је леворук, а не левак.

И кад већ причаш како би и шта требало, онда да се и теби каже. Тај смајли, аватар који си ставио....погрешно показује. Три прста, ако ћемо правилно, требају бити скупљена. Тако раширена показују једино број 3, а сигуран сам да нам не показујеш број 3, зар не?

...elem... raspadam se a tek je prvi dan prosao... naime, desava se u somboru somborski pozorisni maraton i mi iz kluba smo im kao neki oficialni fotografi... blagi boze uzasa... ne sme se blicem (naravno) i ne dao bog da shkljocnes kada je tishina odrubljivanje glave ti ne gine...

...juce, danas i sutra od 8pm do 3am na zadatku... najgori momenat je sto sam se naravn odmah skompala sa nekim likovima (upravnicom i njenim muzem, gomilom glumaca) koji su naravno cuga varijanta i ispadash chkapi ukoliko i ti ne pijes... a kada pijem... bolje da me nema... zmeljo otvori se...

...kad odradim neke fotke cu da vam pokazivam ako vas interesuje... tipichne pozorishne... :)

...moram pak da odam slavu Hrvtaskoj glumachkoj trupi koja je nocas izvela odlichnu predstavu... "Bog masakra"...
J. Reza/F. Perković
Teatar Rugantino, Zagreb, Republika Hrvatska
igraju: Ivica Vidović, Gordana Gadžić...
Velika scena

"Priča je o dva para roditelja koji se sastaju ne bi li raspravili na koji način postupiti nakon što su se njihovi jedanaestogodišnji sinovi potukli u parku, pri čemu je Ferdinand Bruni izbio dva prednja zuba. Razgovor počinje vrlo civilizirano, no vrlo se teško dogovoriti tko je krivac, a tko žrtva. Jer možda je svađu izazvao Bruno, ali isto tako možda uzrok Ferdinandove agresije treba tražiti u disfunkcionalnom braku njegovih roditelja. Nakon popodneva provedenog u razotkrivanju obiteljskih tajni, najvažnije otkriće bit će da jabuka uistinu ne pada daleko od stabla, jer i roditelji, kad sve drugo propadne, imaju tendenciju probleme rješavati šakama.

Iako drama nosi pomalo morbidan naslov, on je ipak ironični komentar, a predložak je drama samo u širem smislu. Poput autoričinih ranijih radova, i ovo je komedija, koja ovaj put ispituje granice između barbarstva te politički korektnog, civiliziranog ponašanja."

(preuzeto sa teatar.hr)

Сад нас већ вучеш за језик. Израз "левак" је нешто што се користи на улици, израз који не постоји у књижевном језику осим за алат који служи за сипање. Такви изрази су познати као "уличарски", "сленг"...или како већ. Као што су речи које су шатровачки мењане или неки англосаксонски изрази који су постали део нашег свакодневног говора. Они не припадају нашем књижевном језику па их је бесмислено тражити у Вујаклији, али ми их ипак користимо.

А човек који пише левом руком, као рецимо ја, мада пишем са обе, је леворук, а не левак.

И кад већ причаш како би и шта требало, онда да се и теби каже. Тај смајли, аватар који си ставио....погрешно показује. Три прста, ако ћемо правилно, требају бити скупљена. Тако раширена показују једино број 3, а сигуран сам да нам не показујеш број 3, зар не?

Yebo ga ti hazo, sto se odmah primas :lol:
I sta ima veze ako sam je malo spustio .... neće joj ništa biti ;) Malo da se čeliči ;)

A što se tiče avatara, po kom pravilu trebaju biti skupljena ? :dontunderstand:

p.s. izraz i jeste skupljen sa ulice ;)

Yebo ga ti hazo, sto se odmah primas
I sta ima veze ako sam je malo spustio .... neće joj ništa biti ;) Malo da se čeliči ;)

A što se tiče avatara, po kom pravilu trebaju biti skupljena ? :dontunderstand:

p.s. izraz i jeste skupljen sa ulice ;)

Па ниси само њу "спустио" кад си то написао, него и мене, јер сам ја потврдио оно што је она писала. Али нема везе. Није вредно свађе.

А што се тиче аватара, да, прсти требају бити скупљени, али нисам сигуран да могу то укратко да објасним. Вероватно би се и објашњење претворило у политизирање, а то овом подфоруму не треба. Ако нађем неки текст на нет-у који то "културно" објашњава, поставићу овде.

Poslao sam opomenu... molim vas da ako zelite da se svadjate, to nastavite na PP-u... stvarno zelim da ostanem neutralan... avetinja izbrisao sam ti ovu poruku zbog uvrede, a na fotkama zbog provokacije.. please ljudi mojne da se svadjate. .

Poslao sam opomenu... molim vas da ako zelite da se svadjate, to nastavite na PP-u... stvarno zelim da ostanem neutralan... avetinja izbrisao sam ti ovu poruku zbog uvrede, a na fotkama zbog provokacije.. please ljudi mojne da se svadjate. .

niko ne zeli tebe lichno da uvlachi... ne beri brigu... samo tvoj posao je da odrzavas javni red i mir... ;)

elem... kada ces da mi posaljes one fotke za obradu?

Свака ти част...ако си ово направио телефоном онда шта би тек урадио са профи апаратом :ok::ok::ok:.

Драго ми је да тема заживљава.

Hvala Borise! Fotografija je mooj hobi, medjutim to vremenom prerasta u nesto ozbiljnije, ali ta ozbiljnost zahteva dosta materijalnih sredstava ... a kriza uveliko .... tako da trenutno fotkam mobilnim ( koji se pokazao fenomenalno ) i jednim digitalcem Samsunga. Nadam se da cu u sto skorije vreme posedovati neki solidniji digitalac.

@A-man dobra ti fotografija
@SheSaPlaviEyes mastovita!

prirodno svetlo je kul... jos ako ima velike prozore onda je jos kulje... meni je danez jednom predlozio da stavim paus papir preko prozora da bi se dovilo meko svetlo... kao softboks da pravish... to uradi ukoliko je jako direktno sunce po sunchanom danu... da dobijes meke senke...

...kakav je set?

Ne kapiram ovaj difuzer, kako se ovo nakaci?:lol:

Ima skoro za svaki blic da se nadje gary :)
Odi do axela ili do BM foto, ponesi blic koji koristis i naci ces sigurno.

Sutra fotkam jednog bivseg modela za lovicu u njenom stanu, iskljucivo cu koristiti prirodno svetlo.Ako ima neko neki extra savet...:mrgreen:

Posto si vec pocela da uzimas kinticu, razmisli o kupovini neke vece zilberice. Ovih dana je oblacno, nece ti trebati paus, ali sa druge strane zilberica; ili neko vece ogledalo, a zilberica odozdo da razbije senke.
Ali ako nemas opremu, radi sa onim sto imas: Kefalo!!! odbij blic od malo udaljenijeg zida, a namesti modela tako da joj svetlo sa prozora popuni tamo gde nece bliz, pa kreni od 1/200 ekspozicije, ako je strana do prozora mracna zbog kratke ekspozicije, polako povecavaj vreme ekspozicije, dok ne dodjes do dovoljne ekspozicije gde ce svetlo sa prozora dovoljno osvetliti modela.
Znaci, odbijena svetlost od zida osvelice modela za duzinu bljeska blica i to je to. A posto si namestila modela tako da mu mracnu stranu(koja nije do prozora), vreme ekspozicije nece toliko imati udela u osvetljavanju te strane, vec strane koja je do prozora. Ogledalo ili veci beli papir iskoristi da ublazis senke odozdo. iskoristi

Hvala danez! :D
Ma sad sam dekintirana posto idem na more, treba mi svaki dinar, al' posle mora cu da zaradim za ove osnovne stvarcice.
Inace, volim da radim sa jednim izvorom svetla, snaci cu se sa senkama nekako.

Znam, zapamtila sam to, kaze da ima debelu belu zavesu. Kakav je set? Di znam, improvizacija je moje drugo ime. Parola, snadji se. :lol:
Imacu dosta vremena.

mislila sa na to sta cete da radite- aktove... portrete??

...ja pre nekog fotkanja, pa makar i sebe iz zajebancije prozujim netom da vidim sta drugi rade i kako rade... bas je pre neki dan jedan lik pitao da li skiciram... reko i pre nego sto sam saznala da to treba da se radi ja sam to radila.. i to je jako pouchno... jedan dan izdvojis na skiciranje i trazenje ideja... onda ne moze da ti se desi da posle snimanja bude- "jao pa mogla sam i ovo i ono i svastanesto..."

Necemo aktove. Portrete, ali ona hoce i neku vrstu modne fotografije i tako...ja cu da odradim i nesto sto sam ja zamislila, ovo je trebalo odavno, pa vec imam u glavi sta i kako. Vidis, nije losa ideja za skiciranje, u stvari odlicna je!
Hvala. :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back