Fotke made in Belgrade ( II deo)

• Začetnik teme Začetnik teme divlja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
P1030104_cr2ats+%5B1280x768%5D.jpg

grozota u tasmajdanskom parku.uvek izbegavam da prodjem pored ove jadne rage
То је виђење Дон Кихота вајара Јована Солдатовића.

Била је дилема да ли је у почетку имао главу, с карактеристичним шлемом - тањиром или не, да није можда украдена.

Након неких истраживања, установих да је ипак није имао, и да је то заправо и била вајарова намера: дословно је интерпретирао реченицу из романа, где се каже како је Дон Кихот изгубио главу услед превише размишљања и читања.
Такође, и остале елементе је пренео буквално, оно што Дон Кихот реално (у литерарној реалности) јесте, а не оно што он замишља да је. Зато му је и коњ приказан као рага, јер је у стварности романа рага.

А ето, он је мени, баш такав, постао временом некако нарочито драг, и сродио се с нашом средином, па чак имам и приповетку инспирисану баш тим, ташмајданским Дон Кихотом.

Poslednja izmena:
Платине, погодио си, то су Теслине ноге, то јест ноге споменика Тесли код ЕТФ. :)

Гребо, хвала ти на идеји - фоткала сам Вуков споменик доста пута, и из из разних углова, али није ми пало на памет да му издвојим само ноге, пробаћу то да урадим једног дана, премда ће ту стварно бити неки необични углови, пошто је постамент висок. :)

Back