Fotke made in Belgrade ( II deo)

• Začetnik teme Začetnik teme divlja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ако ти је EXIF тачан, имаш ти добро парче. Пробај да му прегледаш опције и изгуглаш која чему служи, можеш ти одличне фотке с тим да правиш.

Ако у неком програму смањујеш резолуцију, рекао бих да те то кошта највише детаља. Препоручујем ти GIMP, па му истражи опције за Image > Scale Image.

Pa eto, slucajno sam naleteo na neku akciju - i kupio preko neta :hahaha:
Prva elektrika koju sam kupio ne otisavsi od kuce :)
Baterije koje sam dobio uz njega su tek skoro (posle 3 godine) popustile pa sam kupio nove.
Za skaliranje koristim irfanview, malo programce, lepo radi bar sto se mene tice ali sam otvoren za preporuke. Mozda mogu i bolje slike da imam, ovo je slikano na nekom 'srednjem rezimu', postoji i neki kao bas kvalitetan - zaboravio sam da ga upalim.
Mada je svejedno danas bilo tako mutno (velika vlaga) da ne verujem da bih mogao da dobijem bilo sta vise od ponudjenog. Bilo bi bolje da imam vise optickog zuma, ali 4x je ono sto imam.

...jos prosle godine je to tako izgledalo, i umesto robne kuce je sada neka banka....
...a ako si mislio na ovu ogradu koja je kao mreza...i to je takodje odavno tu...
...sve "premrezise" jer nas narod odavno ne zna da se prelazi na pesackom...:(

Iskreno, pre je ta ex robna kuca bila siva zgrada, ne bas zanimljiva, ovako izgleda ipak bolje. Ono sto je po meni zabrinjavajuce je da zgrada nema prozore... ili ima al' su zamaskirani.

A ograde duz kolovoza... pa eto, prvo su kod sajma postavili ako se dobro secam... i na NBG strani Brankovog mosta (i obe su kasnije dodatno produzili). Nisu Svajcarci genetski pametniji, ali su tamo kazne visoke a postupci naplate veoma efikasni.

Baterije koje sam dobio uz njega su tek skoro (posle 3 godine) popustile pa sam kupio nove.
Za skaliranje koristim irfanview, malo programce, lepo radi bar sto se mene tice ali sam otvoren za preporuke. Mozda mogu i bolje slike da imam, ovo je slikano na nekom 'srednjem rezimu', postoji i neki kao bas kvalitetan - zaboravio sam da ga upalim.
Mada je svejedno danas bilo tako mutno (velika vlaga) da ne verujem da bih mogao da dobijem bilo sta vise od ponudjenog. Bilo bi bolje da imam vise optickog zuma, ali 4x je ono sto imam.

Stavio si na "auto", pa je white balance bio na "auto", što kod malih aparata može da bude problem. Stavi na P, tj. Program, pa eksperimentiši sa raznima postavkama WB. Nema savršenih rezultata sem na full frame aparatima , Nikon D3X recimo, sa L staklima. I moj D7000 ima tendenciju da (ponekad) preeksponira snimak kad se slika po jakom suncu a objekat je kontrastan.

Iskreno, pre je ta ex robna kuca bila siva zgrada, ne bas zanimljiva, ovako izgleda ipak bolje. Ono sto je po meni zabrinjavajuce je da zgrada nema prozore... ili ima al' su zamaskirani.

A ograde duz kolovoza... pa eto, prvo su kod sajma postavili ako se dobro secam... i na NBG strani Brankovog mosta (i obe su kasnije dodatno produzili). Nisu Svajcarci genetski pametniji, ali su tamo kazne visoke a postupci naplate veoma efikasni.

...jeste bila je ruzna i nikakva...slazem se da ovako sad izgleda lepse, modernije...a to sto nema prozora, pa mnoge takve zgrade nemaju...nego sve ide preko nekog
venitlacionog sistema...koliko je zdravo znaju najbolje oni koji tamo rade....

..sto se ograda tice, slazem se kad bi bili efinasniji da naplate kazne, ne bi nikom ni padalo na pamet da pretrcava, pa nam ne bi bulevari izgledali kao neka ogradjena
geta...uzas zivi....al ko zna mozda ipak ima nade za nas, jednog dana ko zna kad...da postanemo civilizovaniji....

За сцене са јаким контрастом препоручујем HDR. Не мора се имати камера која га подржава, већ може да се направи више снимака исте сцене са различитим излагањем светлости. После се то споји у Luminance HDR. (боље ради под линуксом него под виндоузом)

Serbia,%20Belgrade,%20Beogradjanka.jpg

G.Platin..ala ste se vi raspricali...
sa tehnickim podacima..umesto da
nam date jos prelepih slika..da uzivamo.

Back