Forumski buvljak

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zasto bih ga unakazio?

Tesla je veliki naucnik, ali nije neki svetac koji se molio Bogu i ziveo na hlebu i soli.

Pa odredjen period jeste, poznavao je dosta biznismena i kretao se po gala eventima. Dok je imao novca.

Ali to nije poenta; on nije bio obican rab niti je imao isti nacin zivota kao obican rab.

Zbog ulaganja u svoje projekte. Novac koji je dobijao za pronalaske je trošio na šta?
Nove pronalaske.
Imao je Tesla još ispada. Pitanje koliki je svetac bio. I to prevarantskih prestupa.

Na primer investitor mu podudi novac po narudžbini da mu napravi neki projekat i on taj novac proneveri i potroši na nešto deseto što je on želeo itd.
Svaki dolar je trošio na projekte i izume.
Neki su uspeli neki nisu.

I to je posle kukao i molio da ga dotični investitor ne tuži pa da ne bi završio u zatvoru.
Imao je sreće jer je taj investitor bio prava dobrica.

Sad da li mu je motiv bio novac ili nauka i u kojoj meri je dobro pitanje.

Kakogod, sigurno je da ga treba posmatrati kao običnog čoveka, a ne kroz te mitove.

Recimo u Maxiju volim da kupujem zato što postoji lepa ponuda. Jedno vreme su bili papreno skupi pa su se donekle unormalili sa cenama. Nekako tamo mi je ok atmosfera. Dis isto mi nije loš a u Lidlu se osećam ko u nekoj hladnjači. Života mi :lol:

Sada više volim da otrčim tu oko zgrade do malecne prodavnice i kupim. Završim kupovinu za tri minuta. Ne jurim 20 din jeftinije ali i tu je koska. Možda nešto platim malo skuplje ali u hipermarketu ću pokupovati bar pola stvari koje mi ne trebaju jer mi se sviđa npr ambalaža. Ja sam žensko ipak :D

Meni recimo nije jasno da se toliko razlikuju cene. Gel za tuširanje Dove koji pretpostavljam da i ne postoji u Lidlu ( možda grešim) kreće se od 400 u jednoj parfimeriji do 800, 900 u Disu i Maxiju i Liliju. E to jeste neverovatna razlika.

Od momenta kad dobijem Oskara za medicinu sve će se znati.
Oblačim belo odelo beskprekorno , dam tri plate za njega, vežem kosu , minđuše od akvamarina , dekolte i dole bosa.Na usne ili crven ruž ili ne. Promenila sam se. Na bini od uzbuđenja skinem sako , sevaju blicevi dobijam dodatni publicitet i ozbiljnu kintu.
Kupujem egzotično ostrvo i naravno ostanem u kontaktu sa Krstaricom. :D

Od momenta kad dobijem Oskara za medicinu sve će se znati.
Oblačim belo odelo beskprekorno , dam tri plate za njega, vežem kosu , minđuše od akvamarina , dekolte i dole bosa.Na usne ili crven ruž ili ne. Promenila sam se. Na bini od uzbuđenja skinem sako , sevaju blicevi dobijam dodatni publicitet i ozbiljnu kintu.
Kupujem egzotično ostrvo i naravno ostanem u kontaktu sa Krstaricom. :D
Nesto kao Dzeg sada

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back