Kamael
Buduća legenda
- Poruka
- 40.857
Ја нисам урадила ништа за разлику од тебе. Ти си намерно угасио лампицу, размишљао си значи о томе. Видиш, мени је то смешно.
Naravno da sam ugasio. Sto dalje iz vaseg krda to bolje.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ја нисам урадила ништа за разлику од тебе. Ти си намерно угасио лампицу, размишљао си значи о томе. Видиш, мени је то смешно.
Naravno da sam ugasio. Sto dalje iz vaseg krda to bolje.
Kakva psiholoska osobina se moze uociti kod forumasa sa upaljenim lampicama?
Da li na videlo izlazi palanancki duh koji zeli reci ostalim korisnicima: "ja sam tu, pogledajte na mene kako zracim upaljenom lampom, primetite me...." iscekujuci da ce neka od osoba suprotnog pola uociti njegovu bljestecu fluorescentnu lampicu registrujuci njegovo prisustvo.
Sljokice, sjaj za usne, lampe, lampioni, zelene lampe, lampice i tako to.
Da je glupost ne bi reagovala. A reagujes jer si se u navedenom pronasla.
Kako reagujem? Izvoli, na osnovu toga sto si boldovala objasni moje reakcije.
Tema bi bila odlična da je za to da lampica bude upaljena kad sam tu potrebno da ja uložim rad da to podesim. Međutim, obratno je, podešeno je (ne od strane tebe i ne tvojim trudom) čim se registruješ na forum da ti lampica radi kada uđeš na forum, bar meni sada. A ne vidim potrebu da se mučim da mačinjemu to da mi ona bude upaljena kad sam tu jer ne vidim štetu od toga.Kakva psiholoska osobina se moze uociti kod forumasa sa upaljenim lampicama?
Da li na videlo izlazi palanancki duh koji zeli reci ostalim korisnicima: "ja sam tu, pogledajte na mene kako zracim upaljenom lampom, primetite me...." iscekujuci da ce neka od osoba suprotnog pola uociti njegovu bljestecu fluorescentnu lampicu registrujuci njegovo prisustvo.
Sljokice, sjaj za usne, lampe, lampioni, zelene lampe, lampice i tako to.
...
podešeno je ... čim se registruješ na forum da ti lampica radi kada uđeš na forum,
...
ne, nego treba li ja da ulažem trud sada da bih podešavanje koje je fabričko (koje sam dobio po "default"-u čim sam se registrovao na forum) promijenio, iako ne vidim ništa loše u tome što je podešeno da lampica svijetli kada sam tu? Treba li i sekundu vremena, a ja bi to za sekudnu sigurno promijenio podešavanje kada bih sad uzeo da se bavim sa tim - treba li i sekundu da trošim na to? Čak vidim i neki stil u tome što se zna kad sam tu a kad ne - bolje da se to zna nego da se ne zna. Mislim, isto je, pošto na mene niko i ne obraća pažnju, ali ipak je bolje..Samo da pojasnim
moderatori znaju kad ste na forumu
i kad niste ulogovani !![]()
Problem je ono što Frojd naziva "mehanizam identifikacije". Otvarač teme vjerovatno ima djevojku ili druga koji isključuju lampicu dok pričaju sa njim preko privatnih poruka, što ga u drugoj svijesi koju svi mi imamo i koje nismo svjesni nervira, i on sada oće da, stručno rečeno, "mehanizmom racionalizacije" (nalaženjem genijalnosti u najvećoj gluposti, najpreciznije rečeno) postigne "identifikaciju", sve to nehotično. Time ugrađuje u dio psihe koji se zove "Super-ego: ego-ideal" pseudomoralnu frazu o moralnosti kako je ono što Kant zove kategorički imperativ imati ugašenu lampicu, a kategorički imperativ je: postupaj tako kao da želiš da maksima (princim) tvog djelovanja postane opšti princip ponašanja svih ljudi.
Reference za moju gornju dugu izjavu o motivima otvaranja teme: Pierre Marie Félix Janet, francuski psiholog, filozof i psihoterapeut, njegov rad "L'automatisme psychologique : essai de psychologie expérimentale sur les formes inférieures de l'activité humaine", Immanuel Kant rad "Kritika čistog uma", Sigmund Freud & Joseph Breuer "Studije o histeriji", itd.. Sve radovi stari preko 100 godina.
Ako je postavljač to hteo da izvrgne ruglu,
onda je ovo jedna od najglupljih tema koje sam video !