Forum politika

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja imam upravo suprotni utisak tj. da se ne smije pisati nikakva kritika koja dotiče Srbe dok obratno je sve dozvoljeno, pred neke datume se kolektivno banuju iz predostrožnosti diskutanti iz Hrvatske da bi se ti i slični mogli razmahati svojim fantazmagorijama prema Hrvatima i Hrvatskoj bez smetnje.
Imaš oči pa valjda vidiš i razumiješ što se piše.
Čoveče idi na hrvatske forume bar ih vi imate.Ne treba nam vaš narativ.

Bilo bi cak smesno traziti to na nekom forumu kad postoje mnogo vise i bitnije pozicije u drzavi na kojima ne sede Srbi.

Али то не значи много.

Нема ситуације у којој ја могу да кажем "па добро, премијер Србије је нека личка комуно-наказа као што је Мирко Марјановић, али је Србин, брале! И решен ребус, сад је све ОК".

Није ОК, у ствари све је уместо ОК, и то што је Србин не значи ништа. Бити Србин није врхунски критеријум подесности ни за једну функцију, јер су Срби врло разноврстан скуп у ком има врло, врло, врло много мандрила.

Regionalnu upotrebu?
Opet znači YU svinjarija u kojoj su Srbi crne ovce kao i ovde kao i u Srbiji samoj Pa dokle više?
Regionalnu jer u regiji zive Srbi, sto se danas naziva srpskim svetom.
Ja sam to obrazlozio sa tim da je srpski svet grupa ljudi koja prica srpskim jezikom i neguje srpsku kulturu.
Znaci svako ko pise i prica srpskim jezikom bi imao mogucnost da koristi istu socijalnu mrezu.
Ne mislim da bi trebalo ostalim zabranjivati pristup ni tamo ni na ovom forumu sve dok postuju pravila istog.

Regionalnu jer u regiji zive Srbi, sto se danas naziva srpskim svetom.
Ja sam to obrazlozio sa tim da je srpski svet grupa ljudi koja prica srpskim jezikom i neguje srpsku kulturu.
Znaci svako ko pise i prica srpskim jezikom bi imao mogucnost da koristi istu socijalnu mrezu.
Ne mislim da bi trebalo ostalim zabranjivati pristup ni tamo ni na ovom forumu sve dok postuju pravila istog.
Polako počinjem da gubim strpljenje.

Али то не значи много.

Нема ситуације у којој ја могу да кажем "па добро, премијер Србије је нека личка комуно-наказа као што је Мирко Марјановић, али је Србин, брале! И решен ребус, сад је све ОК".

Није ОК, у ствари све је уместо ОК, и то што је Србин не значи ништа. Бити Србин није врхунски критеријум подесности ни за једну функцију, јер су Срби врло разноврстан скуп у ком има врло, врло, врло много мандрила.
Ja sam se vec slozio sa tobom da to ne treba da bude jedini pa cak ni glavni uslov, ali za bitne pozicije mora biti jedan od uslova.
Davno sam rekao da nebi dozvolio da niko ko nije rodjen u drzavi ne moze da sedi na najbitnijim/celnim pozicijama u drzavi.
To ne samo da ukljucuje mesto predsednika, premijera, ministarska, vec i svih strateskih drzavnih preduzeca.
Moze da bude na mestu zamenika, savetnika, itd. ali na celnim funkcijama to nebi dozvolio.
Ne samo u Srbiji vec isto mislim i za druge drzave. Kad se to desi, onda je upravljacka struktura slicnija korporaciji nego drzavi.

Polako počinjem da gubim strpljenje.
Postoji i drugi nacin, finansiras svoj forum ili socijalnu mrezu i uspostavis pravila za koja mislis da su ispravna.
Obicno privatna lica gledaju i (ne samo) finansijski interes, zato sam i rekao da je to strateski interes drzave, a iz finansijskog ugla troskova to je kap u moru, a kasnije moze da bude vrlo profitabilno.
Opet se vracam na FB, nisu oni izmislili nista epohalno, a zasto bi gradjanin jedna zemlje koristio multinacionalnu aplikaciju koja nudi odredjene usluge pored svoje domace (drzavne) gde obavlja 99% komunikacija i usluga. To mu ne brani da ima i FB ako vec nece da koristi email da komunicira sa svojim najboljim drugarom iz Burundija.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back