ФОРУМ КАО НАЧИН РАТОВАЊА

DS, da li verujes da ne moze?
Produkt:wink: ce uvek naci konzumenta, a zvezdu ce od istog stvoriti marketing, vest... Moze i distribucija u milionskoj ambalazi, a moze i metodom "od usta do usta", kojoj je narod izrazito privrzen jer vole "medveda" vise od "muhe". Od igle do ideologije, sve su to zalogaji... Koliko ce biti zvakani i kakav ukus ostaje posle njih druga je prica.

Kakav je to mentalni sklop osobe koju pomenu? Lakovernost ne trci samo na neobrazovane ili plitkoumne, naci ces je kod onog koji jedva podesi opcije kad udje u "meni" na daljincu i kod onog koji je dizajnirao isti pa je malo smesno od konektovanja i sl. praviti bauka te onima manje osposobljenim za internet zavrzlame prisivati kojesta. Ljudi, bez obzira na sve moguce razlicitosti, su skloni da veruju, osporavaju, prihvataju, odbacuju... Od igle do ideologije.

Dovoditi u pitanje manipulativni potencijal internet diskursa je je problem neadaptiranosti novim tehnologijama.

Dlakava_Strvina:
Blagoš SrBskom NaroZu kad gi branu taki.
Pre bislim da mu ga dodje ovi forum za pojedini koji ni na novine nisu zanimlivi
Pa ni za treće oko...
Zamislite kada nas ne zanima VAŠA ISTINA!
AU!

Па иди онда на Капирај-Копирај, па гледај ЊИХОВУ ИСТИНУ.
Ја не бих био на форуму где ме не занима шта форумаши имају да кажу.

Witch-king of Angmar:
И комунисти су имали виђење будућности српског народа и у комунизму видели његов национални интерес, па том истом Протићу не смета да их назива издајницима. Лицемерје и противречење самом себи типично за евроатлантисту.

Не знам шта је ту проблем. Комунисти су анационални, односно у нашем случају су били отворено антисрпски настројени. Зашто их не назвати онда правим именом - издајницима.
"Другови" су дали Косову аутономију.
"Другови" су при том и придодали неке територије Косову (нпр. део Копаоника).
Да не набрајам даље шта су "другови" све учинили за српство.
Не знам о чијем је националном интересу реч, али о српском сигурно није!
Поред тога, владавина комуниста је била апсолутистичка, односно готово изједначена са фашизмом. Политика је затворила круг и левица и десница су се среле у једној тачки.
Ово је уједно и одговор Духу: ето окупације које нас је ослободио Ђинђић. Континуитет комунистичке окупације је прекинут, до њиховог поновног учешћа у власти нашег врлог Коштунице.

Duh Sekire:
На Косову и у Републици Српској је ЧИСТА окупација, која у РС има облик колонијалне владавине.
Србија је "слободна" у смислу да се они на власти питају да ли ће испунити стране налоге САД или ОДМАХ.
Уз то нам са ТВ станица сервирају "суочавање".
Да, Срби су у великој мери данас окупирани.

А окупацију је потписао, ако ме сећање не вара, С. Милошевић.

Witch-king of Angmar:
А поборници "евроатлантских интеграција", као, нису антисрпски настројени?

Сем Чеде, који ће вероватно брзо да нестане са политичке сцене, не знам ко је још "битан" антисрпски настројен.
Уосталом, и ДСС ради на евроатлантској интеграцији, па не видим да их ико од вас оптужује за антисрпску делатност.

Занимљиво је то што комунизам уопште није неки фактор (нити опасност) од 1990, а ипак, више од 15 година касније приказују га као највеће зло (заборављајући притом на остала зла као што је амерички империјализам). Да и не помињем идеогенезу комунизма - идеје француске револуције, масонерију, Марксову опчињеност капитализмом... Онда добијемо ситуацију да се овде "патриотски" и "либерални" чланови форума међусобно оптужују за комунизам и пребацују га као лоптицу.

Да и не помињем нека "достигнућа" таквог стерилног антикомунизма као што је рецимо потреба да се пошзо-пото докаже како је Коштуница комуниста. Ако сте толико против њега, слушајте онда Теофила који га оптужује само за национализам.

Што се мене тиче, комунизам као и остале "ствари" има нешто лоше и нешто добро. Добра је борба против империјализма и то што је човек могао имати миран и солидан живот без много рада. Лоше је колективистичко уништавање индивидуалног идентитета, и његовог колективног "дела", односно непријатељство према свим комунизму "страним концептима": нацији, религији, приватној својини...
Слично томе Маркс је у нечему био у праву, у нечему није. Оно што хоћу рећи је да нема места манихејству. Сам Влада је иступао против тога, па зашто онда види апсолутно зло у комунистима?!?

И даље, не знам зашто бих се правдао неком ко је одскора овде и не зна моје ставове. Већина овде зна мој став о реформским телетабисима, односно покондирености и порицању свега што је српско. Искључиви сте, господо! Нико није апсолутно у праву...

Adalv:
Сем Чеде, који ће вероватно брзо да нестане са политичке сцене, не знам ко је још "битан" антисрпски настројен.
Уосталом, и ДСС ради на евроатлантској интеграцији, па не видим да их ико од вас оптужује за антисрпску делатност.

ДС који неће да подржи Русе за укидање хашког трибунала.
Г17 који спречава улазак руског капитала, а истовремено будзашто распродаје стратешки важне руднике, сировине, фабрике...
СПО који за вођу има Вука Манитога који признаје непостојеће геноциде и етничка чишћења.

Duh Sekire:
Занимљиво је то што комунизам уопште није неки фактор (нити опасност) од 1990, а ипак, више од 15 година касније приказују га као највеће зло (заборављајући притом на остала зла као што је амерички империјализам).

Нисам рекао једино зло, већ само зло. То да није неки фактор био последњих 15 година, можда важжи глобално, али у овој земљи је и те како био фактор.

Duh Sekire:
Да и не помињем нека "достигнућа" таквог стерилног антикомунизма као што је рецимо потреба да се пошзо-пото докаже како је Коштуница комуниста. Ако сте толико против њега, слушајте онда Теофила који га оптужује само за национализам.
То се у мом крају зове "пица са два лица" и у складу је са оним што сам рекао да покушава да се додвори свима - И хоће, и неће!

Duh Sekire:
Што се мене тиче, комунизам као и остале "ствари" има нешто лоше и нешто добро. Добра је борба против империјализма и то што је човек могао имати миран и солидан живот без много рада. Лоше је колективистичко уништавање индивидуалног идентитета, и његовог колективног "дела", односно непријатељство према свим комунизму "страним концептима": нацији, религији, приватној својини...
Слично томе Маркс је у нечему био у праву, у нечему није. Оно што хоћу рећи је да нема места манихејству. Сам Влада је иступао против тога, па зашто онда види апсолутно зло у комунистима?!?

Комунизам је исто глобалистичка идеја, а уз то и накарадна замена хришћанству, некаква атеистичка варијанта хришћанског идеала једнакости.

Adalv:
И даље, не знам зашто бих се правдао неком ко је одскора овде и не зна моје ставове. Већина овде зна мој став о реформским телетабисима, односно покондирености и порицању свега што је српско. Искључиви сте, господо! Нико није апсолутно у праву...

Па онда ни свако ко је комуниста не мора бити издајник.

Witch-king of Angmar:
ДС који неће да подржи Русе за укидање хашког трибунала.
Г17 који спречава улазак руског капитала, а истовремено будзашто распродаје стратешки важне руднике, сировине, фабрике...
СПО који за вођу има Вука Манитога који признаје непостојеће геноциде и етничка чишћења.

Србија није у Савету безбедности, тако да мишљење опозиционе странке нема баш утицаја на то шта ће Руси да ураде по питању Трибунала, зар не?

СПО и Г17+ су Коштуницини коалициони партнери, а питање је: да ли ће успети да уђу у парламент после избора?

Duh Sekire:
Па онда ни свако ко је комуниста не мора бити издајник.
Наравно...
Било је искрених поборника идеје, али "два лоша убише Милоша". Комунизам, сам по себи је био зло. Ако говоримо језиком логике, постоји и пресек скупа, а не само "за свако x које је елемент скупа А важи а". Зато и говорим о томе да се код нас (а код радикала посебно) олако етикетирају противници са "издајник".

Ајде бре шта си се наврзао на Коштуницу. Он није ни поменуо Сребреницу док баш није морао. А и веома је неутралан према негативним ставовима који се изричу о антисрбима.

Ова тема је "Форумско ратовање". Затим сам ја објаснио да је поента Интернета да буде оно што су некада биле јуначке песме. Твоји напади на Коштуницу су као када би неки историчар замерио епским песмама што Краљевића Марка (турског вазала) представљају као хероја. :)

Adalv:
Србија није у Савету безбедности, тако да мишљење опозиционе странке нема баш утицаја на то шта ће Руси да ураде по питању Трибунала, зар не?

СПО и Г17+ су Коштуницини коалициони партнери, а питање је: да ли ће успети да уђу у парламент после избора?

ни Чедини голуми нису у влади.

Duh Sekire:
Ајде бре шта си се наврзао на Коштуницу. Он није ни поменуо Сребреницу док баш није морао. А и веома је неутралан према негативним ставовима који се изричу о антисрбима.
Душе, ја за Коштуницу нисам ништа рекао док га ти ниси увео у причу. Жеља ми је била да покажем како се код нас противници олако проглашавају издајницима. Када критикујем неког, покушавам да изнесем ваљане аргументе који ће оправдати ту критику. Не називам људе издајницима. И борим се против замена теза. Нарочито ме нервира радикалска демагогија и њихов увредљив наступ - ја то зовем силеџијска реторика (политика). Вучић, нпр. редовно упада другима у реч и надвикује се са саговорницима, а онда их критикује што њему упадају у реч и вичу. Сећам се једне сцене из Савезне скупштине (било је то у време чувених Шешељевих препуцавања са Радоманом Божовићем) када је скоро дошло до туче, а Шешељ стоји испред неког типа, гура га и виче "Шта се гуваш?!". :lol: :lol: :lol:

Чини ми се да је Комодор у некој расправи рекао како смо ми Срби по природи анархисти...
Има истине у томе, ако се узме у обзир чињеница да Србин не поштује никога, нарочито власт, ма како да је добра (сем можда диктатуре) :roll:
У прилог томе иде и чист емпиријски доказ: никад нико на овом форуму није успео да убеди противничку страну у расправи да греши! :lol:

Duh Sekire:
Ова тема је "Форумско ратовање".

Канда смо мало и заратили :lol:

Ма ја, канда смо заратили, а канда је и оно што радикали пишу по форумима слично десетерачким песмама. ;)
Што се тиче чисто страначких расправа у њих не улазим ако нису на нивоу основних појмова. Бесмислено је по нету причати да је једна странка боља од друге. То ништа не мења.

Back