FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stanes na smajli strelicom i iskopiras IMG code[poslednju opcuju] u poruku.

:hvala:
bravo-1.gif

Fisichella testira Ferrarijeve nove dodatke

fisikela.jpg

Fisichella testira Ferrarijeve nove dodatke

Ferrari će iskoristiti jedan od četiri dana za testiranje aerodinamičkih dodataka, pred trku u Barceloni.

Ferrari će iskoristiti jedan dan od dozvoljenih četiri tokom sezone, za testiranje aerodinamičkih dodataka na bolidu, da bi uvideli kako će se auto ponašati na predstojećoj trci u Barceloni.

Test vozač Giancarlo Fisichella testirao je u Vairanu F-Duct sistem na Ferrariju.

On je takodje testirao novu aero-konfiguraciju koju će Ferrari koristiti na sledećoj trci u Barceloni, kao i novo pozicionirana ogledala koja sad moraju biti na šasiji.

Šasija koju je Italijan koristio na testu je takodje nova, sa nazivom 284, i koristiće je Massa u Španiji.

Da li će Ferrari voziti kvalifikacije i trku sa svim novim dodacima, biće tek poznato posle slobodnih treninga u petak.

Pod ovogodišnjim pravilima svim timovima je dozvoljeno 4 dana aerodinamičkih testiranja u sezoni.

izvor F 1 Serbia

Mercedesov F-duct neće biti spreman za Barselonu

mercedes%20gp%20schumacher.jpg

Konačna verzija Mercedesovog F-duct sistema nije potpuno spremna i neće biti korišćena na ovonedeljnoj trci u Barseloni.

Tim iz Braklija je koristio probnu verziju sistema na trci u Šangaju pre dve nedelje. Međutim za razliku od Mclarena, Mercedesovim sistemom nije upravljao vozač. Na Mercedesovom bolidu je vazduh prolazio kroz slot na zadnjem krilu samo pri velikim brzinama.

Šef tima Ross Brawn je izjavio da Mercedes radi na sistemu, koji će biti u potpunosti funkcionalan i da se nada da će biti spreman do Velike Nagrade Španije.

Ipak, prema pisanju nemačkog lista Bild am Sonntag, konačna verzija neće biti spremna za petu trku šampionata.

Sada je Mercedesov cilj da imaju kompletan sistem za Veliku Nagradu Turske, pošto je prema rečima Rossa Browna besmisleno koristiti sistem u Monaku.

izvor F1 Serbia

Sumnjiv bar kod na Ferrariju

ferrari%20marlboro.jpg
061031_light_cigarettes.jpg

Bar kod na Ferrarijevom bolidu može da predstavlja podsvesnu reklamu za Marlboro cigarete.

Iako je reklamiranje duvanskih kompanija u Formuli 1 zabranjeno, britanski The Times javlja da bi uskoro mogla da počne istraga povodom bar koda na bolidima italijanskog tima i odelima vozača.

Očekuje se, međutim, da se Ferrarijev spor sa lekarima uglavnom vodi time šta se smatra reklamom, pošto na bolidu nije prisutan nikakav tekst koji bi ukazivao na Marlboro. Ranije je Benson & Hedges primenio sličnu tehniku na Jordanovim bolidima, sa porukom "Be on the Edge" (Budi na ivici).

Portparol Evropskog komesara za zdravstvo je opisao kampanju koju vode Ferrari i Marlboro kao "podsvesno reklamiranje."

"Bar kod je identičan onom na paklici Marlboro cigareta", objasnio je John Britton direktor savetodavne grupe za duvan.

"Bio sam zaprepašćen kada sam to video. Ovo je igra na samoj ivici zakona. Ako pogledate kako je bar kod evoluirao u proteklih par godina, stiče se utisak da je reč o reklamiranju od kojeg vas podilaze žmarci.

Portparol Ferrarija je odgovorio: "Bar kod je deo opšteg izgleda automobila, i ni na koji način nije deo neke podsvesne kampanje. Cifra od 100 miliona dolara koje, kako se tvrdi, dobijamo od Philip Morisa nije tačna. Ne želimo da otkrivamo tačan iznos, ali je on svakako manji od one o kojoj se priča."

izvor F1 Serbia

Sumnjiv bar kod na Ferrariju

"Bio sam zaprepašćen kada sam to video. Ovo je igra na samoj ivici zakona. Ako pogledate kako je bar kod evoluirao u proteklih par godina, stiče se utisak da je reč o reklamiranju od kojeg vas podilaze žmarci.

Jos se ja cudim sto mi trnu delovi tela kad vidim Ferrarijev bolid.Bio sam ubedjen da je to zbog boje i samog bolida,ali mi je sad jasno da je to samo bar kod.:lol:
P.S.Cak i da ga skinu,sumnjam da ce me proci ovaj grozni osecaj pri pogledu na Ferrari.:mrgreen:

Ne želim da ljutim "dekine" fanove,ovo je samo za onog sto (ne) voli negro bombone :mrgreen:

Nekad je bio mlad i pun snage
Michael_Bigotillo-769797-1.jpg

i voleo je da sve ima pod kontrolom
schumacher-spa_1543522c-1.jpg

ali se onda odlučio za jednu avanturu
0233824.jpg

koja mu je donela zasluženu penziju :mrgreen:
Michael-Schumacher-23952.jpg

Nekad,davno ,sam i ja ovo isticao,ali sam posle odustao.Nema svrhe.Svako tera po svom i kraj.
Mozda je tako i najbolje.Jednoumlje bi bilo monotono i pogubno.
A i bili biste uskraceni za "antologijske duele" Ultra Zvuka i mene.:lol: Ovaj forum nikako ne bi bio isti.:mrgreen:

:(
Prokleti zid.:kletva:

Da nije bilo zida, u sledecoj trci bi bilo nesto drugo.
Zavarena letva volana?!
Patrik Head se posle 2 minuta nasao pored bolida i pokupio neke stvari.
Istraga o ovome je vodjena 14 godina.
I pojeo vuk magare. Nikom nista, mir mir niko nije kriv.
Da nije tragicno , bilo bi snesno.

Da nije bilo zida, u sledecoj trci bi bilo nesto drugo.
Zavarena letva volana?!
Patrik Head se posle 2 minuta nasao pored bolida i pokupio neke stvari.
Istraga o ovome je vodjena 14 godina.
I pojeo vuk magare. Nikom nista, mir mir niko nije kriv.
Da nije tragicno , bilo bi snesno.

Tacno je da nedostaje deo mozaika te tragedije,ali ce jednog dana biti pronadjena "kockica".
Otkrivale su se i vece tajne.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back