FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Srbijaaaa... nasa majka mila :lol:

F1-1.jpg

Stefan GP kupio Toyotino mjesto na gridu

Toyotino mjesto na gridu za Svjetsko prvenstvo Formule 1 2010. je uz financijsku pomoć srpske vlade kupila momčad Stefan Grand Prix, iza koje stoje Zoran Stefanović i korporacija Amco.

Stefan GP kupio Toyotino mjesto na gridu

Prema posljednjim neslužbenim informacijama koje imamo, Toyotino mjesto na gridu za Svjetsko prvenstvo Formule 1 2010. prodano je srpskoj momčadi Stefan Grand Prix, o kojoj smo ranije opširno pisali na našim stranicama.

Ključni čovjek srpske operacije je Zoran Stefanović, izvršni direktor korporacije Amco.

Kupnju Toyotinog mjesta na gridu navodno je potpomogla i srpska vlada.

Dio Toyotinih zaposlenika će nastaviti raditi za Stefan GP

Dio Toyotinih zaposlenika u Kelnu je dobio informaciju od svojih dosadašnjih poslodavaca da postoji mogućnost da ih za razvoj svog bolida u budućnosti angažira Stefanović.

Do sada se pisalo i o Toyotinoj namjeri da proda intelektualna prava na dizajn svog bolida za 2010., no u ovom trenutku nije poznato hoće li Stefan Grand Prix akvizirati i to, s obzirom da njihova operacija u Srbiji nije odustala od razvoja svog vlastitog bolida.

izvor:F1racing.com.hr

Ništa čudno druže...ode i F1 u 3Q
Inače čekam da nam tema ode na samom dnu pdf. pa da se javi RACE MASTER sa smajlijem :hej:

Aaaaa...pa ja sam mislio ove zime hibernirati :lol:
Jazbina je vec adaptirana i ostaje mi samo jos malo masnih naslaga da natalozim i da se prepustim spokoju u nadi da cu se "probuditi" u boljem F1 svetu,a da ce ovi u svajcarskim brdima na'vatati famozni Higsov bozon,koji ce objasniti sve misterije ovog sveta(od Velikog praska na ovamo),a narocito zastrasujucu tendenciju propadanja naseg omiljenog sporta-F1.:mrgreen:

@MilosB:
Svidja mi se tvoje predvidjanje u vezi "4 prstena".
McLaren-Gospodar prstenova.:D

I ja sam ubedjen da je finansijski upliv nase vlade epohalnih razmera.:lol:
Bez ove gluposti bih jos nesto i ocekivao,a ovako cu samo da se smejem.
I,da,ko je taj Zoran?

Тај Зоран је адвокат (ако не лаже), иначе мени скроз сумњив (само да ме мрак не поједе).

Он је још 1998 планирао да узме ону Лолину шасију, иначе та шасија је била катастрашна у негативном смислу.
Главни конструктор му је Мајк Кулан (или како се чита и пише), то је онај ваш лик што нас је ојадио за оних 800 и више страница најповерљивијег материјала (С' ким си, такав си)
Токђе, он је организовао и ону трку билада бос серије улицама Београда.
Ту једноставно морам да истакнем како су најављивали болиде Ф1, ја то озбиљно схватио и отишао у први ред кад оно...мајку им мајчину.

Зоки тврди како његова фирма израђује компоненте за Ф1 болиде, да може да скарабуџи и мењач, она варијанта "од игле до локомотиве".
Према његовим речима има најсавременији ваздушни тунел у овом делу Европе, а и шире...
Е сад све би то било лепо да нисам видео у привредним регистрима ту фирму:

погледати
погледати

.... сад ко овде кога ...
Лично бих волео да уђу Ф1, не бих да грешим душу али мислим да је тај Зоки много мутан лик...

Писао сам ја о овом и раније, али чисто да се понови градиво.

Poslednja izmena:
Е сад све би то било лепо да нисам видео у привредним регистрима ту фирму:

погледати
погледати

.... сад ко овде кога ...
Лично бих волео да уђу Ф1, не бих да грешим душу али мислим да је тај Зоки много мутан лик...

Писао сам ја о овом и раније, али чисто да се понови градиво.

Nema sumnje da se radi o privrednom gigantu.:lol:
Spavaj bar sa jednim okom na "pola koplja",ako ne i otvorenim skroz.:mrgreen:

:hej:
Situacija je ozbiljna: http://http://www.index.hr/sport/clanak/schumacherov-zloglasni-benettonov-bolid-na-ebayu-dostigao-16-milijuna-eura/459353.aspx

Cekice u ruke,razbijajte kasice-prasice i da vidimo gde smo u ovoj licitaciji.
Ja prilazem 10 evra, 100 dinara i celokupnu sumu sa licitacija za Punta :mrgreen:
Ako zafali,trazicemo tamo gde ima-od ovih sto kupuju i potpomazu kupovinu Toyote. :lol:
Evo jedna stimulativna recenica.
BOLID kojim je najuspješniji pilot u povijesti Formule 1, Michael Schumacher, osvojio svoj prvi naslov svjetskog prvaka 1994. godine, prodaje se putem eBaya.
Ne znam zasto mi se ova recenica posebno dopada...:whistling:

Poslednja izmena:
Pa u prvoj trci karta Liuzzi je dva puta pokušavao da pretekne nekoga baš kada je Šumi bio iza, e onda je Liuzzi izgurao čovu ispred sebe, a Šumi ih prođe obojicu u prvoj je pobjedio Šumi, a u drugoj Massa.

Pa u prvoj trci karta Liuzzi je dva puta pokušavao da pretekne nekoga baš kada je Šumi bio iza, e onda je Liuzzi izgurao čovu ispred sebe, a Šumi ih prođe obojicu u prvoj je pobjedio Šumi, a u drugoj Massa.

I posle Barrichella-Barrichello.:lol:
Zezam se malo,pa neka crvena druzina ne uzme zaozbiljno.
Citao msam da je staza napravljena uz Massine predloge i zamisli.
Napravio prema svojim sklonostima da moze pobedjivati.:mrgreen:

Alonso impresionirao sve u Ferariju
Beta
Španac Fernando Alonso odmah je prihvaćen od strane kolega u Ferariju, koji su rekli da je za dva dana više video Maranelo od nekih vozača poslednjih godina.

Takva opaska se najverovatnije se odnosi na Kimija Raikonena, koga je dvostruki šampion zamenio u italijanskoj ekipi, a Španac ističe da tek treba da zaradi poštovanje tima. „Moram da zaradim poverenje tima i ostvarim dobre odnose sa inženjerima i mehaničarima. Upravo to želim da ostvarim u narednim mesecima da bih spreman dočekao prvu trku“.

Alonso, koji je tokom boravka u sedištu italijanske ekipe provozao dva modela Ferarija, 458 Italija i 599, na stazi „Fjorano“, rekao je da nije sa sobom poveo nijednog inženjera sa kojima je radio u Renou.
Beta

„Dobro se slažim sa mnogim momcima iz Renoa i oni su dosta dobri, ali pretpostavljam da su oni u Ferariju najbolji na svetu“, istakao je Alonso.

Novi Alonsov klupski kolega Felipe Masa rekao je da smatra da njih dvojica mogu da budu fantastičan tandem naredne sezone, i demantovao je da će on imati samo sporednu ulogu zbog dolaska dvostrukog šampiona.

„Alonso je odličan vozač, svi to znaju, i mislim da ćemo imati odličan odnos van staze. Smatram da možemo da budemo najjači tandem u šampionatu i da njegov dolazak neće ništa promeniti u mojoj karijeri ili u Ferariju. Obojica smo odlični vozači i njegov dolazak će biti dobar za tim“, naglasio je Masa.

Hahaha....ne moze Bebeto,a da ne nametne svoj znacaj za ovu planetu,makar i implicitno.
Tako je nametao i znacaj svoje uloge u Kimijevom osvajanju titule,sve se nadajuci da ce biti nagradjen boljim statusom,pa je slabo profitirao.
Jedva da je bio uspesniji od nezainteresovanog Kimija.
Bice gorko otreznjenje uz Alonsa.:per:
Ma,super si ti,Felipe...mozda i nema boljeg od tebe,ali ces to sam morati reci,pre ili kasnije,ako zelis da to bude receno.:cool:

Jergovic nam priblizava USF1 ekipu: http://www.f1-hr.com/clanak/sve-sto-ste-htjeli-znati-o-ekipi-usf1
Iako je ponekad delovao osobeno,mislim da ce "Studio F1" bez njega izgubiti na ugledu.
Zivo me zanima koliko ce se zadrzati u novoj ekipi,ako ona potraje duze vremena.

Ово лепо звучи, само "сваки цига свога коња хвали"

пс.
Мислим да би ово Јерговићу могло бити занимљивије на дуже стазе:
Osim svega, Hurley je već u orbitu ekipe počeo dovlačiti mnogobrojne tehničke i financijske sponzore, a njegov je ugled (unatoč tek 32 godine starosti) toliki da ga je FOTA već predložila za predvodnika njezinog novog odjela za "nove medije", odjela koji bi lako mogao revolucionarizirati medijski ustroj Formule 1.

Testing Jerez 1st dec 09

Day One:

17:00

1. A. Soucek Williams________1:19.168 __87
2. P. di Resta Force India_____1:19.369 __46
3. G. Paffett McLaren_________1:19.426 __54
4. D. Ricciardo Red Bull Racing__1:19.534 __113
5. J. Bianchi Ferrari___________1:19.626 __91
6. M. Conway Brawn GP_______1:19.920 __58
7. A. Rossi BMW Sauber______1:20.227 __82
8. M. Ericsson Brawn GP_______1:20.333 __50
9. B. Baguette Renault_________1:20.511 __105