FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U medjuvremenu,trostruki sampion sveta ne gubi vreme :D

F1 legend Niki Lauda to be a father again - at 60

TRIPLE Formula One champ Niki Lauda is to become a dad for the fourth time, aged 60.

Publicity shy Lauda refused to confirm the reports in Austria that wife Birgit is pregnant, but said: "I can tell you there will be no pictures of the baby for the media."

The grumpy ex-race ace also had a pop at F1 champ Lewis Hamilton and his Pussycat Dolls girlfriend.

He sneered: "The only kind of charisma someone like 22-year-old Lewis Hamilton has is his Miss Scherzinger."
http://www.dailyrecord.co.uk/news/uk...6908-21270297/

Evo vam vaseg divnog svetskog sampiona.. i u dobru i u zlu uz tim koji mu je omogucio ovo sto,na zalost,jeste :thumbdown::thumbdown::thumbdown:

http://www.newsoftheworld.co.uk/sport/258892/LEWIS-HAMILTON-FEARS-FOR-FUTURE.html

Ebem ti Felipeove greske i nas prokleti motor iz prosle godine :dash::dash:

Bar da je sve to ostalo u prosloj godini...:)

A Lewis ima pravo da se ljuti,ako je tacno sve ovo sto slusamo tj.da su napravili magarca od njega.
Ostaje pitanje koliko je on mogao uticati na sve to.
Kako god,proci ce i ovo.Kaznili McM ili ne,otisao LH ili ne...silio se Bernie ili ne,vrtece se cirkus i dalje.
Uostalom,dva matorca su obezbedila odstupnicu(kako bi imali konkurentno takmicenje, za slucaj da cak i "likvidiraju" McM),duvajuci u jedra BGP-u i jos nekima,kao i unosenjem zle krvi medju ekipe zbog toga.Oni su bezbedni,a svi ostali su nebitni.
Interesantno je kako vec postaje standardno kaznjavanje McM-a na osnovu radio-veze.
Ako vec Charlie Whiting prisluskuje po duznosti,onda bi to trebalo da radi malo bolje,a ne da naknadnom i zakasnelom pamecu unosi sumnju u sve sto se desilo.Necu ni da se osvrcem na one kontradiktorne izjave u Belgiji 2008.,kada je rekao da je Lewis pretekao Kimija propisno,a onda pljusnuo kaznu,opet naknadno.
Takva nedoslednost i proizvoljnost otvaraju vrata ovakvim aferama.
Mnogo je vise odgovornih za lakrdiju,nego sto ce biti kaznjenih.
Stvarno vise nikome necu objasnjavati zasto volim F1,jer ni sam vise ne znam.:neutral:

Pomalo mi nedostaje vreme pre interneta,kada je ubogi Veljko bio glavni izvor informacija u kradenim prenosima na 3K,a narocito ono malo pre toga,kada sam poceo pratiti F1,navijao za Sennu i McLaren i znao samo to da McLarenovi mehanicari najbrze menjaju gume(za manje od 5 sekundi,ako ne gresim),Senna najbolje vozi po kisi i da jedini dodaje gas,dok jos svi koce-sto je bilo dovoljno za pobedjivanje :D (kasnije je taj "ples" po gasu usvojio i Michael,a sam Bog zna ciji je to"patent"), i koliko bodova pripada za koje mesto.:)
Pracenje zakulisnih desavanja i spletkarenja u realnom vremenu samo kvari uzivanje u trkama.Izmedju dve trke mi se smuci od tih bljuvotina.Postaje mi nebitno ko ce pobediti,samo da je sve po PS-u.:roll:
Eh,neznanje blazeno.Nekad je stvarno privilegija.

veljkoooooo .................. ferari............................... jeeeeeeeeeeeeeee............ u,u,uuuuzeoooo.................................... da da...................... meke gumeeeeeeeeeeeeee,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, da...

Bar da je sve to ostalo u prosloj godini...:)

A Lewis ima pravo da se ljuti,ako je tacno sve ovo sto slusamo tj.da su napravili magarca od njega.
Ostaje pitanje koliko je on mogao uticati na sve to.
Kako god,proci ce i ovo.Kaznili McM ili ne,otisao LH ili ne...silio se Bernie ili ne,vrtece se cirkus i dalje.
Uostalom,dva matorca su obezbedila odstupnicu(kako bi imali konkurentno takmicenje, za slucaj da cak i "likvidiraju" McM),duvajuci u jedra BGP-u i jos nekima,kao i unosenjem zle krvi medju ekipe zbog toga.Oni su bezbedni,a svi ostali su nebitni.
Interesantno je kako vec postaje standardno kaznjavanje McM-a na osnovu radio-veze.
Ako vec Charlie Whiting prisluskuje po duznosti,onda bi to trebalo da radi malo bolje,a ne da naknadnom i zakasnelom pamecu unosi sumnju u sve sto se desilo.Necu ni da se osvrcem na one kontradiktorne izjave u Belgiji 2008.,kada je rekao da je Lewis pretekao Kimija propisno,a onda pljusnuo kaznu,opet naknadno.
Takva nedoslednost i proizvoljnost otvaraju vrata ovakvim aferama.
Mnogo je vise odgovornih za lakrdiju,nego sto ce biti kaznjenih.
Stvarno vise nikome necu objasnjavati zasto volim F1,jer ni sam vise ne znam.:neutral:

Pomalo mi nedostaje vreme pre interneta,kada je ubogi Veljko bio glavni izvor informacija u kradenim prenosima na 3K,a narocito ono malo pre toga,kada sam poceo pratiti F1,navijao za Sennu i McLaren i znao samo to da McLarenovi mehanicari najbrze menjaju gume(za manje od 5 sekundi,ako ne gresim),Senna najbolje vozi po kisi i da jedini dodaje gas,dok jos svi koce-sto je bilo dovoljno za pobedjivanje :D (kasnije je taj "ples" po gasu usvojio i Michael,a sam Bog zna ciji je to"patent"), i koliko bodova pripada za koje mesto.:)
Pracenje zakulisnih desavanja i spletkarenja u realnom vremenu samo kvari uzivanje u trkama.Izmedju dve trke mi se smuci od tih bljuvotina.Postaje mi nebitno ko ce pobediti,samo da je sve po PS-u.:roll:
Eh,neznanje blazeno.Nekad je stvarno privilegija.

Znas kako,lepo je bilo 2007. kao debitant sesti u srebrni Ferrari i boriti se za titulu,lepo je bilo prosle godine uzeti istu zahvaljujuci nasim greskama a kad kola krenu nizbrdo odoh ja dalje.. Pa jel mislis da je u Ferrariju trenutno bolje stanje nakon silnih bodova iz prve dve trke?? Jedina razlika je sto mi ove mocnike bar ne lazemo

Tacno je da je Bron GP njihova tvorevina ali videcu ih koliko ce im pomoci kada im istupi Propeti Konjic.. a to ce se,nadam se,desiti brzo jer ovo ne vodi nicemu. Uostalom,Ferrariju reklama nakon 60 godina ne treba,zna se kakva kola pravimo

Niko ziv vise ne moze reci zasto voli F1 jer ona to vise nije. Pre neki dan sam skinuo neku trku,valjda je iz 86-e i dva vozaca na necemu sto ni ne mozemo nazvati park fermeom skidaju svoja odela do struka,caskaju i piju vodu jer je jako vruce. Danas ovi mucenici moraju ostati u onim cudima zbog ebenih sponzora,moraju izbacivati satove i dobro paziti sta ce i kada reci. Sve je otislo u tri lepa qrca

Pre 10 godina zaista nisam imao predstavu ni o kakvim vestima ni glupostima,bio bih srecan ako bih znao ko vozi u kom timu pred prvu trku. Tada sam,medjutim,uzivao u trkanju,danas sam ravnodusan

Najbolje je ziveti u neznanju i ne citati vesti posto tu vise niceg dobrog nema.. nema vec dugo vremena. A stvari ne mogu biti bolje jer se ovde okrece (jos uvek) oroman novac i povlace neki politicki potezi. Mislim da mnogi nisu svesni kolika je u stvari velicina FIA-e (ne moralna,naravno)

Poslednja izmena:
Poenta je da ovaj bezobrazni klinac treba pokazati malo postovanja jednoj od tri najvece ekipe u istoriji,koja mu je dve godine gurala u ruke volan jednog od najboljih bolida. Necete naci mnogo vozaca sa tom prilikom a ovaj nista posebno nije da bi to zasluzio

Jace zaoke od britanskih medija nema,lako bi mu se moglo desiti da trka u Doningtonu bude jedina prilika za posetu ''zemljacima'' u toku godine

E sad ozbiljno.. ovim novinama mnogi ne veruju ali ovde je toliko dosadno (Berni je kriv) da s vremena na vreme valja oplesti po balavcu :lol:

Poslednja izmena:

Sada je i meni to samo smesno :D
Ali tada...tada sam na momente mislio da je Veljko kralj.Jednom je tako izneo podatak da kisne gume u jednoj sekundi iza sebe izbace oko 90 litara vode.:eek: Prvo sam pomislio da je pogresio,ali kratkim racunom sam dosao do zakljucka da je to mozda i istina(istinu nikad nisam saznao tj. pouzdan podatak).Na nekoj ravnini,gde se juri npr. 90 m/s (sto je 324 km/h) moze se stvarno nakupiti toliko vode.Jos su tada gume bile od 18 cola,ako se ne varam.
Pa onda njegovi monolozi na temu aktivnog ogibljenja...pa o ostrini i opasnosti ugljenicnih vlakana i kompozitnih krhotina po gume...Svasta je znao taj Veljko.:lol:
Inace,malo je ljudi na svetu koji su vise od njega voleli Sennu i vise mrzeli (ovo stvarno moram podvuci) Schumachera.
Kasnije se uortacio sa Slavicom,pa su krenuli i tracevi u prenosima.
A kradja prenosa je bila legendarna.Sigurno se svi secate.Krenu reklame na jednom satelitu,a oni se prikace na drugi....:lol: Zato za konferencije posle trke nisam znao do kasnih devedesetih.Otvaranjem sampanjca se zavrsavao prenos.:roll:
Posteni neki kradljivci.Krali samo trku i nista vise.:lol:

Sada je i meni to samo smesno :D
Ali tada...tada sam na momente mislio da je Veljko kralj.Jednom je tako izneo podatak da kisne gume u jednoj sekundi iza sebe izbace oko 90 litara vode.:eek: Prvo sam pomislio da je pogresio,ali kratkim racunom sam dosao do zakljucka da je to mozda i istina(istinu nikad nisam saznao tj. pouzdan podatak).Na nekoj ravnini,gde se juri npr. 90 m/s (sto je 324 km/h) moze se stvarno nakupiti toliko vode.Jos su tada gume bile od 18 cola,ako se ne varam.
Pa onda njegovi monolozi na temu aktivnog ogibljenja...pa o ostrini i opasnosti ugljenicnih vlakana i kompozitnih krhotina po gume...Svasta je znao taj Veljko.:lol:
Inace,malo je ljudi na svetu koji su vise od njega voleli Sennu i vise mrzeli (ovo stvarno moram podvuci) Schumachera.
Kasnije se uortacio sa Slavicom,pa su krenuli i tracevi u prenosima.
A kradja prenosa je bila legendarna.Sigurno se svi secate.Krenu reklame na jednom satelitu,a oni se prikace na drugi....:lol: Zato za konferencije posle trke nisam znao do kasnih devedesetih.Otvaranjem sampanjca se zavrsavao prenos.:roll:
Posteni neki kradljivci.Krali samo trku i nista vise.:lol:

Secam se dobro tih prenosa. F1 sam poceo da pratim negde 2001 aktivno, a onda je usledila dominacija Ferrarija 02 i prenosi na (nekom) RTSu, pa sam maltene pola trke prespavao, jer covek zaista ima tako blazen glas :lol: Ali stvarno je imao i nekih tacnih navoda, neverovatno ali istinito, koju su na prvi pogled bili nemoguci ali kad sam proverio, zakljucio sam da nije ni on bio daleko od istine :) A poznati duet sa Pedjom Milinkovicem i njegove ekskluzivne izjave i proverne informacije iz paddocka F1 :lol: Voleo bih da pogledam neki prenos iz tog perioda i setim se dobrog sna :) Gde li nam sada radi Veljko, ima li ga u javnosti?

I kad vratim film, prenosi su stvarno bili kradeni :) Nije nase, nasli smo :hahaha:

A Cedu Brkica smo zaboravili? :D

"Strucni konsultant" je neazboravan.:D
Pravo sa staze na Uscu u studio.Pa malo o F1,malo vise o sebi.
Posle je i on dobio svoj kutak na 3K-mislim da se emisija zvala "3K na tockovima".
Da je Cutura doziveo to doba,mislim da bi i njega zvali da iznese svoja iskustva u voznji sestotonca :lol: i poseban osvrt na F1 iz tog ugla.
Cudi me da Ckalju nisu zvali.Nije kao Paja,ali je kamiondzija.:lol:

secam se..
davno je to bilo..
uvek smo se nas desetak okupljali oko tv ekrana..
tu je pice, hrana..
i naravno cekamo F1..
a sad nemoz spojiti dva zajedno..
ljudima se prestala svidjati formula od pocetka Schumacherove dominacije..
od 2000 pa do 2004..
primera radi 2004 Michael je od mogucih 18 trka dobio 13..
al sta je tu je..
niko ziv nije voleo Schumija..
svi su mislili da je F1 namestaljka..
i tu se malo izgubila gledanost..
ja sam kao i uvek fanaticno pratio desavanja u F1..
pratim i sad..
al ne sa tolikom strascu kao nekad..
inace sam navijao za Schumija..
al u nekim trenucima sam ga i mrzeo

sta reci o ovoj sezoni..
bice zanimljivo..
ferari i mclaren su na pocetku zastekali..
ali ta dva tima se obicno bude kad dodju trke po evropi..
ali tu je sad KERS..to ce uvesti malu pometnju u ceo sampionat..
ali bi bas voleo da na kraju sezone titulu osvoji ili Barichello ili Button

Сад мало гледим стање у Ф2.
Имају и девојку.
Милош је тамо најстарији:

Driver Nationality Age 2008 season

Robert Wickens Canadian 19 12th in WSR, 15th in Euro F3
Julien Jousse French 23 2nd in WSR
Armaan Ebrahim Indian 19 7th in FV6 Asia, also GP2 Asia
Jason Moore British 20 Formula Palmer Audi champion
Tobias Hegewald German 19 3rd in FRenault NEC, 5th in Euro
Natacha Gachnang Swiss 21 3rd in Spanish F3
Sebastian Hohenthal Swedish 24 7th in British F3
Pietro Gandolfi Italian 21 26th in Swiss FRenault
Jolyon Palmer British 18 3rd in Formula Palmer Audi
Alex Brundle British 18 6th in Formula Palmer Audi
Henry Surtees British 18 12th in FRenault UK
Jack Clarke British 20 5th in Formula Palmer Audi
Nicola de Marco Italian 18 4th in Spanish F3
Mikhail Aleshin Russian 21 5th in WSR
Andy Soucek Spanish 23 14th in GP2 and GP2 Asia
Carlos Iaconelli Brazilian 21 28th in GP2
German Sanchez Spanish 19 Spanish F3 champion
Kazim Vasiliauskas Lithuanian 18 21st in Italian FRenault
Mirko Bortolotti Italian 19 Italian F3 champion
Jens Hoing German 22 17th in German F3
Philipp Eng Austrian 18 11th in German F3 (part-season)
Henri Karjalainen Finnish 23 17th in Atlantic
Tom Gladdis British 18 6th in Star Mazda
Milos Pavlovic Serbian 26 GP2 part-season

ваљда ћете се снаћи са овом табелом...

Мало је зезнут сам концепт Ф2.
Колико сам ја разумео тамо нема тимова као у нпр. у Ф1.
Него сваки возач изнајмљује болид и добија главног инжењера и његов тим механичара.
На једном тркачком викенду тај тим механичара дели са још двојицом,
Следећу трку добија другог инжењера, друге механичаре и дели их са двојцом других возача.
Ако зезне болид штету ваљда сам плаћа.
Мотори су им 1.8 литара са 400 КС.

Надам се да сам добро разумео, али ипак немојте ово моје узимати здраво за готово.

Ако се Ф2 пореди са ГП серијом онда је ово прелазак са коња на магарца.
Мада, ово је нова серија па можда буде занимља Ф1 скаутима, а Мики је овде најискуснији тако да по мени има веће шансе да успе него у ГП-у.
Чини ми се да победник Ф2 шампионата добија тест за Вилијамс...

Сад мало гледим стање у Ф2.
Имају и девојку.
Милош је тамо најстарији:

Мало је зезнут сам концепт Ф2.
Колико сам ја разумео тамо нема тимова као у нпр. у Ф1.
Него сваки возач изнајмљује болид и добија главног инжењера и његов тим механичара.
На једном тркачком викенду тај тим механичара дели са још двојицом,
Следећу трку добија другог инжењера, друге механичаре и дели их са двојцом других возача.
Ако зезне болид штету ваљда сам плаћа.
Мотори су им 1.8 литара са 400 КС.

Надам се да сам добро разумео, али ипак немојте ово моје узимати здраво за готово.

Ако се Ф2 пореди са ГП серијом онда је ово прелазак са коња на магарца.
Мада, ово је нова серија па можда буде занимља Ф1 скаутима, а Мики је овде најискуснији тако да по мени има веће шансе да успе него у ГП-у.
Чини ми се да победник Ф2 шампионата добија тест за Вилијамс...

Tabelu smo vec proucavali ovde u tvom otsustvu,ali nema veze-petica za trud.;)
Za ostala pojasnjenja moze i sestica.:lol:

A kada im krece sampionat?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back