Ovo bi moglo biti dobro:
http://www.f1-hr.com/vijesti.php?id=2663
Kada je najavljeno vracanje pravila o dolivanju goriva,pre 15-ak godina,ja sam bio ubedjen da ce to jos poboljsati trke.
U pocetku mi je to bilo i zanimljivo,ali je ubrzo postalo jasno da nas je to samo uskratilo za deo borbe na stazi(veci deo).
Jeste da je uzbudljiva cinjenica da ne znamo ko sa koliko goriva krece u trku (bar je tako bilo u pocetku,danas i to ljudi pogode skoro u litar),ali nije to ni blizu uzbudjenju koje donosi jedno preticanje.
Dok su se menjale samo gume,a vozila cela trka sa jednim tankom,znalo se da ce svi jednom ili dva puta u boks na po 5-6 sekundi(u McLarenu je to cesto bilo za par desetinki krace,jer su mehanicari bili brzi od ostalih

),ali to nije ostavljalo mogucnost velike kalkulacije.I dalje se vecina posla morala obaviti na stazi.da je neko Mansellu dao priliku '92. da doliva,titanski dvoboji sa Sennom bi skoro izostali.To vazi i za Prosta '93. Toliko su bili brzi od McLarena,da bi za taj jedan ili dva kruga napravili par sekundi prednosti i trka bi bila resena nakon prvog stinta.
Dolivanje je dobrim delom svelo trku na dva tri brza kruga u momentu kada konkurencija izlazi natankovana za novi stint i,samim tim,izostanak borbe na stazi.
Vreme je pokazalo da to "velike" ekipe cini jos "vecim".Zar je to smisao?:???:
Vremenom se menjao i sistem kvalifikacija,kako bi se dala sansa slabijim ekipama,ali bez uspeha.U kombinaciji sa jos nekim netrkackim pravilima,najjaci bolidi su i dalje bili neprikosnoveni u trci.
Zamislite samo koliko bi spektakla donela borba Schumachera,Hilla,Villeneuvea,Hakkinena,Alonsa i Kimija,da su na stazi morali resiti najveci broj duela.Na momente je i bez toga bilo uzbudjenja,ali kome bi smetalo da ih je bilo i vise?Nikome,naravno!
Kad se dosta toga menja,treba menjati odn. ukinuti i dolivanje goriva,makar se ispostavilo i pogresnim potezom.
Ja sam za "rizik".
P.S.Kad smo preziveli zabranu menjanja guma

pre tri sezone,preziveli bismo i ovo,a sumnajm da moze omanuti.