FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
veliki Mihael je svoje ime izgradio u sudaru sa dva najveca vozaca u dotadasnjoj F1 (ponizice i jednog i drugog svojim rezultatima!!) i pokazao od cega je sacinjen.. on u Belgiji a Vettel u Monci

Kimija su (na Sumaherov nagovor) ubacili u Zauber nakon dvadesetak trka u jednosedu.. videsmo sta je ispalo od njega. Alonso (koliko god ga ja mrzeo) je umeo da u svom Minardiju dere sve vozace po apex brzini na mnogim stazama. videsmo sta ispade i od njega

a ovaj nadobudni balavac misli da je popio pamet celog sveta ako postize neke rezultate u jednom od dva najbolja bolida vec 10 godina. zbog svog bezobrazluka meklaren ce sledece sezone slaviti 10 godina od zadnje titule i ljubiti slike Mike Hakinena i Mihaelovog udesa u Silverstonu

A ne,ne,ne...Da se razumemo,bilo koji incident na stazi ce se kazniti sa +25 sekundi na vreme Hamiltona. Sad cekam da vidim koju ce kaznu dobiti Hamilton zbog Fizikelinog odustajanja i zbog duela Nakajima-Kultard.

a ja cekam da Mark ulozi protest i dalje zaleci sto mu na stazi nije pokazao da i on ume da gura.. da gura u pravcu krivine,ne levo od nje

a ovaj nadobudni balavac misli da je popio pamet celog sveta ako postize neke rezultate u jednom od dva najbolja bolida vec 10 godina. zbog svog bezobrazluka meklaren ce sledece sezone slaviti 10 godina od zadnje titule i ljubiti slike Mike Hakinena i Mihaelovog udesa u Silverstonu

Pa cek,da li drugacije pricao da je taj "balavac" sedeo par godina u Jordanu,Minardiju kao Alonso recimo,pa dosao u Mclaren i poceo da pobedjuje? Decko je pobedio u svojoj 6. trci u karijeri i zbog toga da mu zameramo? Ni na kraj pameti...I uveren sam da ce se svi jednog dana otimati oko njega,kao sto ce biti slucaj sa Vetelom.

Pa cek,da li drugacije pricao da je taj "balavac" sedeo par godina u Jordanu,Minardiju kao Alonso recimo,pa dosao u Mclaren i poceo da pobedjuje? Decko je pobedio u svojoj 6. trci u karijeri i zbog toga da mu zameramo? Ni na kraj pameti...I uveren sam da ce se svi jednog dana otimati oko njega,kao sto ce biti slucaj sa Vetelom.

:lol: pa kako da se otimas oko njega ako ga tatica Ron ususkava svake noci

da,mnogo drugacije!!! pokazi ti kakvog si kova u malom bolidu kao oni pa dodji u veliki. i onda se qrci koliko god hoces,ovako ne

:lol: pa kako da se otimas oko njega ako ga tatica Ron ususkava svake noci

da,mnogo drugacije!!! pokazi ti kakvog si kova u malom bolidu kao oni pa dodji u veliki. i onda se qrci koliko god hoces,ovako ne

Nista ne traje vecno,svojevremeno je tatica Ron isto radio sa Raikkonenom,govoreci kako ce potpisati dozivotni ugovor. Pa je na kraju zavrsio u Ferrariju,zato sto mu je bilo lose. Ko garantuje da ce Hamilton dozivotno biti u Mclarenu? Situacija se moze preko noci promeniti,pa da vidis kako ce svi ko lesinari da krenu u ofanzivu i prisvajanje Lewisa Hamiltona. I sve se vrti oko para; zasto Alonso ne ostane u Renou,sa kojim je osvojio 2 titule,nego ovamo potpisuje neke ugovore i predugovore sa BMW-om i vodi raznorazne razgovore sa Ferrarijem itd.

Pa pazi: taj isti Hamilton pobedjuje kao i Massa,Raikkonen...Da li je nekome krivo sto je talenat uskocio odmah u jedan od najboljih bolida? Pa covek je imao srecu,drugi nisu imali tu srecu,i da li ga zbog toga treba lincovati....

Radio je i Sumaher takve stvari,ali ne na taj nacin i ne na u svakoj trci.isti taj Sumaher je znao i da proguta kada ga neki vozac obidje,onako "muski"(Montoja).I nikada nije reko nijednu losu rec o protivnicima.Zato sam i ja napisao gore da Hamilton hoce da kopira,ali bi mu bilo bolje da vozi i da gledam malo u retrovizore kada je ispred i u bolid ispred njega kada je iza.Inace da ne mislite da sam navijac bilo koga:Vozac za koga sam ikada navijao(i samo za njega iz sveg srca) je Zan Alesi.Nije zato sto je dosao u Ferari,i pre toga sam navijao.Ja pamtim duele koje je on imao sa jednim Senom u nekoj gradskoj trci u Americi,a vozio je neki krs od formule.obilazio je Senu ,a i Sena njega ko da voze isti auto.Posle simpatije bile na strani Montoje ,ali ne nesto posebno.

Ajde se lepo svi smirite i da se ne zapržavate previše.
Svaka čast Vettelu, odlična vožnja sa mnogo lošijim bolidom od 80% konkurenata. Kimi je bio loš, ali očigledno "se ne voli" sa nekim rešenjima F2008, jer poslednjih nekoliko trka vidno ima problema. Sumnjam da je čisto problem u njemu... verovatno kombinacija bolid-balans-vozač. Bilo kako bilo, loš je.
Masa je bio prosečan u pravom smislu te reči i ne dolikuje kandidatu za titulu tako apatična pojava. Hamiltonu svaka čast, brz je ko metak... ima petlju, stiska... to nam treba u F1. Dečko pravi akcije. Međutim, ne sviđa mi se što je bezobrazan i bahat i prelazi granicu fair-play odnosa prema kolegama. To sam zamerao i Šumaheru u nekoliko navrata. Jedno je biti agresivan, a drugo je biti bezobrazan.

Nista ne traje vecno,svojevremeno je tatica Ron isto radio sa Raikkonenom,govoreci kako ce potpisati dozivotni ugovor. Pa je na kraju zavrsio u Ferrariju,zato sto mu je bilo lose. Ko garantuje da ce Hamilton dozivotno biti u Mclarenu? Situacija se moze preko noci promeniti,pa da vidis kako ce svi ko lesinari da krenu u ofanzivu i prisvajanje Lewisa Hamiltona. I sve se vrti oko para; zasto Alonso ne ostane u Renou,sa kojim je osvojio 2 titule,nego ovamo potpisuje neke ugovore i predugovore sa BMW-om i vodi raznorazne razgovore sa Ferrarijem itd.

Pa pazi: taj isti Hamilton pobedjuje kao i Massa,Raikkonen...Da li je nekome krivo sto je talenat uskocio odmah u jedan od najboljih bolida? Pa covek je imao srecu,drugi nisu imali tu srecu,i da li ga zbog toga treba lincovati....

da,sve je u toj sreci!!!

Izgleda da i ja nalazim vozaca za koga cu navijati(Vetel) posle 2001g.Hamilton ce i tako naleteti na nekog kome ce da bude preko glave njegovo izivljavanje i onda ce se verovatno i smiriti.

smeska ce neko smiriti do kraja sezone i dace bogovi da izgubi titlu zbog toga

za Kimija sam znao da je dobar i fer vozac i debelo ga podrzavao prosle godine ali cu lako prezaliti i njega i Masu. kada Vettel dodje u Ferrari za mene krece nova era ovog posrnulog sporta (ako uopste do tad nesto i ostane)

Kada sam ja to isto pricao za Sumahera, svi su govorili, "'ebi ga ima muda", "sta hoces, to su trke", "tako se vozi" i slicno. ... Kratko je pamcenje mnogih, nazalost.

Upravo to je u pitanju.
Hamilton je imao manje od 10 godina,kada je Schumasher poceo dokazivati raskos svog talenta pobedjivanja po svaku cenu.
U narednoj deceniji,MS je postao pojam uspesnog sportiste,uzor mladim vozacima i putokaz istima kako se stize do vrha(naravno,MS jeste bio vanserijski vozac).
Hamilton je kao klinja obozavao Sennu(otuda valjda fascinacija kisom),ali je odrastao uz Schumachera.Taj model je njemu duboko usadjen u podsvest,ubedjen sam.To me ni malo ne cini srecnim i svakako cu biti kriticar svakog slicnog ponasanja na stazi,kako Lewisovog,tako i bilo cijeg drugog.
P.S.Ne zameri sto sam ti malo skratio post.Hteo sam da izbegnem "teorije zavere" i fokusiram se na srz problema.;)

Svaka čast Vettelu, odlična vožnja sa mnogo lošijim bolidom od 80% konkurenata. Kimi je bio loš, ali očigledno "se ne voli" sa nekim rešenjima F2008, jer poslednjih nekoliko trka vidno ima problema. Sumnjam da je čisto problem u njemu... verovatno kombinacija bolid-balans-vozač. Bilo kako bilo, loš je.
Masa je bio prosečan u pravom smislu te reči i ne dolikuje kandidatu za titulu tako apatična pojava. Hamiltonu svaka čast, brz je ko metak... ima petlju, stiska... to nam treba u F1. Dečko pravi akcije. Međutim, ne sviđa mi se što je bezobrazan i bahat i prelazi granicu fair-play odnosa prema kolegama. To sam zamerao i Šumaheru u nekoliko navrata. Jedno je biti agresivan, a drugo je biti bezobrazan.

Alonso ne misli kao ti u pogledu konkurentnosti STR bolida u ovom momentu.
Ja mu se pridruzujem.:D
STR je vidno poboljsao performanse i mislim da se kotira visoko,svakako u "gornjem domu".
Za ostatak posta svaka cast,kao i za uvodnu recenicu.:ok:
P.S.Verovacu ti na rec ovo za MS-a,mada... promakli su mi ti "navrati" :D;)

Upravo to je u pitanju.
Hamilton je imao manje od 10 godina,kada je Schumasher poceo dokazivati raskos svog talenta pobedjivanja po svaku cenu.
U narednoj deceniji,MS je postao pojam uspesnog sportiste,uzor mladim vozacima i putokaz istima kako se stize do vrha(naravno,MS jeste bio vanserijski vozac).
Hamilton je kao klinja obozavao Sennu(otuda valjda fascinacija kisom),ali je odrastao uz Schumachera.Taj model je njemu duboko usadjen u podsvest,ubedjen sam.To me ni malo ne cini srecnim i svakako cu biti kriticar svakog slicnog ponasanja na stazi,kako Lewisovog,tako i bilo cijeg drugog.
P.S.Ne zameri sto sam ti malo skratio post.Hteo sam da izbegnem "teorije zavere" i fokusiram se na srz problema.;)

nema tu fascinacije kisom... opet ponavljam,najmanje dve od tri trke na ostrvu (od malena) je morao voziti po kisi

Malo da idem u off(necete mi zameriti nadam se):Kada se setim pre dve godine kako je nas Milos tog Vetela(od sada moj favorit)na toj istoj stazi pretekao u prvoj krivini(posle borbe jedno 5-6 krugova) posle start-cilja sa objektivno slabijom formulom!!!!
To je bas to o cemu Nordic prica:Hamilton je non-stop u Engleskoj imao kisu,a nas Milos je stalno trenirao na ovoj stazi-pa zbog toga i obliazak favorita Vetela.
Znaci nije Hamilton fasciniran kisom,nego je samo vise imao kisnih trka u svojoj karijeri od ostalih vozaca F1.Logicno je da se bolje snalazi od ostalih na kisi(neosporan je njegov talenat i brzina da se razumemo).

nema tu fascinacije kisom... opet ponavljam,najmanje dve od tri trke na ostrvu (od malena) je morao voziti po kisi

Deo istine se svakako krije i u tvojoj konstataciji.
Kad smo kod danasnje Lewisove voznje po kisi,mislim da se ona ne bi trebala uzimati za neku antologijsku,iako bi to broj preticanja(bez obzira na ona dva nasilna) mogao sugerisati.Da ne bude zabune,mislim da bi on napao i "vozic" ispred sebe nakon drugog pit-stopa i vecinu tih vozaca prestigao jednako ubedljivo,ali gume to ne bi izdrzale,pa nije imao izbora.ALi nije to poenta mog posta.Zelim izneti zapazanje da se pravi talenat za voznju po kisi uocava u momentu kada ona tek pokvasi stazu(kao sto je bilo u Belgiji).Tu se videlo koliko je Lewis dominantan.Set-up bolida je tu kod svih podesen za suvo,pa osecaj za voznju po mokroj stazi je jedino sto pravi distinkciju medju vozacima.
Ipak,treba reci da je Lewis danas dobio i Kimija prilicno lako na gotovo istoj strategiji i sa vrlo slicnim podesavanjem bolida(tj. za slicne vremenske uslove).A znamo da je Kimi solidan po kisi.To mnogo govori takodje.

Nije sve u podneblju-ima nesto i u talentu.
Button,Coulthard,Hill,Mansell....svi britanci i svi prosecni po kisi(Button tek malo iznad ostale trojice).Svi su imali solidne bolide,bar jednu sezonu,a neki i najbolje,pa su ostali prosecni.
Zna okisiti i u Nemackoj jako cesto,pa se nemci nisu isticali toliko.
MS,pa sada i Vettel su samo izuzeci.
Izuzetak je i Lewis,bio je i Senna.
P.S.Vettel bi jos morao da pokaze sta ume po kisi u duelima i kada "hvata" nekoga.
Ovo danas je bio samo dobar nagovestaj,ali verujem u njega.:D

Jeste brz je Hamilton ali ne najbrzi. Zna se ko ima najvise najbrzih krugova ove sezone!!!
Pa da je Masa prosecan ne bi bio kandidat za titulu, dobro po kisi je amater ali danas i nije bio tako los, pa jedino je on odbio Hamiltonov napad. Prosecan je Kovalainen za kojeg tvrde da je talenat, a on tokom cele sezone vozi tako prosecno u dobrom bolidu. Dobro u poslednje vreme se popravio. I tako se vidi da je Alonso za klasu bolji od Kovalainena.

To Anti-Mclaren navijanje zaista nicemu ne vodi,stvarno su ovde krajnje pristrasni i navijacki stavovi (cast izuzecima),retko ko je realan. Hamiton "balavac,crnja itd" Kovalainen je "niko i nista",pa opet je taj Hamilton ispred oba Ferrarija u plasmanu i pored silnih kazni itd...Pa bi sad mnogi neuspeh svoga tima da iskale na vozacima Mclarena,a dok im je islo sve je bilo ok i super. Kad je neko bolji onda udri po njemu,pa se mozda malo oslobodi taj visak energije. Prihvatite onako kako jeste,i nemojte previse traziti razloge neuspeha u drugim vozacima i ekipama. Svaka cast Ferrariju,imam respect i prema Kimiju i prema Massi,ali sada trenutno ne mogu pariraju Mclarenu,i pored velike pomoci "vise sile".

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back