FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Очекујем да ће барем једном изаћи на првој трци.
Велике су шансе да то буде већ у првом кругу.

Један од разлога (Алонсо се случајно нашао у близини Хамилтона....);)

Ili Massa naprasno odbije da propusti Kimija,ako ustreba.:mrgreen:
On se u Brazilu "radovao timskom radu" tako jako,da je jos mesec dana to naglasavao,a izmejdu redova je "pisalo" velikim fontom da se ne raduje ni najmanje.Sad ce on imati velika ocekivanja od tima,koja ce tesko biti ispunjena(a i zasto bi,osim ako slucajno Kimi ne utone u zimski san),a Massa nije Barichello.Ne dao bog da on mora kociti zbog Kimija,kao Rubens zbog Schumachera u Americi 2005. npr.Eto nama safety cara ocas posla.:mrgreen:

Ili Massa naprasno odbije da propusti Kimija,ako ustreba.:mrgreen:
On se u Brazilu "radovao timskom radu" tako jako,da je jos mesec dana to naglasavao,a izmejdu redova je "pisalo" velikim fontom da se ne raduje ni najmanje.Sad ce on imati velika ocekivanja od tima,koja ce tesko biti ispunjena(a i zasto bi,osim ako slucajno Kimi ne utone u zimski san),a Massa nije Barichello.Ne dao bog da on mora kociti zbog Kimija,kao Rubens zbog Schumachera u Americi 2005. npr.Eto nama safety cara ocas posla.:mrgreen:

Вероватно се сећаш сезоне 2002 и United States Grand Prix-а.
Каде је Шумахер пропустио Барикела.
Шумахер је на крају изјавио како је хтео да он и Барикело прођу заједно кроз старт, али је и додао да је то било нереално очекивати због прецизног мерења.
Баркело му су три сезоне касније одужио...

Ево резултата:

1 2 Rubens Barrichello Ferrari 73 1:31'07.934 2 10
2 1 Michael Schumacher Ferrari 73 +0.011 1 6
3 3 David Coulthard McLaren-Mercedes 73 +7.799 3 4
4 6 Juan Pablo Montoya Williams-BMW 73 +9.911 4 3
5 14 Jarno Trulli Renault 73 +56.847 8 2
6 11 Jacques Villeneuve BAR-Honda 73 +58.211 7 1

А имаш их и на: http://www.formula1.com/results/season/2002/19/
Обрати пажњу на слику са десне стране...

Вероватно се сећаш сезоне 2002 и United States Grand Prix-а.
Каде је Шумахер пропустио Барикела.
Шумахер је на крају изјавио како је хтео да он и Барикело прођу заједно кроз старт, али је и додао да је то било нереално очекивати због прецизног мерења.
Баркело му су три сезоне касније одужио...

Ево резултата:

1 2 Rubens Barrichello Ferrari 73 1:31'07.934 2 10
2 1 Michael Schumacher Ferrari 73 +0.011 1 6
3 3 David Coulthard McLaren-Mercedes 73 +7.799 3 4
4 6 Juan Pablo Montoya Williams-BMW 73 +9.911 4 3
5 14 Jarno Trulli Renault 73 +56.847 8 2
6 11 Jacques Villeneuve BAR-Honda 73 +58.211 7 1

А имаш их и на: http://www.formula1.com/results/season/2002/19/
Обрати пажњу на слику са десне стране...

Hehe...nije to bas tako islo.:)
Te 2002. se desio poprilican skandal kada je Barichello suvereno vodio trku u Austriji i bilo je ocigledno da ga MS ne moze prestici,osim ako Barichello ne bi znacajno usporio.Ovaj to nije imao u planu uciniti.Sezona je odlicno pocela za Ferrari,pa je MS-u jedini konkurent za titulu mogao biti njegov klupski kolega,koji je toga bio svestan,pa je verovatno prizeljkivao da odmeri snage sa Michaelom.Ali Ferrari na celu sa Todtom nije zeleo nista osim slepe sluzbe u cilju osvajanja titule(zna se za koga).Zato je Rubensu naredjeno da "malo uspori".I usporio je...par desetina metara pre cilja,kako bi pokazao svima o cemu se radi.I sam MS se na postolju kiselo smeskao i dizao ruku Barichellu,simbolisuci ko je moralni pobednik.
Na GP US,kada se odavno znao sampion,MS je vratio Barichellu "uslugu".Lep gest prema Barichellu,ali totalno nepotreban,neumesan prema publici sirom sveta(taman smo bili malo zaboravili Austriju).:roll:
A 2005. je bila ona smesna trka sa sest bolida.Ferrari je bio nekonkurentan te sezone,jel.
Nakon promene guma,MS je lezerno izlazio iz boksa pred nadolazecim Rubensom,ocekujuci ustaljeni scenario.Medjutim,Rubens opet kasno koci(a znamo da ni ne mora) i za malo da se sudare.:lol: :roll: Tako odanog kolegu nece vise niko imati u F1.
Zato sam i rekao da bi se Massa zakucao u Kimija vrlo verovatno.On cmizdri sto je na jednoj trci pomogao Kimiju.Ej,pa sta bi bilo da to radi svake sezone i da mu je to jedina svrha.Jedan je Rubens Barichello.:D

Hehe...nije to bas tako islo.:)
Te 2002. se desio poprilican skandal kada je Barichello suvereno vodio trku u Austriji i bilo je ocigledno da ga MS ne moze prestici,osim ako Barichello ne bi znacajno usporio.Ovaj to nije imao u planu uciniti.Sezona je odlicno pocela za Ferrari,pa je MS-u jedini konkurent za titulu mogao biti njegov klupski kolega,koji je toga bio svestan,pa je verovatno prizeljkivao da odmeri snage sa Michaelom.Ali Ferrari na celu sa Todtom nije zeleo nista osim slepe sluzbe u cilju osvajanja titule(zna se za koga).Zato je Rubensu naredjeno da "malo uspori".I usporio je...par desetina metara pre cilja,kako bi pokazao svima o cemu se radi.I sam MS se na postolju kiselo smeskao i dizao ruku Barichellu,simbolisuci ko je moralni pobednik.
Na GP US,kada se odavno znao sampion,MS je vratio Barichellu "uslugu".Lep gest prema Barichellu,ali totalno nepotreban,neumesan prema publici sirom sveta(taman smo bili malo zaboravili Austriju).:roll:
A 2005. je bila ona smesna trka sa sest bolida.Ferrari je bio nekonkurentan te sezone,jel.
Nakon promene guma,MS je lezerno izlazio iz boksa pred nadolazecim Rubensom,ocekujuci ustaljeni scenario.Medjutim,Rubens opet kasno koci(a znamo da ni ne mora) i za malo da se sudare.:lol: :roll: Tako odanog kolegu nece vise niko imati u F1.
Zato sam i rekao da bi se Massa zakucao u Kimija vrlo verovatno.On cmizdri sto je na jednoj trci pomogao Kimiju.Ej,pa sta bi bilo da to radi svake sezone i da mu je to jedina svrha.Jedan je Rubens Barichello.:D

Барикело је до Аустрије освојио само 6 бодова за разлику од Шумахера који је имао већ 44, тако да му тада и није баш конкурисао.
Шумахер је чак тада највише место на постољу уступио Барикелу....
Такве тимске наредбе су биле очигледне и у Реноу 2005 и 2006, само што је Физикела та ''успоравања'' радио много раније и неприметније од Барикела.
Барикело је можда 2 или 3 пута имао наредбу да пропусти Шумахера и то је радио баш транспарентно.
Та Барикелова пропуштања нису имала значајан утицај на Шумахерове титуле (додуше то се знало тек на крају сезоне...).
Оно Масино пропуштање је имало велики утицај на титулу (да га није пропустио, сада би Алонсо био троструки шампион).
То Масино пропуштање је сасвим оправдано (јесте мало непоштено али би то сигурно урадили и остали тимови да су се нашли у таквој ситуацији).
Хоћу да кажем да Маса има веће разлоге за љутњу од Барикела...
Барикело је велика грешка Ферарија а о Маси ћу имати мишљење након ове сезоне.

У сваком случају ни један ни други нису ни за ''мали прст'' великом Сени.

Барикело је до Аустрије освојио само 6 бодова за разлику од Шумахера који је имао већ 44, тако да му тада и није баш конкурисао.
Da,ali je Barichello imao jako los pocetak.Kasnije se konsolidovao,a i bilo je ocigledno da su ostali jos gori.
Шумахер је чак тада највише место на постољу уступио Барикелу....
PA zato i rekoh da cak ni on nije bio srecan zbog takvog razvoja dogadjaja.Ono je bila bruka.
Такве тимске наредбе су биле очигледне и у Реноу 2005 и 2006, само што је Физикела та ''успоравања'' радио много раније и неприметније од Барикела.
Ima toga uvek,ali ne treba ponizavati gledaoce onako brutalno.
Барикело је можда 2 или 3 пута имао наредбу да пропусти Шумахера и то је радио баш транспарентно.
Bilo je to malo cesce.Zato je Barichellu i "pukao film".Nije on bio mnogo sporiji od Schumachera,a to znaci da je bio brzi od vecine drugih vozaca.Tesko je odoleti iskusenju,a jos teze ne imati priliku stvarno pokazati koliko si dobar.

Та Барикелова пропуштања нису имала значајан утицај на Шумахерове титуле (додуше то се знало тек на крају сезоне...).
Pa sad...i jesu i nisu.Ali cim ih je bilo,znaci da imaju znacaja.
Оно Масино пропуштање је имало велики утицај на титулу (да га није пропустио, сада би Алонсо био троструки шампион).
То Масино пропуштање је сасвим оправдано (јесте мало непоштено али би то сигурно урадили и остали тимови да су се нашли у таквој ситуацији).
Slazem se.Nije cak ni neposteno,po meni,jer su ostali bili daleko iza.Alonso nije mnogo nastojao uzeti titulu,cekao je da mu sama dodje.
Хоћу да кажем да Маса има веће разлоге за љутњу од Барикела...
E,ovde se ni malo ne slazemo.MAssa u poslednjoj trci nije imao nikakve sanse.I to je samo jedna trka.Barichello je "trpeo" godinama.Massa je cak imao ravnopravan tretman dok je imao i sansu za titulu(valjda),a Barichello nikad.
Барикело је велика грешка Ферарија а о Маси ћу имати мишљење након ове сезоне.
Zasto greska?Pored Michaela,Ferrariju je trebao samo dobar "drugi" vozac.Barichello je mozda najbolji takav u F1.
У сваком случају ни један ни други нису ни за ''мали прст'' великом Сени.

...Laudi,Clarku,Prostu(da,cak i njemu),Piquetu i ostalim velikanima.

Представљена су и медицинска кола:

Базирају се на моделу C 63 AMG Estate.
Мотор има 457 КС.
Возач ће бити Dr. Jacques Tropenat, сувозач Gary Hartstein а поред њих у колима ће бити још два медицинска асистента.
(докторска постава нема шта:-))

Mercedes20C6320AMG20Estate20F120Med-2.jpg

''Сребрнима'' је припала пета ''гаража'' у овој сезони. (а требала је задња)
Налазиће се између Williamsа и Red Bullа.
На неким стазама је друга половина гаража знатно мање опремљена...

Да, само што је сад и званично потврђено...
Тачно се види да нису све екипе подједнаке за Бернија и Мозлија.
(Веровотнао би тако исто поступили и да је Ферари у питању, али остале екипе вероватно не би имале ту привилегију).

Ako niste juče bili u prilici da gledate studio f1, da prenesem par stvari.
Jergović je rekao da će prenosi ove godine biti značajno drugačiji i da će biti mnogo više grafike i podataka tako da gledaoc može sam da shvati šta se dešava i bez pomoći komentatora :) biće i biografija vozača i sl., jedino će japanci raditi sami prenose. Složili su se i on i ostali u studiju da će Kimi biti šampion, krajem marta biće objavljeno da li se Dennis povlači iz McLarena, za BMW je rekao da su očigledno krenuli stramputicom u razvoju bolida i da je dosta loš, za Ferrari da su radili na korekciji mana od prošle godine (prelazak preko ivičnjaka i s.) ali da je bolid dosta sličan prošlogodišnjem osim prednjeg vješanja, da je McLaren vjerovatno malo radikalnije izmjene napravio u aerodinamici i da je pokazao na kraju sličnu brzinu kao i Ferrari, Willijams će po njemu biti dobar, Super Aguri nije siguran za Australiju, i da će se vidjeti da li Alonso može da donese 0,6s kao što je tvrdio u McLaren-u :)

@b!keR
Zato sto ferrariju nije potrebna reklama ;)

Ne mogu da se slozim sa Jergovicem po pitanju BMW-a. Oni su i prosle sezone imali dobar bolid, malo im je falilo brzine ali vecih mana taj bolid nije imao. Krenuli su rano sa razvijanjem bolida za 2008 pa su prestali sa usavrsavanjem bolida za 2007 ne bi li u ovoj sezoni dobili to sto im je falilo, sto ja nikako ne smatram stranputicom. Znaci imali su odlicnu osnovu za napredak, nisu morali da se smaraju sa kriticnim tackama kao sto se npr ferrari smarao sa "prelazkom preko ivicnjaka i s." kao i prednjim vesanjem. To je moje misljenje kao i da ce zauzeti trece ove sezone.

@b!keR
Zato sto ferrariju nije potrebna reklama ;)

Ne mogu da se slozim sa Jergovicem po pitanju BMW-a. Oni su i prosle sezone imali dobar bolid, malo im je falilo brzine ali vecih mana taj bolid nije imao. Krenuli su rano sa razvijanjem bolida za 2008 pa su prestali sa usavrsavanjem bolida za 2007 ne bi li u ovoj sezoni dobili to sto im je falilo, sto ja nikako ne smatram stranputicom. Znaci imali su odlicnu osnovu za napredak, nisu morali da se smaraju sa kriticnim tackama kao sto se npr ferrari smarao sa "prelazkom preko ivicnjaka i s." kao i prednjim vesanjem. To je moje misljenje kao i da ce zauzeti trece ove sezone.

Ne znam bas da li je tako.
Pre svega,na osnovu onog boldiranog,reklo bi se da i ove godine imaju dobar bolid.Meni ne deluje tako.Dobar je on,ali ne tako ubedljivo treci,kao prosle godine.Da li je i treci,pitanje je.Znaci-stagnacija.
I,ako su ga tako davno poceli razvijati,zasto BMW ne briljira sada?Ovde smo svi listom ocekivali da ce se jos vise primaci Ferrariju i McM-u,ali se udaljio,kanda.
Naravno,treba sacekati pocetak sezone da vidimo ko je gde stvarno i ko je "taktizirao" zimus.Ako BMW zablista,ja cu se radovati.U suprotnom,Jergoviceva tvrdnja ce imati puni smisao.
Sreca da ove godine bolid igra manju ulogu od dosadasnje u postizanju uspeha,pa je tu sansa BMW-a,ali i Renaulta.
Ipak,sacekajmo,bicemo pametniji.

Прочитајте ово:

http://www.vecernji.hr/newsroom/scena/3024724/index.do;jsessionid=63EEFDBF7C698D6B28D84140D00C0CF4.2

Од оне силне шљивовице што понесу у Енглеску верујем да Берни попије два до три чепа а Славица све остало (на основу габарита бих рекао да јој то није проблем);)

Ja sam na trenutak pomislio da je obrnuto,jer more glupih odluka koje donosi matori bi se moglo obrazloziti jedino tom rakijom.:lol:

Ja sam na trenutak pomislio da je obrnuto,jer more glupih odluka koje donosi matori bi se moglo obrazloziti jedino tom rakijom.:lol:

Такве глупости прави са два чепа, шта би тек било да пије више:confused: (сигурно би трка око Калемегдана опет ушла у календар);)

Ако настави овако чекају га
n-hang-1.gif

ne znam sta da ocekujem od njih (veca enigma mi je samo BMW)

imaju dva dobra vozaca (jedan odlican i drugim sasvim pristojan) ali se ne bih smeo kladiti koliko ce postici ove sezone

srecom,ne ostaje nam jos mnogo da otkrijemo sve karte ovogodisnje sezone

Ugovor.
Velika je tu lova u pitanju da bi bilo nesto "ili".

Čist monopolizam kojeg mi je već prego glave. I moram uputiti javni protest zbog brisanja postova Ferrarijevih navijača. Mislim jel u redu da neko obriše post samo zato što sam pitao kada će da sklone ***** od mercedesa sa staze i da stave neki normalni sportski automobil za SC?

Изјава Рона Дениса:

''Има ствари које морам средити у свом животу и тренутно сам у процесу решавања и организовања тога. Ја већ имам 60 година, а има много ствари које желим направити изван света Формуле 1.''

И њему постаје јасно да му се ближи крај...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back