Formula 1

Друга тура тестирања, први дан:
HA0NUSl.png


Мечке убедљиво највише прелазе.
Не знам да ли они имали до сада неки проблемчић. Бојим се да су још доминантнији...

А и сиви су се лепо навозали...
 
Poslednja izmena:
Други дан:
r2dWK2W.png


Трећи дан:
YVHB7cY.png



Рајко испробао нову заштиту, која би требала да се уведе од 2017.
Каже да ово није финална варијнта.
280782.jpg


Мене занима колико ће им ово отежати излазак када се болид нпр. преврне...
 
Други дан:
r2dWK2W.png


Трећи дан:
YVHB7cY.png



Рајко испробао нову заштиту, која би требала да се уведе од 2017.
Каже да ово није финална варијнта.
280782.jpg


Мене занима колико ће им ово отежати излазак када се болид нпр. преврне...

Hmmm...ovo im zaklanja i središte vidnog polja, mada ne preterano, ali ipak...ok, nije konačna verzija, pa da sačekamo.Teško je biti negativan ka pokušaju da se bezbednost podigne na viši nivo, ali očekujem da se malo više potrude oko konačne verzije ovog "krova".

P.S. Čitam da vozači nisu oduševljeni predloženim izmenama kvalifikacija.
Očekivano. Previše je tu veštačke neizvesnosti predviđeno da bi se tek tako složili.Ipak je ovo takmičenje konstruktora u prvom redu, ma koliko javnost akcenat stavljala na vozače.
 
Мени се чини да тај систем заштите неће спречити онај инцидент што је имао Маса у Мађарској.
Ту има довољно простора да део такве величине прође до возача.
 
Veštački pokušaji da se nedorasli timovi učine konkurentnijim su činjeni i ranije i znamo kako je to završavalo-najbrži su nalazili način da to i ostanu.Povremeno je bilo kikseva, ali zar to nije i u dosadašnjem modelu kvalifikacija bilo prisutno !?
Predloženo "presecanje" stanja na 90 sekundi i eliminisanje najsporijeg će samo dovesti do toga da ubogi, mali navijači pored malih ekrana svojih tv prijemnika budu totalno zbunjeni i svesno svega što se dešava tek kad sve prođe.
Postojeći sistem jeste monoton većim delom Q1 i Q2, a i Q3 je često dosadan u prvoj polovini.potrebno je malo dinamike, ali ne i haos.

Eklston kaze da je on imao drugaciju ideju ali nije proslo kod timova: nesto u fazonu da ko je bio prvi poslednju trku dobije toliko i toliko sekundi na kvalifikaciono vreme, drugi nesto manje itd... tipa Hamilton pobedi u Australiji, e pa kad zavrse kvalifikacije za Bahrein Hamiltonu se na vreme doda sekund i po i on startuje osmi ili deseti a ne prvi ili drugi. Fetel lupam zavrsi drugi u Australiji, njemu se doda 1.3 sekunde na vreme kvalifikacija u Bahreinu itd...

- - - - - - - - - -

Inace, Baku :worth:

 
Eklston kaze da je on imao drugaciju ideju ali nije proslo kod timova: nesto u fazonu da ko je bio prvi poslednju trku dobije toliko i toliko sekundi na kvalifikaciono vreme, drugi nesto manje itd... tipa Hamilton pobedi u Australiji, e pa kad zavrse kvalifikacije za Bahrein Hamiltonu se na vreme doda sekund i po i on startuje osmi ili deseti a ne prvi ili drugi. Fetel lupam zavrsi drugi u Australiji, njemu se doda 1.3 sekunde na vreme kvalifikacija u Bahreinu itd...

То је тек лоше по мени.
Максимално вештачки и максимално неправедан начин да се трка учини занимљивијом.
Сећам да су у ДТМ такмичењу победнику додавали типа 25 кг. за следећу трку. Свакако неправедно.
Превише комликују ствари...
 
najveći vozač i največi čovik...ono šta je napravija kad je sta u trci i izaša iz bolida da bi spasija kolegu koji je gorija u bolidu....to nikad niko nebi od njih vozača napravija
 
Nema komentara...izgleda da ste svi u šoku posle kvalifikacija.

Ja sam morao da napustim Q3 oko 5 minuta pre kraja, ali ono što sam do tada video je samo potvrdilo moje sumnje da je ovo katastrofalno loš sistem kvalifikacija.
Neću ni da nabrajam sve zamerke, ali konfuzija oko poretka tokom sva tri dela, nedostatak uiska ko kako vozi i stoji na stazi i očekivan ishod u vrhu nameću pitanje-čemu sve to, kad se suštinski nije ništa promenilo? Čak mislim da jei borba na stazi bila monotonija.

Nadam se boljem utisku nakon sutrašnje trke u kojoj navijam da Lewis bude ispred Rosberga i Vettela, McLaren što više plasiran, a neka pobedi bilo ko, ali pod navedenim uslovima :)
 
I pored nade da će nešto da se ove sezone promeni, ostade dilema da li su iritantniji Luisovi zulufi ili Fetelove "bruce"...
Onaj "incident" Alonsa podseti me na sličnu situaciju Šumaher/Kultard pre dvadesetak godina s time što je tada Kultard pomalo nerazumno kočio a ovaj Nandov pokušaj obilaženja na 50m pre krivine sa spoljne strane ja ne shvatam, da li sve to ima veze sa njegovim nikad do kraja objašnjenim zdravstvenim problemima? Sreća da je preživeo. U vrtiću Toro Roso definitivno fali vaspitačica, kako su samo ložili Verštapena u prekidu trke, daj Bože da on ne napravi neko veće seranije tokom ove sezone (i ono prošlogodišnje loženje u Monaku nije očigledno dalo nikakvo naravoučenije), Grožan se definitivno ovakvim plasmanom upisao u istoriju...
 
Nastavismo tamo gde smo stali.
Ne znam razloge lošeg starta oba Mercedesa, ali je nesumnjivo da su oni i dalje klasa za sebe.
Ferrari ima teške komplekse od Mercedesa i proste stvari radi haotično, panično i pogrešno.
Danas su se bar mogli boriti za pobedu, ali trebalo je imati petlju tokom crvene zastave i parirati strategiji Merca.
Ostali nisu ni u stadijumu da imaju komplekse...njihov zaostatak je toliki da mogu opušteno da se bore za mesta van podijuma.
Alonso je mogao da se lepo udesi danas, ali hvala Bogu da je imao dobar ugao pri udarcu u barijeru.
Verstappen je možda previše napaljen i stvarno bi mogao negde preterati i ugroziti sebe ili druge.

Bravo za Grosjeana i Haas.

Ostaje samo da vidimo da li će se Merc "mučiti" i na drugim stazama da pretekne sporije vozače, kao Lewis danas.

E, da, Ricciardo je isto briljirao većim delom trke.
 
Iznenadjujuće loš start Hamiltona već drugu trku...do sada je Rosberg bio taj koji je zakazivao na startu.Ne znam šta da mislim.Svakako je za očekivati da LEwis uskoro savlada taj problem.

Mnogo uzbuđenja na startu, ali nije ro ono što želimo.Ne na takav način. BEzvezna čukanja i nasrtaji "glavom kroz zid"... Tako svi gube. Bottas je to najviše osetio, mada nisam siguran da je trebalo toliko da ga kazne. Ako je dozvoljeno pravilnikom, bilo je dovoljno +5 ili +10 sekundi.Kako god, šteta što je pokvario šanse i sebi i Lewisu za bolji plasman.Isto važi i za ostale kontakte. Mislim da su skoro svi mogli biti izbegnuti.
Velika je šteta i za Vettela. On bi danas posebno podigao stepen uzbuđenja.Pre svega se ne bi zakiucao u Lewisa, a Rosbergu bi trebalo malo više znoja proliti da sačuva P1.
Kimi je briljirao i Bottas treba dobro da razmisli da li da nastavi na ovaj način da se bori. Upropastio je i značajan deo Kimijevih šansi za napad na prvo mesto. Još jedan ovakav nasrtaj i staviću ga odmah iza leđa Maldonadu. Crvena linija rauma je bliui.
Šta reći za Haas i Grosjeana, pa Verstappena i STR...bravo, bravo. Najdraže mi je zbog njih.
Isto važi i za Vardoonea. Dečko" pade sa Marsa" na GP i uze bod. Alonso i Button treba da se dobro pomuče za takav uspeh :lol:
Ah, da, čestitam i Rosbergu. Jako sigurna vožnja i maksimalna iskoristljivost svih pehova protivnika. Samo neka nastavi da razljućuje LEwisa, pa i Vettela :lol:

A ona dvojica sa SK-a... neko vreme sam ignorisao njihovo ignorisanjew( nezapažanje) bitnih momenata u trci, ali stvarno preteruju. Pa ne mora da se gleda u šest monitora i Live timing da bi se kvalitetno komentarisalo. Svojevremeno je to ekipa sa HRT-a radila daleko bolje bez svih tih čudesa. Videlo se u formacijskom krugu da Vettel gadno dimi, a oni jedva nakon snimka te situacije povezuju stvari. Em režiser nevešt, em oni dezorganizovani :roll: Meni uopšte ne treba da mi malo, malo saopštavaju ko vozi koji sektor i za koje vreme...Kimi malo nagazi, pa Rozberg odgovori...mislim, šta tu ima da se najavljuje i pravi veštačka tenzija, kad najčešće ništa ne bude. Mnogo je lepše kad se prate konkretni događaji...ali, šta ja ovde smaram sve vas, kad oni već godinama ne slušaju sebe i naše kritike.
 

Back
Top