Formula 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U ovoj dokolici malo podsećanje na šampiona sveta kome je očigledno znatno bilo teže na konferenciji za štampu nego da pobedi trku. Nekako smo ga brzo zaboravili, teško da neko ima dve titule a da se manje pričalo o njemu...

Poslednja izmena:
sena-NSX.jpg

Ove Pirelli intermedije u odnosu na Bridgestone kao da su se istopile na suncu :lol:
A i wet su nekako "istrosene".
Bridgestone je bio mnogo grubljih sara.

Mislio sam da je Bridzston preterao prosle godine, sa meke si komotno mogo celu trku da vozis, al ovi pa nisu normalni. Hocu ja da svaka trka bude ko Kanada (pogotovo zbog rezultata), al ovo samo ima da se ide u boks po gume. Kazu meke 8 kruga da ce da traju, i da je HRT sa novim brzi od Red Bula sa starim gumama. Sve u svemu, mehanicari ce ove godine muski da rade :lol:

Kubica odlično napreduje

Prvi čovek Lotus Renoa Erik Bulije rekao je da je stanje Roberta Kubice sve bolje posle teške nesreće koju je doživeo na jednom reliju u Italiji.

Kubica se još uvek nalazi u bolnici Santa Korone u Pjetra Ligureu, gde je prošlog vikenda po četvrti put operisan, ali Bulije kaže da su njegovi doktori impresionirani načinom na koji njegov oporavak napreduje.

“Informacije koje dobijamo svakog dana su pozitivne. Robert napreduje mnogo brže od svih prognoza, bilo da su one po pitanju rehabilitacije ili oporavka. Doktori ga podržavaju, a on je veoma motivisan, ima dobar moral i iako nije svaki dan divan, ne klone duhom, a to je najvažnije”, istakao je Bulije.

U saopštenju bolnice u kojoj se Kubica nalazi kaže se da je stanje poljskog vozača sve bolje, ali da će tek za tri nedelja moći da pokuša ponovo da hoda.

“Tek treba da prođe period zarastanja svih fraktura koje je Robert zadobio u udesu. Već razmišljamo o tome kada bi mogao ponovo da počne da hoda, a pošto ima mobilizatore na obe noge, to bi moglo da se desi za otprilike tri nedelje”, kaže se u saopštenju.

Pošto Kubica neće moći da se vrati na stazu bar tokom većeg dela ove sezone, njega je u Lotus Renou zamenio Nik Hajdfeld, a timski kolega će mu biti Vitalij Petrov.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 startuje na stazi “Albert Park” u Melburnu Velikom nagradom Australije 27. marta.

Izvor B92

Komentar koji je postavljen na f1-serbia pre par nedelja:

Malo smo istraživali i zvali TV stanice povodom pitanja prenosa F1.

Kako je sudbina TV prenosa najbržeg cirkusa iz godinu u godinu neizvesna, dosta puta se dešavalo da ljudi u našoj zemlji dan pred prvu trku dobiju informaciju koja će televizija prenositi trke. Prošle godine FOX TV tj. sadašnja Prva TV je imala trogodišnji ugovor koji ja na kraju sezone istekao. Zvali smo televizijske stanice i raspitali se kakav je njihov stav povodom pitanju prenosa.

Da krenemo redom, prvo da počnemo od javnog servisa RTS-a. Od njih smo dobili jasan odgovor: "Nećemo vršiti prenos, nismo otkupili prava prenosa", što je donekle i opravdano jer oni prenose takmičenja u kojima se takmiče naši sportisti pa im je budžet krojen shodno tome.

Prva TV koji ja prošle tri godine prenoslia Formulu 1 neće produžiti ugovor, tako da je i njen odgovor bio - NE.

Arenasport se duže vreme pominje kao mogući domaćin prenosa najbržeg cirkusa na teritoriji Srbije, pa i Hrvatske. Od njih smo dobili informaciju da su za sada u nekim pregovorima, ali shodno trenutnoj situaciji najverovatnije da prenosa neće biti.

Što se tiče Sportkluba, imaju želju da otkupe prenos, medjutim, da li će doći do pregovora o pitanju otkupa prava na prenos ili ne, najviše zavisi od presudnog faktora - cene, koja je za njihov budžet previsoka.

B92 i Avala dale su karatak i jasan odgovor - NE.

Da li će se neko smilovati i rešiti da otkupi prava na prenos, to ostaje da vidimo, ili će Srbija u 21. veku ostati bez najbžeg cirkusa. Za sve one koji imaju satelitske antene mogu spas da andju u nemačkim programima RTL i Sport1 (bivši DSF), i da bar svog F1 komšiju u vreme trke pozovu na kafu.

E lepote.Sve naše televizije su nerazumni degenerici i teški id*oti :evil: :evil: :evil:

Vozači Zaubera poslaće poruku podrške ljudima u Japanu

Vozači ekipe Zauber Kamui Kobajaši iz Japana i Serhio Perez iz Meksika poslaće poruke podrške Japanu za vreme prve trke u šampionatu Formule 1, koja će se kasnije ovog meseca održati u Melburnu.

Zauber je danas saopštio da će poruka na japanskom "neka naše molitve stignu do ljudi u Japanu" biti napisana na bolidu za vreme kvalifikacija i za vreme trke.

Kvalifikacije za Melburn počeće 25. marta, a trka će se održati dva dana kasnije.

Nekoliko hiljada ljudi poginulo je u Japanu posle zemljotresa i cunamija.

Izvor Blic

Vest, jeste da je iz "Kurira" al' ipak:

HAMILTON U RED BULU
51606.jpg

Čelnici Red bula žele da sledeće godine u svom timu vide Luisa Hamiltona. Pošto su uspeli da privole svetskog šampiona Sebastijana Fetela na ugovor do 2014. godine, gazda Ditrih Matešic i društvo imaju nameru da naprave najmoćniji tandem u Formuli 1.

- Kombinacija Fetel - Hamilton bila bi zanimljivo partnerstvo i ne treba je odbaciti. Iz moje perspektive, uvek želim da imam dva najbolja vozača u timu - rekao je direktor Red bula Kristijan Horner.

Vest, jeste da je iz "Kurira" al' ipak:

HAMILTON U RED BULU
51606.jpg

Čelnici Red bula žele da sledeće godine u svom timu vide Luisa Hamiltona. Pošto su uspeli da privole svetskog šampiona Sebastijana Fetela na ugovor do 2014. godine, gazda Ditrih Matešic i društvo imaju nameru da naprave najmoćniji tandem u Formuli 1.

- Kombinacija Fetel - Hamilton bila bi zanimljivo partnerstvo i ne treba je odbaciti. Iz moje perspektive, uvek želim da imam dva najbolja vozača u timu - rekao je direktor Red bula Kristijan Horner.

To su skinuli sa f1-serbia sajta,na kojem je ta vest osvanula još pre nekih 10 dana.Ako su već kopirali trebali su ceo tekst da iskopiraju a ne samo ono što je njima zanimljivo.
Obični tabloidni majm*ni.

Od juce nema signala RTL u obicnoj ponudi SBB. Gazdi SBB sa blizom i daljom familijom zelim laganu smrt od sto teze bolestine, vrlo perfidno smisljeno pred pocetak sezone F1.

Ostaje da reaktiviram satelit, ali nece mi tesko pasti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back