gost 170502
Veoma poznat
- Poruka
- 13.608
Pa da bolje i tako, ali oni ubijaju sa reklamama... 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Mali off:
Molio bih te da pojasniš par stvari. Ja sam trenutno na SBB kablovskoj, imam neki ugovor sa njima do marta, poprilično sam nezadovoljan politikom te firme, izbacuju kanale po svom nahođenju, naravno da "gase" HRT2 kada je u pitanju liga šampiona i F1 (proteklih nekoliko godina). Interesuje me, pošto imaš telekomov adsl, koji je konačni račun za uvođenje istog, da li daju besplatan modem/router, da li za tu HD varijantu daju (besplatno) HD adapter? Drugo, koliko znam Arena (nijedna) nije prenosila F1 ove godine, da li će sledeće? Znam da sve ovo mogu da pitam i telekom ali se na kraju ispostavi da postoje neki skriveni, neprikazani troškovi koji pomute račune, obaška što su im sve tarife po pravilu prikazane bez PDV, žarko želim da čujem ko im to plaća bez PDV-a...

Ovako... modem dobijaš za 1.dinar (ugovor na 1.godinu)
- trošak fiksnog telefona 546,00
- adsl 1.426,00
- i open iptv 825,00
Što je suma sumarum sa PDVom 2.797,00
A za HD varijantu nisam (još) ništa saznao,
Cena...prava sitnica.![]()
posto je sve nedoreceno na sajtu, morao sam da odem do njih.Mali off:
Molio bih te da pojasniš par stvari. Ja sam trenutno na SBB kablovskoj, imam neki ugovor sa njima do marta, poprilično sam nezadovoljan politikom te firme, izbacuju kanale po svom nahođenju, naravno da "gase" HRT2 kada je u pitanju liga šampiona i F1 (proteklih nekoliko godina). Interesuje me, pošto imaš telekomov adsl, koji je konačni račun za uvođenje istog, da li daju besplatan modem/router, da li za tu HD varijantu daju (besplatno) HD adapter? Drugo, koliko znam Arena (nijedna) nije prenosila F1 ove godine, da li će sledeće? Znam da sve ovo mogu da pitam i telekom ali se na kraju ispostavi da postoje neki skriveni, neprikazani troškovi koji pomute račune, obaška što su im sve tarife po pravilu prikazane bez PDV, žarko želim da čujem ko im to plaća bez PDV-a...
Fernando, hvala na iscrpnom odgovoru. Yayare su svi ti provajderi, al' kada skratiš sve razlomke, dođeš otprilike na isto, treba imati u vidu te rokove na koje te obavezuju, kompromisnost brzine/cene, ponudu kanala na kablovskoj (interesantno je da niko ne garantuje ako te je vezao ugovorom dve godine da ćeš te dve godine gledati kanale koje si zatekao prilikom sklapanja ugovora, meni su pomenjali pola kanala, ubacili golf kanal 24/7, samo čudo je zadržalo "Motors" sve ove godine...) Stvarno mi idu na yaya. Usput, meni je još uvek blago neverovatno da nijedna domaća ratel stanica neće prenositi F1 2011...
posto je sve nedoreceno na sajtu, morao sam da odem do njih.
Kao sto sam i mislio - ni oni ne znaju sta nude..

Pa,ljudi,to vam pise na VASEM sajtu,zar niste citali?!!!
izgubljeni decko za pultom je iskolacio oci vise od ovog smajlija...

Veoma interesantna bodovna analiza u 4 varijante bodovanja
http://www.gpupdate.net/en/f1-news/248448/analysis-comparing-the-points-systems/
How the actual 2010 season finished up:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TOP 10 SCORING SYSTEM
Winner 25
Second 18
Third 15
Fourth 12
Fifth 10
Sixth 8
Seventh 6
Eighth 4
Ninth 2
Tenth 1
DRIVERS’ CHAMPIONSHIP
1. Sebastian Vettel – 256
2. Fernando Alonso – 252
3. Mark Webber – 242
4. Lewis Hamilton – 240
5. Jenson Button – 214
6. Felipe Massa – 144
7. Nico Rosberg – 142
8. Robert Kubica – 136
9. Michael Schumacher – 72
10. Rubens Barrichello – 47
11. Adrian Sutil – 47
12. Kamui Kobayashi – 32
13. Vitaly Petrov – 27
14. Nico Hülkenberg – 22
15. Vitantonio Liuzzi – 21
16. Sébastien Buemi – 8
17. Pedro de la Rosa – 6
18. Nick Heidfeld – 6
19. Jaime Alguersuari – 5
CONSTRUCTORS’ CHAMPIONSHIP
1. Red Bull-Renault – 498
2. McLaren-Mercedes – 454
3. Ferrari – 396
4. Mercedes GP – 214
5. Renault – 163
6. Williams-Cosworth – 69
7. Force India-Mercedes – 68
8. Sauber-Ferrari – 44
9. Toro Rosso-Ferrari – 13
10. Lotus-Cosworth – 0
11. Hispania-Cosworth – 0
12. Virgin-Cosworth – 0
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
How things would look under the scoring system of the previous seven seasons:
TOP 8 SCORING SYSTEM
Winner 10
Second 8
Third 6
Fourth 5
Fifth 4
Sixth 3
Seventh 2
Eighth 1
DRIVERS’ CHAMPIONSHIP
1. Sebastian Vettel – 104
2. Fernando Alonso – 101
3. Lewis Hamilton – 100
4. Mark Webber – 97
5. Jenson Button – 87
6. Felipe Massa – 57
7. Nico Rosberg – 55
8. Robert Kubica – 52
9. Michael Schumacher – 25
10. Rubens Barrichello – 15
11. Adrian Sutil – 15
12. Kamui Kobayashi – 9
13. Vitaly Petrov – 9
14. Nico Hülkenberg – 6
15. Vitantonio Liuzzi – 5
16. Pedro de la Rosa 2
17. Sébastien Buemi - 1
18. Nick Heidfeld – 1
Notable effects in comparison with actual 2010 results:
- Hamilton moves ahead of Webber for P3
- Barrichello and Sutil remain level on points for P10 and P11
- De la Rosa moves ahead of Buemi for P16 and scores more points than Sauber replacement Nick Heidfeld, as opposed to level-pegging
- Alguersuari would not have scored his first F1 points
1. Red Bull-Renault – 201
2. McLaren-Mercedes – 187
3. Ferrari – 158
4. Mercedes GP – 80
5. Renault – 61
6. Williams-Cosworth – 21
7. Force India-Mercedes – 20
8. Sauber-Ferrari – 12
9. Toro Rosso-Ferrari – 1
10. Lotus-Cosworth – 0
11. Hispania Cosworth – 0
12. Virgin-Cosworth – 0
- Williams would still beat Force India to P6 by a single point
- Toro Rosso would score only a single point, equalling its lowest points haul to date (2006 – the team’s first season)
How things would look under the scoring system of 1991-2002:
TOP 6 SCORING SYSTEM
Winner 10
Second 6
Third 4
Fourth 3
Fifth 2
Sixth 1
DRIVERS’ CHAMPIONSHIP
1. Sebastian Vettel – 84
2. Fernando Alonso – 81
3. Mark Webber – 76
4. Lewis Hamilton – 76
5. Jenson Button – 61
6. Felipe Massa – 34
7. Nico Rosberg – 28
8. Robert Kubica – 26
9. Michael Schumacher – 11
10. Rubens Barrichello – 6
11. Adrian Sutil – 5
12. Vitaly Petrov – 3
13. Kamui Kobayashi – 1
14. Nico Hülkenberg – 1
15. Vitantonio Liuzzi – 1
- Only the top nine drivers would move into double figures
- Hamilton would draw level with Webber, although the Australian would retain P3 due to having four races wins to Hamilton’s three
- Barrichello would score more points than Sutil for P10, as opposed to level-pegging
- Petrov would move ahead of Kobayashi for P12, as the Japanese draws level with the points sums of Hülkenberg and Liuzzi
- Buemi, de la Rosa, Heidfeld and Alguersuari would all fail to score
1. Red Bull-Renault – 160
2. McLaren-Mercedes – 137
3. Ferrari – 115
4. Mercedes GP – 39
5. Renault – 29
6. Williams-Cosworth – 7
7. Force India-Mercedes – 6
8. Sauber-Ferrari – 1
9. Toro Rosso-Ferrari – 0
10. Lotus-Cosworth – 0
11. Hispania-Cosworth – 0
12. Virgin-Cosworth – 0
- Williams would still beat Force India to P6 by a single point
- Sauber would score only a single point
- Toro Rosso would fail to score
How things would look in the top five of the Drivers' Championship under Bernie Ecclestone’s proposed medals system, which would hand out awards of gold, silver and bronze to podium finishers:
1. Sebastian Vettel – 5 gold, 2 silver, 3 bronze but 3 fourth places
2. Fernando Alonso – 5 gold, 2 silver, 3 bronze and 2 fourth places
3. Mark Webber – 4 gold
4. Lewis Hamilton – 3 gold
5. Jenson Button – 2 gold
ha
ha... Reno Petrovou formulu prefarbao u roze...
Trka šampiona u Dizeldorfu.
27.11.2010.
![]()
Nemački tim na čelu sa Schumacherom i Vettelom pobedio u finalu tim iz Engleske i osvojio Kup Nacija u Trci Šampiona.
Schumacher i Vettel ovaj prestižni trofej osvojaju po četvrti put za redom. Neverovatna atmosvera je pratila takmičenje u Esprit areni u Dizeldorfu.
Višestruki svetski šampion relija Sebastian Leob i legenda Formule 1, Alain Prost, koji su ovom prilikom predstavljali Francuski tim, eliminisani su u polufinalu od strane predstavnika Beneluksa, Jeroena Bleekemolena i Bertranda Baguetta.
U prvoj finalnoj trci Schumacher i Plato su se takmičili u identičnim KTM X-Bows automobilima. Scumacher je napravio odličan start pobedivši u prvoj trci sa nešto manje od 2 sekunde prednosti.
Vettel i Priaulx su se našli jedan pored drugoga na startu druge trke finala u Audiju R8 LMS. Vettelu tokom takmičenja nije ležao Audi R8, tako je bilo i u drugoj finalnoj trci. Priaulx pobeđuje Vettela i sastaje se sa Schumacherom u poslednjoj trećoj finalnoj trci.
U trećoj trci smo videli odlučnog Schumachera u ROC automobilu. Priaulx nije mogao da mu parira i Nemačka dolazi do četvrte uzastopne pobede na Kupu Nacija u Trci Šampiona.
Ranije tokom večeri, kao pobednici grupe A, tim Velike Britanije je izborio plasman u polufinale. Iz grupe A kao drugoplasirani se polufinalu našao i tim iz Francuske.
Iz grupe A su otpali nordijski tim sa Tomom Kristensenom i Heikki Kovalainenom, kao i portugalski tim sa Alvarom Perenteom i Filipe Albuquerqueom koji su imali dosta problema na stazi.
U prvom polufinalu tim iz Velike Britanije je pobedio na dve trke. Plato je pobedio Prosta u VW Sciroccu, a Priaulx je pobedio Leoba u Porsche 911, i tako je eliminisana Francuska.
U grupi B, All Stars tim (Mick Doohan i Tanner Foust) i tim iz Amerike (Carl Edwards i Travis Pastrana) su eliminisani od nemačkog i beneluškog tima koji su se palsirali u polufinale.
U polufinalnom meču između Nemačke i Beneluksa, navijači su dali svoj doprinos vatrenom navijanju za domaći tim. U prvoj trci drugog polufinala Scumacher je pobedio Baguettea u ROC automobilu, a Vettel je uspeo u KTM X-Bowu da nadmaši Bleekemolena.
Na takmičenju Kupa Nacija, prisustvovalo je oko 40 hiljada gledalaca. Glavno dešavanje se odigrava u nedelju kada će se vozači takmičiti za individualnu slavu i titulu Šampion Šampiona (Champion of Champions).
U nedelju će glavna atrakcija biti aktuelni šampion Formule 1, Sebastian Vettel, koji će Esprit arenom provozati šampionski Red Bull RB6 bolid.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
preuzeto sa F1Serbia