Formula 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dok ovaj nije došao sve je lepo i bez problema funkcionisalo,ne kapiram šta želi da napustimo i odemo na drugi forum.Pa ovde niti je bilo svađe niti prepirke.Pozdrav majstore.

Ja ne vidim logiku u tome, ali modulatori se cesto tako ponasaju, kao da hoce da oteraju korinsnike sa foruma.Tako su mene i jos 20 ljudi oterali sa Novog Sada, i od podforuma koji je ubedljivo prednjacio po broju poseta i postova (na primer 3x vise od Bg) spao je poluprazan podforum.

Момци ( и девојке),
нисам ја овде дошао да се свађамо него да се договоримо.
Немам ја ништа против да ова тема буде лепљива ако видим да има доста вас који реагујете. А има вас, очигледно.
Те претње са напуштањем форума су непотребне и немају ефекат. Ако можемо заједно да урадимо све да свима буде добро, онда смо направили добар посао.
Вратите се теми и уживајте.

Момци ( и девојке),
Немам ја ништа против да ова тема буде лепљива ако видим да има доста вас који реагујете. А има вас, очигледно.
Dogovor kucu gradi:D
Elem,svadja ne dolazi u obzir.Ja sam malo u sali hteo da bocnem drugare(fernanda i Tasmana),zbog njihovih "pozadinskih aspekata" ovog sporta ,a ispade citava zbrka.
Ova tema je specificna,kao i mnoge sportske,jer postoji zimska pauza do polovine januara,pa poseta malo opadne,ali sa prvim predsezonskim testiranjima postaje zivahno i svakodnevno diskutujemo,pa ima smisla da se tada ponovo zalepi,ako se to i u medjuvremenu ne dogodi,imajuci u vidu ove pritiske sirokih narodnih masa,sto vitlaju kukama,motikama i ostalim poljoprivrednim alatljikama :lol:

Dogovor kucu gradi:D
Elem,svadja ne dolazi u obzir.Ja sam malo u sali hteo da bocnem drugare(fernanda i Tasmana),zbog njihovih "pozadinskih aspekata" ovog sporta ,a ispade citava zbrka.
Ova tema je specificna,kao i mnoge sportske,jer postoji zimska pauza do polovine januara,pa poseta malo opadne,ali sa prvim predsezonskim testiranjima postaje zivahno i svakodnevno diskutujemo,pa ima smisla da se tada ponovo zalepi,ako se to i u medjuvremenu ne dogodi,imajuci u vidu ove pritiske sirokih narodnih masa,sto vitlaju kukama,motikama i ostalim poljoprivrednim alatljikama :lol:
Нема потребе да се поново лепи, неће ни бити одлепљена више.
Морате и ви схватити да сам ја на овом пдф-у нови и да ми значи да чујем све предлоге и да покушам да их преточим у дело. Идеја ми је да некако издефинишемо део који се тиче међусобне помоћи у виду савета при кваровима и део који ће бити главни а то је спортски аспект аутомобилизма. Овако ми се чини мало збркано, све на једном месту.

Момци ( и девојке),
Те претње са напуштањем форума су непотребне и немају ефекат. Ако можемо заједно да урадимо све да свима буде добро, онда смо направили добар посао.
Вратите се теми и уживајте.
Pogledaj samo- automobili u razmeri-pre dve godine koliko je njih otišlo u oldtajmeri.rs ,ja ovde posle te svađe sa moderatorom i možda i 20 njih više nikada nisu na tu stranicu došli.Ostali su njih trojica ,Toliko od mene samo.

Pošto si ovde nov ja mislim da od fiće ili golfa 2 ništa dalje nisi vozio a prodaješ muda za bubrege ,Batali i nemoj da se ljutiš svi mi grešimo a to što si moderator ne daje ti pravo da izmeniš sve živo sto je do sada bilo fino.I nad popom ima popa.

Čika Eklston kaže:

- Mislim da će u sledećih nekoliko godina Evropa doći do samo pet trka godišnje. Biće to dobro mesto za turizam, ali to je sve. Evropa je prošlost. Nekada je tu bio duh ovih trka, ali više nije - smatra Eklston.

Ja mislim da ćeš sam poželeti da odeš iz F1 kada krenu kuke i motike na tebe!!!

Haha, da nego su one skrnave staze duh formule, gde moras da crtas travu pored staze, zelenom bojom na asfaltu... :roll:

BAs gledam Interlagos neki dan. Uzbrdo, nizbrdo, levo, desno, bas onako kako treba da izgleda staza.

Нема потребе да се поново лепи, неће ни бити одлепљена више.
Морате и ви схватити да сам ја на овом пдф-у нови и да ми значи да чујем све предлоге и да покушам да их преточим у дело. Идеја ми је да некако издефинишемо део који се тиче међусобне помоћи у виду савета при кваровима и део који ће бити главни а то је спортски аспект аутомобилизма. Овако ми се чини мало збркано, све на једном месту.
To ti je "nasledje proslosti",sto bi rekli ovi nasi politicari,a prakticno je dokazano da se sa tim u Srbiji ne mozes izboriti :roll: Tim putem se jos davno krenulo i vec smo oguglali na cinjenicu da tema i nije na najprirodnijem mestu,a to je sportski pdf.
Svi mi procesljamo ostale teme na automobilizmu,pa navratimo na F1 da prozborimo koju.Nekako je to uslo u krv i premestanje F1 na sport bi nam tesko palo.
Steta da habamo kuke i motike uludo.Valja i zemlju sa necim obradjivati na prolece :lol:
O manjem prekomponovanu na automobilizmu mozemo pregovarati :bye: (ali necemo priznati :lol:

Maldonado ostaje u Williamsu

Williams je potvrdio da će Pastor Maldonado svoju drugu sezonu u Formuli 1, voziti u njihovom timu.

Venecuelac je debitovao sa Williamsom 2011. godine i očekivalo se da će svoj ugovor sa timom nastaviti i sledeće sezone, što jeb tim i potvrdio.

"Oduševljen sam što ću nastaviti saradnju sa Williamsom, daću sve od sebe, kako bi na najbolji način pomogao timu da se vrati na prednji deo grida. Ovo je bila veoma teška sezona za ceo tim, ali su mi pružili priliku da učim i da se razvijam", rekao je Maldonado.

"Ja sam uveren da će koraci koje smo preduzeli ove sezone, poboljšati našu konkurentnost 2012. godine. Drago mi je što ću ja biti deo toga i što ću predstavljati narod Venecuele u Formuli 1...", dodao je on.

Šef tima, Frank Williams, je dodao: "Pastor je ove godine pokazao da nije samo brz, već i da je sposoban da održi dosledan i jak trkački tempo. Pastor je jedini koji je naš bolid ugurao u treći deo kvalifikacija, ove godine, a u Monaku je bio izuzetan".

"On je takođe veoma važan član našeg tima, snažno doprinosi u fabrici i biće ključni igrač 2012. godine u našem restruktuiranom timu, kako bi krenuli napred", izjavio je Frank.

Tim je takođe potvrdio da će Valtteri Bottas biti rezervni vozač, dok se još uvek čeka objava ko će biti timski kolega Pastoru sledeće sezone. Bottas će voziti na 15 petkovnih treninga.

"Želeo bih da se zahvalim Franku Williamsu i celom tim, koji su mi pomogli da se razvijam u poslednje dve godine. Mesto rezervnog vozača ću iskoristiti kako bi stekao neophodno iskustvo u Formuli 1. Daću sve od sebe, kako bi pomogao timu u podešavanju bolida za trkački vikend, a takođe se radujem ulozi van staze sa timom u fabrici", izjavio je Bottas.

Napisao: Djokic Djordje
petak, 02 decembar 2011 00:20

Trka šampiona:

nedelja, 04.12.2011. od 14:00 do 17:00

Group A
Filipe Albuquerque
Andy Priaulx
David Coulthard
Travis Pastrana

Group B
Mattias Ekstrom
Martin Tomczyk
Jan Kopecky
Sebastien Ogier

Group C
Michael Schumacher
Jenson Button
Brian Deegan
Juho Hanninen

Group D
Sebastian Vettel
Tom Kristensen
Vitaly Petrov
Romain Grosjean

doh-1.gif

Гледао сам јуче куп нација или како га већ зову
Опет победиле швабе (Шумахер - Фетел)
Све у свему то је чиста зајебаванција тако да није лоше испратити...

FIA je potvrdila najavljene promene koje će biti sprovedene sledeće sezone.

Svetski savet auto sporta na zasedanju u Nju Delhiju doneo je odluku o izmeni pravila i potvrdio kalendar za sezonu 2012.

Najzanimljivija i najlepša novost za timove je, da će u sezoni, odnosno polovinom, biti dozvoljen trodnevni test. Ovim je apel većine timovima uslišen.

Što se tiče ostalih novosti u vezi testova novost je i to da će svi bolidi koji budu na predsezonskim testovima morati da prođu kreš test.

Pravila bezbednosti doživela su male promene. Bolidi koji su u trci zaobiđeni za čitav krug, u slučaju izlaska vozila sigurnosti, moći će između sebe da se obilaze kako sporiji ne bi zadržavali brže.

Usvojen je četvoročasovni limit trajanja trke u zavisnosti od okolnoisti.

Vozači neće moći da se vraćaju na trkačku liniju kada se jednom pomere u slučaju odbrane pozicije.

Sečenje krivina na kvalifikacijama u krugu za zagrevanje ili u krugu pri odlasku u boks više neće biti tolerisano. Vozač neće moći da napušta stazu bez preke potrebe.

FIA-ine promene pravila u potpunosti:

-Promene tehničkih propisa:

*Sva podeševanja ECU (elektronske kontrolne jedinice) motora i kontrolni parametri koji su ranije bili sadržani samo u Tehničkim dirtektivama, sada su sadržani u relevantim delovima Tehničkih pravila. Ovaj deo propisa odnosi sa ne mapiranje motora.

*Izduvne cevi i njihov položaj sada su striktno regulisani kako bi se osigurao što minimalniji efekat izduvnih gasova.

*Propisano je bolje obeležavanje prekidača u autu za slučaj opasnosti kojim rukuju sudije.

*Bočne strane i strukture za slučaj udesa na bolidu biće podvrgnute zahtevnijim testovima.

-Promene sportskih pravila za 2012:

*Bolidi neće moći da učestvuju u predsezonskim testovima ako ne prođu sve kreš testove-testove sudara.

*Četiri sata je maksimalno vreme trajanja trke, tako da duže suspenzije trke ne mogu da rezultuju produžetkom trke i do osam časova.

*Pre odlaska vozila bezbednosti sa staze kolima koja kasne za krug i više biće dozvoljeno da se među sobom rasporede po redosledu kako bi se obezbedio čist restart, a sporija kola ne bi ugrožavala brža od sebe.

Bolidi koji su bili u pitu, a trka je u međuvremenu suspendovana, vratiće se na pozicije na kojima su se nalazili pre odlaska u boks.

*Vozači više neće moći da napuštaju stazu bez opravdanog razloga u kavlifikacijama, sekući krivine kako bi sačuvali gorivo i vreme.

*Vozači više neće moći da se vraćaju na trkačku liniju kada se poziciniraju na odbrambenoj liniji.

*Jedan trodnevni test u toku sezonu biće ponovu uvršten u pravila.

*Sve odluke sudija koje nisu predmet žalbe sprovodiće se na jednom mestu, što do sada nije bila praksa.

*Svi setovi guma dodeljeni vozaču od sada se mogu koristiti od prvog treninga što do sada nije bio slučaj.

Pravila bezbednosti doživela su male promene. Bolidi koji su u trci zaobiđeni za čitav krug, u slučaju izlaska vozila sigurnosti, moći će između sebe da se obilaze kako sporiji ne bi zadržavali brže.

Ovo nije lose.

Vozači neće moći da se vraćaju na trkačku liniju kada se jednom pomere u slučaju odbrane pozicije.

Ovo ce biti malo cudno... Kako ono bese do sada, smeli su da naprave 2 promene, a ovo sada znaci samo 1 promena putanje... :think:

Ovo ce biti malo cudno... Kako ono bese do sada, smeli su da naprave 2 promene, a ovo sada znaci samo 1 promena putanje... :think:

Ма глупост
Уопштено тркачки говорећи имаш два потеза. Један за одбрану и други да се вратиш ако овај није поред тебе.
Не знам тачно како је гласило правило у Ф1 за ову сезоне али из оног дуела Хамилтон-Шумахер се да закључити да је то можда могло а можда и није :)
Сада, са овим правилом су изгледе за неке занимљиве борбе свели на минимум минимума, нема даље.

Ма глупост
Уопштено тркачки говорећи имаш два потеза. Један за одбрану и други да се вратиш ако овај није поред тебе.
Не знам тачно како је гласило правило у Ф1 за ову сезоне али из оног дуела Хамилтон-Шумахер се да закључити да је то можда могло а можда и није :)
Сада, са овим правилом су изгледе за неке занимљиве борбе свели на минимум минимума, нема даље.

PA sta ja znam, sve je to ni crno ni belo, nego sivo, i sve je razlicito od slucaja do slucaja... :think:

MAda mislim da je 2 poteza OK.

Грожан други возач Реноа
Сад остаје питање где ће Петров. Прича се да би могао завршити у Марусији.
Остаје још да се види где ће Зутил и Хукелнберг.
Овај други би могао да заузме место Зутила у Форс Инђији, а онда би врло вероватно Зутил завршио у Вилијамсу...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back