FORENZICAR?!

• Začetnik teme Začetnik teme zvoncica87
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Forenzika je jedan multidisciplinarni pristup.Jos uvek nije prihvacena kao nauka, mada tendencije postoje(cak su i pisane knjige sa naslovom Forensic science).Kod nas se forenzikom bave na Institutu za bezbednost-BIA.Svakako da nezaobilazan deo jednog uspesnog forenzickog tima cine hemicari-analiticari (bilo da se bave organskom ili neorganskom analizom).Hemijska forenzika obuhvata i toksikologiju i analizu opojnih droga i eksplozive, analizu teskih metala npr. u telesnim tecnostima (trovanja,namerna ili slucajna, talijumom,arsenom,zivom...).Dakle hemijska forenzika se bavi analizom realnog,sa terena donetog uzorka,a sve u cilju rasvetljavanja policijskog slucaja (kao i druge oblasti forenzike izmedju ostalog).U timu su i biolozi,farmaceuti, fizikohemicari,fizicari...-najrazlicitije struke.
Pozdrav

Da li neko zna na kom se fakultetu studira za forenzicara? molim vas pomozite..... :roll:

ovako, forenzicar mozes postati ako zavrsis hemijski ili tehnoloski fax. ja sam student hemije i sad nam je skoro bio neki covek koji nam je drzao predavanje o tome.on je zavrsio tehnoloski i radi kako forenzicar.ali posle zavrsenog faxa,imas neke ispite za dokvalifikaciju.to ti je proverena i 100% tacna informacija.

Puno onih koji zavrse fakultet za fizicku hemiju u prestonici se odseli iz nase drzave.Kada odu u drugu drzavu,cesto se zaposljavaju u forenzici.Tamo ima studijski predmet forenzika u III ili IV godini studija.Dalje se na postdiplomskim to usavrsava.Znam to na osnovu jednog poznanika,koji radi kao forenzicar u Nemackoj(u Hamburgu,ako se ne varam)...
Inace,faks za fizicku hemiju retko ko upusije,ali retko ko ga i zavrsi...Mnogi ni ne razmisljaju kakvo se skriveno blago ovde nalazi :whistling:

Puno onih koji zavrse fakultet za fizicku hemiju u prestonici se odseli iz nase drzave.Kada odu u drugu drzavu,cesto se zaposljavaju u forenzici.Tamo ima studijski predmet forenzika u III ili IV godini studija.Dalje se na postdiplomskim to usavrsava.Znam to na osnovu jednog poznanika,koji radi kao forenzicar u Nemackoj(u Hamburgu,ako se ne varam)...
Inace,faks za fizicku hemiju retko ko upusije,ali retko ko ga i zavrsi...Mnogi ni ne razmisljaju kakvo se skriveno blago ovde nalazi :whistling:

khm khm ko ovde prica da ce upisati fizicku hemiju :roll:

:manikir:

Elem to je surova istina samo, nije bas ni tako bajna, barem ne uvek. Ko se lepo snadje lako ode gde mu dusa hoce, ko ne, ostaje ovde i u najbolju ruku radi kao profesor u nekoj osnovnoj skoli . Mada sam cuo da fizikohemicar ne moze da radi u sq ni kao profesor fizike ni kao profesor hemije, i bas se pitam zasto :think: :roll:

khm khm ko ovde prica da ce upisati fizicku hemiju :roll:

:manikir:

Elem to je surova istina samo, nije bas ni tako bajna, barem ne uvek. Ko se lepo snadje lako ode gde mu dusa hoce, ko ne, ostaje ovde i u najbolju ruku radi kao profesor u nekoj osnovnoj skoli . Mada sam cuo da fizikohemicar ne moze da radi u sq ni kao profesor fizike ni kao profesor hemije, i bas se pitam zasto :think: :roll:

U medicinskoj skoli kod mene,fiziku i hemiju predaje fizikohemicar...Ako je bas potreban kadar,mogu da zaposle...Ili preko veze.Posto se sad prepisujem na prirodni smer u gimi,imacu vremena do 4 razreda da odlucim koju cu nauku.Posto cu imati veliki fond hemije i biosa,pored fizike i matisa,poceo sam se za ovaj faks interesovati :)

Back