fon ili pmf

Don Corleone

Primećen član
Poruka
515
evo ovako vec duze vreme se spremam za fon informacioni smer, samo matematiku, ali posto nzm dal cu da imam bodove da ga upisem i imam veliki strah poceo sam da razmisljam o svemu. :p
posto po bodovima mogu definitivno da upisem informatiku na pmf-u, zanima me zasto su osnovne studije samo 3 god, i dal je to lose, kakav je to faks i kakva je to smer, da li se dobija neka strucnost, sta mogu da radim ako zavrsim informatku na pmf-i, msm nije valjda da mogu samo da budem prof info u skoli :p ?

i moje glavno pitanje jel postoji mogucnost prebacivanja sa smera informatike na pmf-u na fon, odmah u prvoj godini, i koji su uslovi za to, i kome treba da se obratim? :D

gde sam ja pokazao, da nzm ime faksa??? ako znas da odg na pitanja odg, ako ne pusti one koje znaju nek odgovaraju :p

a sa ovom poslednjom recenicom si otrkrio Ameriku :p

Pa ne znas: Prirodno-matematicki fakultet ne postoji vec decenijama na Beogradskom univerzitetu.

To sto si samouveren je samo to: samouverenost.

A ovo za otkrivanje Amerike - za prebacivanje pitas na fakultetu, a ne na forumu... Znam da je problem naci ga, kada ne znas kako se zove... Hint: Matematicki fakultet...

najbolje pokusaj sa upisom na oba fakulteta (ako su datumi polaganja razliciti), pa posle ili biraj ili gde upadnes.
sto se tice poslova nakon matematickog fakulteta, to ti uglavnom zavisi od toga koliko si posvecen kao student i koliko dobro razumes problematiku koju izucavas. bolji studenti sa tom informatikom mogu da rade i kao programeri pri nekim firmama. ne kazem da ostali ne mogu, jednostavno programere danas zaposljavju strane firme i gledaju sve i svasta za to.

evo ovako vec duze vreme se spremam za fon informacioni smer, samo matematiku, ali posto nzm dal cu da imam bodove da ga upisem i imam veliki strah poceo sam da razmisljam o svemu. :p
posto po bodovima mogu definitivno da upisem informatiku na pmf-u, zanima me zasto su osnovne studije samo 3 god, i dal je to lose, kakav je to faks i kakva je to smer, da li se dobija neka strucnost, sta mogu da radim ako zavrsim informatku na pmf-i, msm nije valjda da mogu samo da budem prof info u skoli :p ?

i moje glavno pitanje jel postoji mogucnost prebacivanja sa smera informatike na pmf-u na fon, odmah u prvoj godini, i koji su uslovi za to, i kome treba da se obratim? :D

ima pmf svoj forum, pa najbolje tamo da postaviš pitanja, ima sigurno ljudi sa tih smerova

najbolje pokusaj sa upisom na oba fakulteta (ako su datumi polaganja razliciti), pa posle ili biraj ili gde upadnes.
sto se tice poslova nakon matematickog fakulteta, to ti uglavnom zavisi od toga koliko si posvecen kao student i koliko dobro razumes problematiku koju izucavas. bolji studenti sa tom informatikom mogu da rade i kao programeri pri nekim firmama. ne kazem da ostali ne mogu, jednostavno programere danas zaposljavju strane firme i gledaju sve i svasta za to.

i pukusacu na oba, jesu razlicitog datuma, ali posto mi je konkurencija na fonu velika, moram da imam dobru alternativu :P

- - - - - - - - - -

ima pmf svoj forum, pa najbolje tamo da postaviš pitanja, ima sigurno ljudi sa tih smerova

bio sam na njihovom forumu, forum im je zakljucan imaju nekih problema :p

a 3 god su osnovne studije, bez mastera ne bi smeo da predajes i dobijas zvanje informaticar. sta s tim mozes da radis, stvarno ne znam...
sto se tice prebacivanja, to moras sa fakultetom. sve i da ti odobre, verovatno ces polagati razliku u ispitima (ako je prebacivanje nakon prve godine).
na kraju, sam moras da odlucis sta zelis i da se potrudis za to.

dobro upravu si za naziv, izvini, svi su razumeli da mislim ma matematicki :d jel mozes onda nesto vise o tom smeru da mi kazes, ako vec zanas :)

Ovako:

Mat - tezi, temeljniji, sto se tice ucenja nacina razmisljanja, ali onda treba covek da bude zmija i da premosti do primenjivosti.

FON - fakultet za brojilere, samim tim laksi za zavrsavanje. Primenjiviji u startu, ali mislim da posle nekoliko godina radnog iskustva moze samo da kaska za ovim sa mat. (ako govorimo o ozbiljnijem radu - ako ce neko da radi kao administrator ili nesto slicno - onda mu fakultet ni ne treba)

pa jel zna neko neke ljude koji su zavrsili informatiku na mat, i cime se sad oni bave?

dvojica su u americi, rade kao programeri. jedan je u beogradu, takodje radi kao programer pri nekoj stranoj firmi. mnogo njih rade kao profesori. - to su oni koje ja znam. imaj u vidu da su zavrsili po starom programu, ne po bolonji. sto znaci da i dalje ne znam sta bi mogao da radis bez zavrsenog mastera

pa jel zna neko neke ljude koji su zavrsili informatiku na mat, i cime se sad oni bave?

Naravno: obicno su to pametne, analiticne osobe, koje se vecma bave programiranjem, projektovanjem informatickih sistema i sl. aktivnostima. Dobro se kotiraju po svetu i obicno dobro rade to sto rade. Naravno ima i deo onih koji nisu nizasta.

Za one koji se bave bas, bas ozbiljnim timskim informatickim poslovima, na pitanje kome bi dali prednost - uvek je odgovor mat.

dobro, vrv poznajete ljude koje su se prebacivvali sa nekog faksa na neki drugi slican, jel znate tu putanju, st asu prosli, i sta su sve morali da urade, msm ako znate primer za prelazak sa mat na fon, onda jos bolje :D

a 3 god su osnovne studije, bez mastera ne bi smeo da predajes i dobijas zvanje informaticar. sta s tim mozes da radis, stvarno ne znam...
sto se tice prebacivanja, to moras sa fakultetom. sve i da ti odobre, verovatno ces polagati razliku u ispitima (ako je prebacivanje nakon prve godine).
na kraju, sam moras da odlucis sta zelis i da se potrudis za to.

Evo,i devojka ti rekla. Bez 4 godine nema nista. Mozda bi mogao u osnovnoj nesto da predajes,za srednju mora master,a za fakultet moras da budes doktor.

PMF -ako zaista hoces da naucis i budes strucnjak
FON- ako hoces da sto pre zavrsis i da ti posao bude vise "menadzerski" onako...ako ga nadjes msm...ima puno tih FONovaca...

ako hoces da budes programer,PMF bez premisljanja...znam neke koji su ga zavrsili i samo cu ti reci da kidaju momci...ali bogami oni te 4 godine nisu mrdali iz kuce,samo su ucili i isli na fax...isplatilo im se na kraju...

studije na matematičkom fakultetu traju 3+2 godine, ne možeš da završiš tri, nego ti studiranje traje 5 godine, samo što ti se prve tri zovu osnovne, a druge dve master, ali fax ti traje 5 godina, informiši se malo za boga miloga.

Back