FON I Ekonomski izglasali da se krene sa nadoknadom nastave od 19. maja

Black Hand

Primećen član
Poruka
839
FON je izglasao da se započne sa asinhronim modelom nastave a Ekonomski da se počne sa onlajn nastavom..

https://n1info.rs/vesti/nastavno-naucno-vece-fon-a-izglasalo-da-se-krene-sa-nadoknadom-nastave/

Na hitnoj vanrednoj sednici Nastavno-naučnog veća Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu velikom većinom je izglasano da se krene sa nadoknadom nastave od 19. maja.

https://n1info.rs/vesti/i-nnv-ekonomskog-fakulteta-donelo-odluko-o-onlajn-nastavi/

Za takvu odluku, kako nezvanično saznaje N1, glasalo je 90 odsto prisutnih na nastavno-naučnom veću.

Kakva bre nadoknada nastave, 6+ meseci ne ides u skolu i sad ces da nadoknadis nastavu. Nema torije na ozbiljnijem fakultetu (u sta Ekonomski ne spada, naravno) da nadoknadis 6 meseci nerada i neucenja. Mogu da zbumbaju nastavu iz zimskog i letnjeg semestra u sledeca 3 meseca i da proglase da su svi sve uspesno odslusali, mogu da puste studente da slusaju predmete za koje je po statutu fakulteta uslov da odslusas i polozis ispit iz proslog semestra- ali to nije studiranje, to je farsa.

Takodje neki ispiti imaju i obavezne vezbe, kolokvijume i izrade elaborata, kako to misle da nadoknade u 3 meseca?
Kako misle da upisu sledecu godinu za studente koji su bili u blokadi? Bez potpisa (ako studenti ne dobiju potpise bez obaveznih vezbi, kolokvijuma ili elaborata) i bez polozenih ispita za uslov po statutu fakulteta? Ili ce i to da zbumbaju i oproste?

A opet, da li ce sniziti ionako kriminalan kriterijum na tim fakultetima i pustati ama bas svakog da polozi ispite i upise godinu? Pa ces sutra imati programera koji vola ne moze da ubode i pravi bagove u kodu koji pise. Ili jos bolje, sutra cete imati gradjevinskog inzenjera konstruktivca kome ce padati konstrukcije (nadstresnice, mostovi, zgrade, brane) jer su mu zbumbali studije i pustili ga da diplomira a da ima ogromne rupe u znanju - pa imate u najavi i gore slucajeve od pada nadstresnice u Novom Sadu.

Uzgred, ti koji su glasali na NNV za pocetak nastave su teske izdajice, nema skole dok zvalousti ne ode sa vlasti. Zar ne? Blokada do kraja.

Meni deluje da su mnogi bez razmisljanja krenuli u blokadu fakulteta i da nisu ocekivali da ce se sve to razvuci te da ce doci u opasnost da se izgubi jedna godina u studijama. OK, neki studenti i ne razmisljaju svojom glavom, idu gde ih nosi gomila, stihija jer su u drustvu sa drugarima, ribama na koje trzaju, provode se na partijima itd.

No, mnogi iz nastavnog osoblja (koje je istine radi i guralo ovu blokadu jer studenti ne bi mogli sami to da rade) su dosli do zakljucka "gubimo godinu, mozda nam skinu plate, univerzitet u BG gubi poziciju na svetskim rang listama te imamo manje projekata iz sveta, manje nas traze za zajednicki rad itd". Pa su resili da okrenu curak...

Počinje da radi FON, beogradske gimnazije rade već normalno. Za sve smo krivi mi, jer smo čekali da studenti i profesori sve urade sami.
A sta si ti mogao? Da ides na silu da osvajas skupstinu, RTS ili zgradu vlade?
Sta obican gradjanin moze da uradi? Moze da izadje na izbore i da glas prema svom nahodjenju, nisu bitni mediji jer ima drustvene medije, ne moze zvalousti da pokrade 10, 15 ili 20% na nivou Republike... a opet po pisanju na ovom forumu, po N ili Danasu, po drustvenim medijiam ispada da su glasaci SMS/SPS apsolutna manjina i da je narod ustao protuv njih.

Ili nije?

To mozete da vidite na vanrednim izborima koje sad i opozicija i studenti blokaderi traze. Posto im je propala ideja o predaji vlasti na prelaznu vladu.

Naravno da nije.
Vučića podržava većina.

Forumi i društvene mreže nisu merilo jer na njima ne učestvuje 2 miliona baka i deka.

Sad će bata Aleksije da me pita zašto onda ne raspiše izbore, pa da ga preduhitrim sa odgovorom...

...zato što nema izbora u atmosferi blokada, anarhije, razbijanja SNS štandova i sakrivanja bakinih i dekinih ličnih karata..

Naravno da nije.
Vučića podržava većina.

Forumi i društvene mreže nisu merilo jer na njima ne učestvuje 2 miliona baka i deka.

Sad će bata Aleksije da me pita zašto onda ne raspiše izbore, pa da ga preduhitrim sa odgovorom...

...zato što nema izbora u atmosferi blokada, anarhije, razbijanja SNS štandova i sakrivanja bakinih i dekinih ličnih karata..
Nemamo pojma da li je vecina posle ovih desavanja, vecina je bila pre 1,5 godinu kada su bili zadnji izbori.

Apsolutno nemamo pojma ko za koga glasa, recimo moj otac je do kraja glasao za DS iako je bio deka, niko ne zna za koga glasaju deke i bake, niko ne zna za koga glasaju krezubi i zaostali. Ta prica o zaostalima i krezubima, neobrazovanima i matorima je samo prica koju siri opozicija da iskljucivo takvi glasaju za zvaloustog a za njih pametni i obrazovani te prelepi komadi zenskog i muskog sveta. Nikada dokazana "istina". Srbistan, zemlja predrasuda.

Tako je bilo i u ratu 99 nije bilo nikakve nastave i svi su položili godinu.

A vučić je hodajući politički mrtvac.
Zvalousti ce da nadzivi studentski politbiro, odnosno plenum. Raspasce se to do jeseni ili ce da gube jos jednu godinu pa ce ih normalni studenti ( to su oni koji su upisali fakultet da bi ga i zavrsili a ne da bi se bavili politikom) juriti da ih lincuju. A i ako bude nekih izbora sledece godine opet ce da smandrlja glupane na istu foru ( a sta si nego glup ako te neko predje 5 puta na istu foru, toliko puta je dobijao opoziciju na izborima).

Mario, godina se na fakultetu ne polaze, polazu se ispiti a godina se prolazi i upisuje nova na osnovu uslova koji je predvidjen statutom fakulteta. Jasno je meni da si ti pored zgrade fakulteta samo prosao kad si isao u sverc turu ali nije mi jasno zasto se lozis na teme o studentima neradnicima. Ti sa studijima i studentima nemas apsolutno nikakve dodirne tacke, ti znaci predstavljas neobrazovanu i krezubu Srbiju. No, pitaj ako te nesto interesuje oko studiranja i fakulteta uopsteno, nije sramota pitati za nesto sto ne znas.

99-te se nije islo na fakultete 2 meseca i 20 dana ( sad je u pitanju oko 6 meseci vec), odslusana su predavanja i aprilski ispitni rok je pomeren za jul 99te. Mozda je od fakulteta do fakulteta snizen kriterijum za upis i na taj nacin olaksano studentima da uhvate uslov. Nisu apsolutno svi pusteni da upisu narednu godinu.

Zvalousti ce da nadzivi studentski politbiro, odnosno plenum. Raspasce se to do jeseni ili ce da gube jos jednu godinu pa ce ih normalni studenti ( to su oni koji su upisali fakultet da bi ga i zavrsili a ne da bi se bavili politikom) juriti da ih lincuju. A i ako bude nekih izbora sledece godine opet ce da smandrlja glupane na istu foru ( a sta si nego glup ako te neko predje 5 puta na istu foru, toliko puta je dobijao opoziciju na izborima).

Mario, godina se na fakultetu ne polaze, polazu se ispiti a godina se prolazi i upisuje nova na osnovu uslova koji je predvidjen statutom fakulteta. Jasno je meni da si ti pored zgrade fakulteta samo prosao kad si isao u sverc turu ali nije mi jasno zasto se lozis na teme o studentima neradnicima. Ti sa studijima i studentima nemas apsolutno nikakve dodirne tacke, ti znaci predstavljas neobrazovanu i krezubu Srbiju. No, pitaj ako te nesto interesuje oko studiranja i fakulteta uopsteno, nije sramota pitati za nesto sto ne znas.

99-te se nije islo na fakultete 2 meseca i 20 dana ( sad je u pitanju oko 6 meseci vec), odslusana su predavanja i aprilski ispitni rok je pomeren za jul 99te. Mozda je od fakulteta do fakulteta snizen kriterijum za upis i na taj nacin olaksano studentima da uhvate uslov. Nisu apsolutno svi pusteni da upisu narednu godinu.
Eto i penzioneri kao ti konačno imaju priliku da se opismene. Bolje ikada nego nikada.

Eto i penzioneri kao ti konačno imaju priliku da se opismene. Bolje ikada nego nikada.
Za razliku od tebe svercercicu ja bar znam kako se ulazi u zgradu fakulteta, slusa godina, odradjuju obaveze i kako se upisuje (a ne kao stoi ti kazes "polaze") godina. Ti se samo ovde blamiras oko stvari koje ne znas i nikada nisi doziveo. Drzi se ti svojih svercerskih tema, cena po Lidlovima u Madjarskoj, Austriji i Hrvatskoj, tamo si bar bio.

A pazi ovu recenicu iz saosptenja boljsevicko-studentskog-plenuma sa tog fakulteta:
U akademskoj zajednici poštovanje se ne gradi titulom, već doslednošću, integritetom i spremnošću da se stane uz pravdu.
Ova saopstenje je na nivou idiota koji zamislja svet na svoj iskrivljeni nacin. Klinci koji su tek zapoceli skolovanje a tek su jos godine ucenja i rada pred njima definisu pojam postovanja u akademskoj zajednici, ljudi koji su tek otskrinuli vrata a ne zakoracili u akademsku zajednicu (kakav rogobatan izraz "akademska zajednica"). Znaci samo pravdoljubivi ljudi koji njih podrzavaju su postovani ljudi u akademskoj zajednici, bez obzira na titule i dostignuca u oblasti struke i nauke. E ybga. Normalan covek je pre ovih studenata-plenumasa mislio da se u akademskoj zajednici napreduje naucnim i strucnim radom, postepenim napretkom u stepenovanju u naucnim zvanjima i titulama i da se time stice postovanje u krugovima koji se bave istim stvarima... no, sve to sada pada u vodu, balavci koji odlucuju o vasem sutra kazu da je od svega toga vaznije podrska njima i njihovim zahtevima.

Mi stariji smo doziveli slicnu ideologiju, ideologiju boljsevizma koja je vladala od '45 pa do dok je copavi bravar bio ziv. I tad su se s.r.a.l.i sa ovakvim ideoloskim odrednicama: "ideoloski postena klasa", "klasni neprijatelj", "ideoloski zastranjen intelektualac", "postena inteligencija", "samoupravni plenumi"... ybt, koji smo mi Srbi bogu zgresili da nam se takvi ostrasceni ljudi iz generacije u generaciju vracaju.

Back