FON, ETF, MATF

• Začetnik teme Začetnik teme Gist
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Gist

Početnik
Poruka
7
Pozdrav dobri ljudi.. Zanima me neki fax gde se moze studirati nesto u vezi racunara,programiranja i sl. Naisao sam na ova 3 za koje sam video samo pozitivne kritike,ali sve su to bili stariji odgovori pre 2-3 godine,pa su se mozda stvari bar malo promenile.
Npr od prosle godine na ETF-u je bilo potrebno 71.32 poena za upis na budzet naravno smer elektrotehnika i racunarstvo, na Matemarickom fakultetu smer informatika 55.40,a za FON nisam nasao(da vam pravo kazem ne znam ni koji smer tamo ima).

E pa, svako ima svoje misljenje,ja bi voleo da studenti koji su upisali ove ili neki koji znaju vise od mene da kazu. Svako misljenje je dobro doslo.

I pitanje koje me muci, jel postoje zbirke za pripreme za te fakultete ili dobijemo 5-6 knjiga i uci??

Hvala unapred!

Racunarski, ako imas para ili dobijes stipendiju, neces da se pokajes.

Zbirke za pripreme obicno postoje, bilo kao pripremni zadaci ili prijemni od ranijih godina. U svakom slucaju treba da znas matematiku pristojno a informatiku zavisi od fakulteta do fakulteta, tako da zbirke i ne znace mnogo, sem informativno

e da, sajt je raf.edu.rs ali ako si u prolazu kroz beograd ili zivis tu, uvek mozes da dodjes i vidis kako se na fakuletu radi i porazgovaras sa zaposlenima (samo se najavi koji dan-dva ranije da ne upadnes bas u neku guzvu)

ja cu da upisem ISiT na FONu , bolja mi je opcija od ETF-a, tj meni se ne uci fizika na ETFu, a kakav je MATF po ovom pitanju nzm stvarno, inace postoji zbirka za FON, mozes da kupisa na FON-u u skriptarnici cini mi se da je oko 1000 din nova, a uvek mozes da najdes kod nekog od prosle godine, jer nema nekih vecih izmena osim brojeva u zadacima

Ja studiram racunarstvo i informatika na matf-u i mislim da pruza prilicno dobro znanje iz te oblasti ali i mnogo matematike tako da mozes da budes i profesor mat. i informatike posle toga, FON nemoj nikako da upisujes jer je to smejurija od fakulteta, zavrsices ga lako ali imaces samo povrsno i nalickano znanje, inace nama matematicarima FON sluzi za sprdnju :) Mislim da i ETF pruza prilicno solidno znanje ali oni uce dosta fizike, sad vidi da li ti vise odgovara matematika ili fizika i elektronika. Takodje imas i smer informatika na matf-u koji je dosta laksi od racunarstva i inforamatike kao i od ETF-a, oni su koncentrisani samo na informatiku a matematicki predmeti su im MNOGO laksi od nasih i ne mozes sa tim da budes prof. matematike, pa razmisli i o tome. Nadam se da sam ti pomogao posto sam bio u slicnoj nedoumici.
P.S. Na racunarstvu na matf-u se u prve 2 godine uci vise matematike nego programiranja, cak je prva godina potpuno ista za sve i potrebno je zaista mnogo rada jer je smer prilicno jak. Pozz

E da najbolja ti je zbirka za spremanje prijemnog je matematiskop ali je prilicno teska i obimna pa uzmi i nesto drugo, ja sam imao neku zbirku gde su sve oblasti bile podeljenje na 15 vikenda po oblastima...

Back