FON - da ili ne?

Pa očigledno se razilazimo. Sama si napisala ,,samo zato što se tu postaje izvrstan programer'', a ja nikad neću shvatiti zašto neko ko može da bude izvrstan , pristaje na prosečnost itd.
(Pritom se ne slažem da ti sam fakultet omogućava da budeš izvrstan, nego primera radi.)

Moj faks svakako nije imaginarno, a ni realno ugrožen od strane FON-a, s obzirom da nije tehnički, pa me ovo što se piše ovde nimalo ne dotiče.
Mislio sam prevashodno na užu grupu (moglo bi se reći specifičan soj) ljudi sa ETF-a, a pomalo i sa Ekonomskog. Mada sve te rasprave "čija ćuna veća" postaju besmislene kad vidiš u poslu koliko i na koji način neko može da dâ svoj doprinos. Barem ja to viđam svaki dan.

S druge strane živim sa osobom koja uskoro završava dotični fakultet i znam koliko je truda i rada potrebno na njemu, a koliko je za isto to potrebno meni i onima koji studiraju fakultete sličnog ranga mom.
Možda je ta osoba znatno pametnija/sposobnija od onoga za šta je smatraš, a i pored toga kvalitet faksa se ne meri (samo) težinom završavanja. Kad sam već kod toga, meni je za IT primarno merilo kvaliteta studjija krajnji proizvod - dipl. ing. xyz kojeg staviš u realne situacije i vidiš kako će se pokazati (ovo je naravno grubi i apstraktni oblik). To što na tvom faksu (i sličnog jelte ranga) traže da odereš kožu sa leđa može, ali ne mora nužno da znači da će svako ko završi studije biti dobar radnik/stručnjak.

Zaista sam se potrudila da te razumem, ali mi nije pošlo za rukom , jer da bi čovek voleo/želeo da nešto studira treba prvo da zna šta je to (što za tebe iz društvenog smera sumnjam), a zatim valjda treba da želi da istraži ono najbolje što mu se pruža i najveće mogućnosti koje mu se daju tu gde živi i/ili gde će studirati, ne treba da se boji rada, svaki fakultet je za prosečne osobe, a ne da se ide linijom manjeg otpora u nadi da će se od kontakta sa ljudima npr. stvoriti ideja . Ne znam, možda grešim, svakako ti želim puno sreće na prijemnom i u daljem studiranju.
Agreed.

Poslednja izmena:
Možda je ta osoba znatno pametnija/sposobnija od onoga za šta je smatraš, a i pored toga kvalitet faksa se ne meri (samo) težinom završavanja. Kad sam već kod toga, meni je za IT primarno merilo kvaliteta studjija krajnji proizvod - dipl. ing. xyz kojeg staviš u realne situacije i vidiš kako će se pokazati (ovo je naravno grubi i apstraktni oblik). To što na tvom faksu (i sličnog jelte ranga) traže da odereš kožu sa leđa može, ali ne mora nužno da znači da će svako ko završi studije biti dobar radnik/stručnjak.

Ma to mi je sestra, znam joj mogućnosti . :lol:
Ali dobro ne vredi o tome raspravljati, a što se tiče poslednje rečenice, slažem se aspolutno, govorila sam isključivo o studiranju i učenju. :)

Ne treba tebi ni FON(fakultet opustenih nauka) ni ETF,niti cete jedan od njih naucit da programiras ili znas informatiku,ako to zaista ne zelis,a jos manje prakse na oba. Sto se tice FON-a,granica za budzet jako visoka,a zavrsavanje jako lako. Krenula je najezda informaticara. Traze se kao IT sektor,kako su krenuli i njega ce popunit uskoro. Svako ziv informaticar danas i nesto kao zna. Haos je u Srbiji.

Back