FON - da ili ne?

ja sam diplomirala pre par dana na ovom fakultetu i smeru, i svima preporučujem. Odličan je, najbolji. To sam govorila i dok sam studirala, da ne bude sada da hvalim kada je kraj. Ostajem i na masteru, i nikada se nisam pokajala ni za šta. :)

faks je blejačina teška, moja sestra studira i ono po par meseci možeš da ne pipneš knjige i opet prođeš sa lepim ocenama, tako da iskreno ja ga ne svrstavam u fakultete uopšte, ali aj ako ga svrstamo spada u najlakše, a sa tim smerom je i lepa perspektiva uglavnom :)

Pa moja sestra je '92 generacija i što se prijemnog tiče mogu ti reći da se spremiš dobro jer je velika konkurencija, a ono što daju na probnom prijemnom uvek je lakše od samog testa. :)
Probaj da uzmeš časove kod nekog prof. koji sprema za prijemne ispite, sigurno će ti značiti, treba dosta poena za budžet :)

Превара од факултета. Измишљен је пре 10-так година, пре тога био осредња виша школа, сад је "хит", питање је колико ће то да траје. Ако те интересује економија упиши Економски, ако те интересује ИТ, упиши ЕТФ ( наравно ако ти је знање битније од популарности установе на којој студираш :) )

ne znam, možda treba da razmiliš zašto uopšte želiš da budeš programer s obzirom da si sama rekla da nisi kapacitet za etf i da si društveni smer, odakle onda želja za tim uopšte i slično, da ne bude bitna ustanova u kojoj studiraš, nego i to šta studiraš, kao što je već rečeno gore...

Osnovan je 1969. "Hit" je preko 20 godina, a blejačina svakako nije.
Nikad nećeš čuti fonovce da pljuju druge faksove iako se neki zbog imaginarne ugroženosti uvek busaju u svoj faks tako što pljuju FON.
Sa druge strane, rekao bih da je znatno olakšan (kao i svi tehnički faksovi u BG), pre svega po broju ispita, nakon prelaska na takozvanu "Bolonju" (za nekih 20-25% predmeta manje)...
I još jedna stvar - nijedan faks nema mehanizam da ti lopatom sipa znanje i umeće u glavu. Iz iskustva u poslu znam da sa svih faksova - i državnih i privatnih - kada je IT u pitanju, mogu doći i fušeri i genijalci. Tako da, koji god faks da upišeš, ako želiš da budeš dobar u IT-u (bilo kog tipa) računaj na to da ćeš morati mnogo samoinicijativnog rada i truda da uložiš; faks je tu prevashodno da ti uobliči neki inženjerski način razmišljanja.

Btw, sve ovo što sam sad napisao će ti biti jasno tek negde u periodu od početka apsolventskog pa do kraja prve godine radnog staža. :D

Poslednja izmena:
Jaaoo imam ja jos puno do toga :D ovo sto ovde iznosim su samo trenutna razmisljanja jedne devojke koja je na korak do fakulteta. I ne volim ta pljuvanja fakulteta i misljenja da je negde lako. To mogu da procene oni koji su to prosli. To sti jedan fax primenjuje Bolonju u velikoj meri ne znaci da je lak. Bar ja tako sad mislim, mozda ce mi neki reci da gresim sto idem na malo laksi nacin i necu da se mucim, ali zaista ne zelim sve da zapostavim zvog studija vec da mi one omoguce da ucim i van njih koliko mogu :)

Nikad nećeš čuti fonovce da pljuju druge faksove iako se neki zbog imaginarne ugroženosti uvek busaju u svoj faks tako što pljuju FON.

Samo fali da oni počnu da pljuju, pa da idemo bestraga.
Moj faks svakako nije imaginarno, a ni realno ugrožen od strane FON-a, s obzirom da nije tehnički, pa me ovo što se piše ovde nimalo ne dotiče.
S druge strane živim sa osobom koja uskoro završava dotični fakultet i znam koliko je truda i rada potrebno na njemu, a koliko je za isto to potrebno meni i onima koji studiraju fakultete sličnog ranga mom.
Naravno da svako sam za sebe bira fakultet u skladu sa mnogo okolnosti i pre nego što ga upiše zna koliko će imati da uči itd. ali ne mogu da shvatim studente FON-a koji prodaju priču o nekom enormnom radu jer sam svedok da to tako nije i kakav je kriterijum, jednostavno koliko god da se fakulteti razlikuju , zna se koji spadaju u teže, koji u lakše, a FON je svakako u ovoj potonjoj grupi.

@Sandra Bulok

Zaista sam se potrudila da te razumem, ali mi nije pošlo za rukom , jer da bi čovek voleo/želeo da nešto studira treba prvo da zna šta je to (što za tebe iz društvenog smera sumnjam), a zatim valjda treba da želi da istraži ono najbolje što mu se pruža i najveće mogućnosti koje mu se daju tu gde živi i/ili gde će studirati, ne treba da se boji rada, svaki fakultet je za prosečne osobe, a ne da se ide linijom manjeg otpora u nadi da će se od kontakta sa ljudima npr. stvoriti ideja . Ne znam, možda grešim, svakako ti želim puno sreće na prijemnom i u daljem studiranju.

Poslednja izmena:
Hvala ;) a to sto sam jezicki smer ne znaci da ne volim informatiku i da mi ona ne ide. Konkretno znam koliko mogu i ako neko voli informatiku ne znaci da treba da upise etf samo zato sto se tu postaje izvrsan programer. Idem ka svojim sposobnostima, ne volim fiziku, prva i glavna stvar koja me odvaja od etf-a ;)

Back