Folk - Prva TV

• Začetnik teme Začetnik teme fes
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
serija%20folk.jpg

Kako se postaje folk zvezda u Srbiji? U novoj domaćoj seriji pratimo uspon mlade muzičke nade, od seoske devojčice do prelepe pevačice, zvezde splavova koju će život voditi trnovitim stazama uspeha. Na tom putu suočiće se sa izazovima velikog grada, spletkama, ljudima koji žele da zarade na njenom talentu.
Glavna junakinja je jedanaestogodišnja Zvezdana, koja je već poznata u svom kraju i na Ibarskoj magistrali kao dete anđeoskog glasa. Dok ona peva, odrasli plaču. Toga su svesni svi, pa i njeni roditelji, naročito otac, koji se lišava svega kako bi Zvezdani obezbedio razvoj karijere. Zvezdana danju ide u školu, noću peva u kafani, i to je jedini način da njena porodica opstane. Sve njene želje usmerene su samo ka jednom cilju - da pobedi na republičkom takmičenju za prvi glas Srbije. To je njena šansa da uđe u svet estrade o kojem sanja.

Mislim da je serija dobra i da oslikava kako razne seljanke dolaze do pozicije pjevaljke. Mislim da je ova serija jedna prica o Folk pjevaljkama koje grade karijeru na razne nacine. Inace materijal za ovu pricu je obiman i ova saga o "Folku" traje cijelih devedesetih godina pa obuhvata i nase novije vrijeme. Ipak radnja serije "Folk" me podsjeca na razne pjevaljke iz devedesetih godina kad je folk sund bio u usponu.

Slicna prica se desila sa Cecom Velickovic koja je vrlo rano postala pjevacica i nju su forsirali roditelji sve dok se oko nje nisu poceli nadmetati razni mafijasi. Na kraju je i postala mafijaska supruga.

Poslednja izmena:
Mene je pilot epizoda odusevila, ali ove kasnije i nisu toliko dobre. Kao da su najvise truda ulozili u pilot. Iskreno, najvise sam htela da gledam kako Natasa Ninkovic maestralno glumi seljancuru, ali malo se pojavljuje kasnije, pa mi i nije nesto.

Ja ne poznajem seoske i folk prilike pa mi je sve to bilo zanimljivo, kako traze vezu da joj isprave ocene i ona njihova kuca u sred sela kako je opremljena, i Natasa Ninkovic koja se oblaci kao da ima 17 godina i nosi one trash nokte. Takve stvari su me zainteresovale. I onaj ljigavi vlasnik kafane (ne Koja) je bio odlican, taman sam mislila da ce biti neki konflikt of toga, kad ono prc. Sad kada je dosla u BG malo mi je i dosadno.

Kao da u svakoj epizodi naprave neko desavanje (takmicenje u Obrenovac :p, ljigavi vlasnik kafane koji ce da bije ako se ne pojavi, itd.) a onda u sledecoj epizodi samo predju preko toga i uvode nesto novo.

Ljudi jel pratite seriju Folk? Kako podjebavaju turbo folkere i one cice koje pjevaju. Da li ste pratili emisiju na seriji Folk "na krilu Srbije". Originalno nema sto. Odusevio sam se kako su docarali nasu svakodnevnicu. Mada mi se pomalo to ponasanje lici na neke folk emisije iz devedestih godina na Pinku i na jos nekim kanalima. :lol::lol:

Mozda izgleda glupo, ali je serija mnogooo realna.. Gledala sam kada je bio kao onaj Show, znaci to su napumpane i silikonke koje se mogu i danas sretati, pevaju glupe pesme, ovde cu da naglasim Sexy Sandru, Vendi, Soraju koja je pustila glas.. realna slika Srbije u potpunosti!

Back