OK.Kad smo mi odlazili iz Srbije niko nam nije"pomogao',niti nas cekao,obezbedio smestaj,pa jos i da pomogne da nadjes posao.Nije lose da procitate pisanje vladaK,na pdf Austaralija i okeanija,to je covek za primer,uspece sigurno i vise nego sto je ocekivao.prosle godinew sam bio na odmoru u Srbiji,potrosio 6 000 evra za mesec dana,toliko me to kosta u paru.To su pare svuda u svetu,bilo gde da zivis.A kad treba da podjem,prosto mi se ne ide zbog rodbine.Jedino da svakome poneses po vasionski brod,oni to ocekuju,pa zivis u inostranstvu molim te.A zasto bi nekoga bilo briga gde zivim,koliko vi vidjate svoju rodbinu godisnje a zivite svi u Srbiji,pa cak i u istom gradu,koliko se pomazete?! Sad cu ponovo u Srbiju,imam obaveza pa moram,inace bih menjao destinaciju.I ne nosim nikome nista.Ljutice se neko?!~ Bas me briga,ne dugujem nikome nista.Niti vam ko nesto duguje,niti ima obavezu da vam pomogne.pitaj ako ti treba pomoc,ne treba valjda da se neki tvoj rodjak seti pa jos i da ti nudi da dodjes kod njega,da te primi u stan,bude sa tobom,nadje ti posao,is\zdrzava te...naravno za to vreme ce da zabatali svoje obaveze i da zivi od vazduha.Dnevne obaveze bilo koga u tom razvijenom svetu,ako radi iole ozbiljniji posao,su oko 15 sati.Tu racunam i odlazak i dolazak sa posla.Moze da vidi svoju porodicu jedino vikendom,ali ako radi u zdravstvu,transportu...to je smenski rad pa ni onda.Kapitalizam je surov sistem koji pruza nekakav standard ali trazi celog coveka.Nije humano? Pa naravno da nije,ali je tako.Ima raznih ljudi,dobrih i manje dobrih,ali ko ovde opstane,postigne zavidan standard taj je prodao dusu djavolu,nema vremena ni za sebe i svoju porodicu,ne ocekujte da ima vremena da resava i vase probleme.
Mogao bih mnogo da pisem ali nema svrhe,svakome je njegov licni problem najveci,ne moze da razume tudje probleme.Pa ne ocekujte onda da neko zapusti svoje a resava vase.