Florida huriken Milton

Bodulica

Aktivan član
Poruka
1.445
Floridi se prinližava jak huriken i u roku od 24 časa treba da udari na eriju oko Tampe. Preko 1 milion ljudi evakuisan. Očekuje se materijalna šteta oko 170 milijardi dolara.
Predvidjaju da će voda nadoći preko 2 metra ili odprilike skoro do krovova prizemne kuće.

Nadolazi od Meksika tako da udara i podiže more na obalu a pošto je Florida u levelu s morem nije isključeno da će voda da jurne duboko i napravi haos.

Sve pusto u Clear water , St. Pete..

Obično ne brinem ali ovaj put osjećam čudan vajb. Ima nešto sablasno kao u Katrini. Srećom su ljudi većinom pobjegli i disciplinovani ali opet..

Uragani su sezonske pojave koje svake godine prave štetu, nekad manju nekad veću.

Da ali ovaj je neobičan.
U suštini je kao intenzivnija bura.
Problem su stabla plitkog korjena i kuće 80% od deveta i šperploče tako da kad voda prodje ostane samo pjesak.

Elekteični auti koji su bili u slanoj vodi počeli da se samo zapaljivu u garažama. Ne kupujte Tesle koje dodju polovne iz Amerike 😉

Floridi se prinližava jak huriken i u roku od 24 časa treba da udari na eriju oko Tampe. Preko 1 milion ljudi evakuisan. Očekuje se materijalna šteta oko 170 milijardi dolara.
Predvidjaju da će voda nadoći preko 2 metra ili odprilike skoro do krovova prizemne kuće.

Nadolazi od Meksika tako da udara i podiže more na obalu a pošto je Florida u levelu s morem nije isključeno da će voda da jurne duboko i napravi haos.

Sve pusto u Clear water , St. Pete..

Obično ne brinem ali ovaj put osjećam čudan vajb. Ima nešto sablasno kao u Katrini. Srećom su ljudi većinom pobjegli i disciplinovani ali opet..
Uragan ili herikejn, ne kontam.

Nisam na primjer znala a naučila od ovih da svaki Iphone od 11-će nadalje najnovijim apdejtom može da se koristi i kad ostanete bez recepcije i interneta. Za hitan slučaj može da se prebaci i upotrebi preko satelita.
Pomoglo mnogim u Sjevernoj karolini kad su ostali bez konekcije.

Razumem, nego me podsetilo na žensku grupu Hurricane. Izvini. Do mene je. Idem da ne spamujem temu, a mod neka obriše ako je problem. :ok:

Zašto da ideš? Niko nije uvredjen. Ja prva odlutam sa tema često. Valjda radoznala , sve me pomalo zanima pa tako i mozak ode u hiljadu pravaca. 😅
Pričaš sa zrelom osobom koja nema problem ako se ne slažemo. Nisam vidila nijednu pogrdu s tvoje strane.

Sad mi mozak ode u pravcu psihologije. Zašto je Žiži pomislila da me povredila?
Jel zato što pisana riječ ukoliko je brzopleta može da se čita i doživi drugačije?

Znaš onu kad je lik ispisao poruku ljubavnici:” Napali me!” Al greškom poslao svojoj ženi pa ova odgovorila:” Ko te bolan napao?”

U psihologiji kažu ljudi koji paze da se ne svadjaju i ne uvrede druge ljude su prošli veliku bol i ne žele je nikom i nikad.
Izvini Žiži za moj dio nesporazuma! ❤️

Ne mislim da sam te povredila. Nisi ni ti mene. Neee. Samo mi je post offtopic. Na to sam mislila.
Sad će doći ostali, dok se probude, spavalice😄

Eh, nema veze. Ne kucamo na papiru pa da šteta drveta. 😉
Teme treba da odlaze s pravca i vraćaju se na pravac. To je odraz svestranosti, radoznalog i šireg vidika.

Ajmo nazad, malo vedrije..stiže uragan, sve će nas potrati 😉

Ma ja samo tako , više volim podjeliti s vama što sam novo saznala i šta se dešava. Uragan je po sebi zanimljiv kao i sve vremenske nepogode a još se odvija pa rek’o možda bude zanimljivo pratiti sutra.

BeGa narod od uragana koji šiba 240 km na sat

1728454006171.png

Back