FLEKE

Kako se skidaju fleke od prerađenog ulja,i uopšte od onog ulja koje se meša sa benzinom ili bilo koje mašinsko ulje,da li neko ima iskustvo sa tim i zna da pomogne?

Kako se skidaju fleke od prerađenog ulja,i uopšte od onog ulja koje se meša sa benzinom ili bilo koje mašinsko ulje,da li neko ima iskustvo sa tim i zna da pomogne?
Fleke od ulja (prvenstveno mislim na jestivo ulje i masnu hranu uopšte,jer nisam upućena u mašinska ulja)iz mog iskustva najbolje se skidaju solju...Masna fleka pospe se solju,i ostavi da so upije masnoću s tim što se sloj soli promeni nekoliko puta bez da se fleka pritiska,nego je samo "oduvaš":rumenko:sa fleke i sipaš ponovo...Naravno poželjno je da se sve to uradi što pre je moguće. Stvari sa flekom se uvek peru prvo u hladnoj vodi...

Ja sam chula (nisam probala) da se fleka od lanca od bicikla (to je valjda to ulje) skidaju tako shto stavish svinjsku mast, ona rastopi i skine to crno ulje, a onda masnu fleku operesh i kad se osushi sipash brashno, talk ili neshto shto upije masnocu, ostavish ceo dan i ischetkash.

Amwey su super stvarcice, ali ne doakaju svakom svinjcu koji napravimo. Bio Shout skida cak i sargarepu, sto je nemoguce sa bilo cim drugim.

Ako je majica pamucna i uz to jos i bela, imas vise mogucnosti. Ako ti se ne skine iz prve, pokusaj nekoliko puta - desi se da ne skine u prvom pranju.

Po mom iskustvu se jedino ne skidaju fleke od kecapa.

Moja cerkica je na jednom rodjendanu, na svoju novu bijelu majicicu "izvrnula" pizzu sa kecapom.....Kad nisam siznula. Prvo sam je oprala venisovim sapunom za fleke pa stavila u ves masinu...kao nova je:D

Jao, ja sam svoju uniformu na poslu upropastila sa preradjenim uljem. Spasao me venis sapun, ali sam trljala ribacom cetkom,..nekoliko puta i uspjela.

treba mi pomoc
da li fleka od rdje moze da se ukloni sa tkanine
jedna meni jako draga majica koja ima metalne nitne je nastradala...naime te metlane nitne nisu od nerdjajuceg metala...genije proizvodjac zar ne :roll:...i sad su malo pustile rdju na materijalu oko njih :(...nije mnogo al vidi se malo kad se zagleda jer je majica prljavo bele bolje...nije cist pamuk...nemam etiketu sa deklaracijom, poklon je, ali se iole razumem i cist pamuk nije...neka mesavina malo elastina i pamuka

jel ima sanse da se ukoni :sad2: il cu je nositi po mraku :lol:

fleke od rđe namaži limunom ostavi da malo odstoji pa operi uobičajeno, spadaju sigurno, probala sam.

imam odlican mehanizam za odstranjanje masnih fleka sa odece, i ulja..... .

taj deo natopite puderom u prahu bilo kakvim moze talk puder i ostavite da odstoji boljesto duze mozda dan dva i onda operete normalno tu stvar nece imati fleke..

ukoliko se ne skine sve postupak ponoviti...

inace za ostale koristim venish stavim na fleku da odstoji celu, noc pa operem, ako se ne skine taj postupak ponovim nekoliko puta.... posle treceg se skine garant...

Poslednja izmena:
treba mi pomoc
da li fleka od rdje moze da se ukloni sa tkanine
jedna meni jako draga majica koja ima metalne nitne je nastradala...naime te metlane nitne nisu od nerdjajuceg metala...genije proizvodjac zar ne :roll:...i sad su malo pustile rdju na materijalu oko njih :(...nije mnogo al vidi se malo kad se zagleda jer je majica prljavo bele bolje...nije cist pamuk...nemam etiketu sa deklaracijom, poklon je, ali se iole razumem i cist pamuk nije...neka mesavina malo elastina i pamuka

jel ima sanse da se ukoni :sad2: il cu je nositi po mraku :lol:
U svakoj farbari mozes da nadjes antiros.
To je tecnost za skidanje rdje sa metala ali savrsena je za skidanje rdje sa tkanine.
Ne ostecuje tkaninu.Natopis i trljas pa ponoviti.Posle operes normalno u prasku.
Ja sam zeznula sijaset stvari na radijtoru:eek:
Moj svekar je monter za cg.kad sam videla kako on ocisti zardjale cevi palo mi na pamet da probam na vesu i USPELO 100posto.
Probaj nije skupo a vredi:bye:

Za fleke od rdje nevjerovatno ali ja sam uspjesno skinula sa limunovim sokom i soli natrlja se limunom i onda se posoli i ostavi na suncu ili blizu nekog drugog izvora toplote i potpuno nestanu, toliko o misiji "nemoguce".

Back