Ragen
Primećen član
- Poruka
- 591
ajde, ovo je za malo iskusnije flashiste 
ok, problem je sledeci: na stage-u imam movieClip (container). na frame 50 recimo, stavio sam script "loadMovie("drums.swf",_root.container);" koji mi ucitava drums.swf u taj _container... eh sada, normalno ovo radi.. i radi jako dobro, ali, u drums.swf stavim i preloader, sa sledecim kodom
onClipEvent (load) {
total = _root.getBytesTotal();
}
onClipEvent (enterFrame) {
loaded = _root.getBytesLoaded();
percent = int(loaded/total*100);
text = percent+"%";
gotoAndStop(percent);
if (loaded == total) {
_root.gotoAndPlay(2);
}
}
onda mi vise ne radi ucitavanje, vec kada stigne na 50, ucita mi frame 2 iz glavnog flasha..
preloader je dobar... tu nema problema, radi mi svuda, ali, problem mi je kako da kazem preloaderu iz drums.swf da se ne odnosi na mainMovie nego da radi samo u okviru drums.swf...
kontam da je u vezi sa _root ali ako bih menjao ovo, onda preloader ne radi...
pozdrav i hvala

ok, problem je sledeci: na stage-u imam movieClip (container). na frame 50 recimo, stavio sam script "loadMovie("drums.swf",_root.container);" koji mi ucitava drums.swf u taj _container... eh sada, normalno ovo radi.. i radi jako dobro, ali, u drums.swf stavim i preloader, sa sledecim kodom
onClipEvent (load) {
total = _root.getBytesTotal();
}
onClipEvent (enterFrame) {
loaded = _root.getBytesLoaded();
percent = int(loaded/total*100);
text = percent+"%";
gotoAndStop(percent);
if (loaded == total) {
_root.gotoAndPlay(2);
}
}
onda mi vise ne radi ucitavanje, vec kada stigne na 50, ucita mi frame 2 iz glavnog flasha..
preloader je dobar... tu nema problema, radi mi svuda, ali, problem mi je kako da kazem preloaderu iz drums.swf da se ne odnosi na mainMovie nego da radi samo u okviru drums.swf...
kontam da je u vezi sa _root ali ako bih menjao ovo, onda preloader ne radi...
pozdrav i hvala