Flash - loadMovie problem

• Začetnik teme Začetnik teme Ragen
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ragen

Primećen član
Poruka
591
ajde, ovo je za malo iskusnije flashiste :)

ok, problem je sledeci: na stage-u imam movieClip (container). na frame 50 recimo, stavio sam script "loadMovie("drums.swf",_root.container);" koji mi ucitava drums.swf u taj _container... eh sada, normalno ovo radi.. i radi jako dobro, ali, u drums.swf stavim i preloader, sa sledecim kodom

onClipEvent (load) {
total = _root.getBytesTotal();
}
onClipEvent (enterFrame) {
loaded = _root.getBytesLoaded();
percent = int(loaded/total*100);
text = percent+"%";
gotoAndStop(percent);
if (loaded == total) {
_root.gotoAndPlay(2);
}
}

onda mi vise ne radi ucitavanje, vec kada stigne na 50, ucita mi frame 2 iz glavnog flasha..

preloader je dobar... tu nema problema, radi mi svuda, ali, problem mi je kako da kazem preloaderu iz drums.swf da se ne odnosi na mainMovie nego da radi samo u okviru drums.swf...
kontam da je u vezi sa _root ali ako bih menjao ovo, onda preloader ne radi...

pozdrav i hvala :)

a) ucitavaj svoj klip na 50-om frejmu kodom:

this.loadMovie("drums.swf");

b) bilo bi najbolje da isti taj drums.swf preloadujes iz klipa koji ga ucitava, ali ako bas ne mozes, kod bi trebao da bude sledeci:

Kod:
onClipEvent (load) {
	this.mClip = _root.container; // pointer to root lokacije tog klipa... pozeljno je da bude relativni a ne apsolutni...
}
onClipEvent (enterFrame) {
	var curPerc = Math.floor(this.mClip.getBytesLoaded()/this.mClip.getBytesTotal()*100);
	text = curPerc + "%";
	this.gotoAndStop(percent);
	if (curPerc == 100) {
		this.mClip.gotoAndPlay(2);
	}
}

c) Ovo je jako ocajan nacin kontrole, ali na osnovu onoga sto si prezentovao, ne moze se bolje osmisliti...

ovo pod "a" ne ide jer radi nesto kao _parent iz HTML-a... od 50-og frejma mi ucitava samo sadrzaj drums.swf..

videcu sta je sa drugim preloadom :)

ne zelim da ih sve ucitavam na pocetku, vec samo onda kada kliknem.. imam i 6 _button-a koji ce raditi istu stvar.. kada kliknem, radi preload u _container... samo sto ce svaki .swf sadrzati preloader...

Back