ФК РАДНИЧКИ НИШ

Radnički odigrao nerešeno sa Vojvodinom

Fudbaleri niškog Radničkog odigrali su nerešeno 1:1 (1:0) sa Vojvodinom u zaostalom meču 6. kola Superlige. Posle 7 kola Radnički ima 12 bodova,

Iako oslabljen neigranjem nekoliko standardnih igrača, Radnički je pokazao da ove sezone može da se "kači" sa svim ekipama.

Radnički je poveo golom Dušana Kolarevića iz jednaesterca u 20. minutu. Penal je sviran nakon faula Kosovića nad Vladanom Pavlovićem u šesnaestercu Vojvodine.

Vojvodina je izjednačila u 53. minutu golom Andrije Kaluđerovića koji je prvo uputio centaršut sa desne strane, a lopta se odbila od odbrane Nišlija. Kaluđerović je zatim ponovo došao do lopte i ubacio u mrežu.

U prvom delu prvog poluvremena Radnički je imao bolju igru, pokušavao da dođe do ranog gola, a u 6. minutu Petar ovanović nije stigao do lopte koju mu je dodao Ivica Jovanović.

U 14. minutu Radničkom je dosuđem slobodan udarac nakon faula nad Ivicom Jovanovićem ispred gola Vojvodine. Šutirao je Kolarević. a ispred golmana Vojvodine najviši je bio Miloš Živković koji je glavom prebacio preko gola.

U 34. minutu Ivica Jovanović se oprobao iz daljine, ali je lopta otišla preko gola gostiju.

U prvom minutu nadoknade Vranješ je šutirao sa desne strane ka golmanu Nišlija, ali je Kesić uhvatio loptu i spasio svoj gol.

Sudija Dejan Dimitrijević svirao je nakon 3. minuta nadoknade penal za Vojvodinu, ali je golman Radničkog Aleksandar Kesić odlično odbranio šut Vranješa.

Vojvodina je u 65. minutu imala veliku priliku nakon prodora Škuletića, koji je dodao loptu do Alivodića a ovaj ubacio na desnu stranu do Kaluđerovića, koji na sreću Nišlija, nije stigao do lopte.

U nastavku meča fudbaleri Radničkog su preuzeli inicijativu na meču, igralo se više ispred gola Vojvodine, ali poslednjih 10 minuta meča pripala su gostima koji su imali više prilika da odnesu pobedu u Novi Sad, ali ih nisu koristili.

Radnički već u nedelju, 6. oktobra dočekuje Jagodinu u 8. kolu Superlige. Taj meč će biti odigran od 18h na stadionu Čair.

Nisam hteo da pisem o sudjenju protiv Vojvodine ali posle ove utakmice sa Jagodinom moracu. Ovo je vec drugi put za redom da gledam nevidjenu pljacku Radnickog. Dvojica sudija koja ne zasluzuju da zive na ovoj planeti a ne da sude su tako ostetili Radnicki da je dobro da je tim izvukao obe neresene utakmice. U prvoj je sudija tako opljackao Radnicki da je to strasno. Prvo je svirao nepostojeci penal za Vojvodinu a onda nije svirao barem 3 puta igranje rukom i jedan cist penal u drugom poluvremenu. Ne mogu vise da se setim koliko je gresaka na stetu Radnickog imao svesno ili nesvesno ali ja mislim sa jasnom namerom da se jedan klub kazni. Sada protiv Jagodine sudija je delio kartone kao konfete domacim igracima a u 35-om crveni jednom igracu i treneru Bekvalcu zbog prigovora. Ja mislim da nijedan igrac Radnickog nije zavrsio mec bez kartona. Sve mi se cini da su sudije dobile instrukcije iz vrha FSS-a da se klubovi koji su podrzali Zvezdu sa onim kasnjenjima, miniraju sudjenjem na njihovu stetu.

Predsednik niškog Radničkog kao Kalimero

"Nepravda, nepravda, nepravda... i do neba nepravda", kaže Darko Bulatović posle remija Radničkog sa Jagodinom.Niški Radnički u nedelju je imao priliku da pobedom pred svojim navijačima izbije na četvrto mesto tabele Superlige, ali i da potpuno stane uz rame vodećem triju - Partizanu, Čukaričkom i Vojvodini.

Ali, derbi na Čairu, gde je gostovala Jagodina, završen je bez pobednika (1:1).

Nišlije tvrde da ih je arbitar Darko Bogdanović oštetio (zajedno sa pomoćnicima) i da se to ponavlja iz utakmice u utakmicu.

"Nepravda, nepravda i do neba nepravda. Stidim se i proklinjem dan kad sam doneo odluku da uđem u ovo što neko zove fudbal, a ja kažem - baruština, prljavština i zlo. Oni doterani, fini i uglađeni, naočigled desetina hiljada ljudi dele nepravdu i za to niko ne odgovara", tako je predsednik niškog radničkog Darko Bulatović počeo konferenciju za novinare koju je sazvao u ponedeljak nezadovoljan suđenjem na meču 8. kola protiv Jagodine.

Reč "nepravda" je ona koja je najčešće bila u vokabularu tokom izlaganja Bulatovića. Objasnio je zašto:

"Ne znam da li će moje reči naći mesta u vašim izveštajima, pa sam se iz tog razloga odlučio da jednu reč izgovorim sto puta i da tako utičem da se ta reč nađe u novinarskim izveštajima", počeo je Bulatović i nastavio: "Ta reč je - nepravda!"

Zanimljivo da je prvi čovek Radničkog, zbog počinjenih prekršaja u ovoj sezoni, prošle nedelje kažnjen četvoromesečnom suspenzijom rada u srpskom fudbalu.

"Ja sam najgori čovek u srpskom fudbalu, čovek koji je kažnjen jer je rekao šta misli, čovek koji nikom nije zlo učinio, nikog nije uvredio, ugrozio, danas se stidim, sramota me je, proklinjem dan kada sam doneo odluku da uđem u ovo što neko zove fudbal... Smatram da nema većeg greha od toga kada se vidi i ćuti se. Oni, ustvari, i nemaju nameru da kazne mene, oni kažnjavaju naš klub. Ovo je peta utakmica zaredom na kojoj smo oštećeni i to nije mišljenje moje, to je mišljenje svih igrača, trenera, novinara. Neke novine su napisale da je to sve bilo u režiji sudije Bogdanovića", ističe Bulatovića.

Predsednik niškog kluba kaže da je od utakmice sa Jagodinom primio na stotine poruka da nešto preduzme, ali da on nema rešenje

"Od utakmice sa OFK Beogradom nisam progovorio ni reč, ćutao sam, trpeo, bio sam fin, gospodin, a oni su nas potkradali, štetili, narušavali sve ono što pokušavamo da stvorimo u interesu fudbala i Fudbalskog saveza Srbije, a ne u mom", rekao je Bulatović i dodao:

"Bio bih najsrećniji kada bih napustio fudbal i ovo mesto na kojem se nalazim".

Predsednik Radničkog kaže da kritike nisu upućene na adresu Fudbalskog saveza Srbije, niti bilo kog organa. za koje mnogi smatraju da si povlašćeni kod sudija.

"Smisao je kritika suđenja, sudske odluke, smatramo da je ovo prevršilo svaku meru i da se preduzmu neki koraci. Razočarani smo suđenjem, pre svega. Nemamo dokaz da je taj sudija radio po nečijem nalogu i nije svrha da iznosimo neke stvari za koje nemamo dokaze. Smatramo da nas je sudija oštetio i to nije prvi put, nego već pet utakmica. Ogromno je nezadovoljstvo navijača i tražimo da se nešto promeni jer možda nisu to sudijske greške", naveo je Bulatović.

Radnički je uputio pismo čelnicima saveza, u nameri da pronađu zajednički interes svih kojima je stalo do fudbala. Bulatović je rekao da očekuje da se sa ljudima koji vode FSS sastane već ove nedelje.

"Ako niko ne vidi da je interes srpskog fudbala u njihovom interesu, onda ćemo ih najamanje mi ubediti u to. Asfalt oko stadiona vredi više nego budžeti nekih drugih klubova. Pa za koga mi to sve radimo? Da bi njime gacali igrači Srpske lige? Za koga se sve to ulaže? I ovoliki stadion pravimo... Mi smo četvrti na tabeli uz sve nepravde. I ljudi primaju plate, najmodernije uslove imaju, uvek imaju karantin. Sve imaju najbolje. Oni daju svoj doprinos i greh bi bilo da se ljutimo. Njihovo zalaganje, požrtvovanje je veliko. Stručni štab i tim čine dobar kolektiv", podvukao je Bulatović.

6 punih autobusa sa navijacima Radnickog iz Nisa je otislo u Krusevac na gostovanje. Pored njih je u sopstvenoj reziji otislo jos dosta Meraklija i ispunilo jednu celu tribinu Napretkovog stadiona. Procena je da utakmicu prate oko 5000 gledalaca od kojih je 1000 Meraklija. Dobru posetu gostujucih navijaca je doprinelo to sto je prevoz bio besplatan a cena karte za utakmicu bio samo 100 dinara.

Na poluvremenu Radnicki vodi golom maestra Sase Stojanovica.

Neredi u Nišu: tuča navijača pred utakmicu Radničkog i Zvezde

Pred utakmicu fudbalera Radničkog i Crvene zvezde u širem centru Niša došlo je do nekoliko incidenata. Navijači su se tukli u blizini Sabornog hrama u Nišu gde su se okupile pristalice Radničkog, a nakon toga došli su pripadnici policije u opremi za razbijanje demonstracija.
Oni su u koloni otpratili grupu navijača ka centru grada gde je najavljeno okupljanje navijača Nišlija. Policija u Nišu najavila je da će u skladu sa zakonom snimati utakmicu.
Radnički i Zvezda se od 19 časova sastaju na stadionu Čair u 10. kolu Superlige.

http://www.juznevesti.com/Sport/Radnicki-i-Partizan-u-Kupu-u-Nisu.sr.html

Radnički izgubio od Partizana 3:0

Fudbaleri niškog Radničkog nisu uspeli da iznenade ekipu srpskog šampiona u osmini finala Kupa Srbije.

Partizan je rano poveo, već u 8. minutu. Strelac je bio Predrag Luka.

Gol je usledio nakon asistencije Kojića, a golman Radničkog Aleksandar Kesić je bio nemoćan.

Nakon gola Partizana, fudbaleri Radničkog su pokušali da se približe golu gostiju, ali bez izglednijih šansi.

Nikola Ninković u 50. minutu postigao je 2. gol za Partizan. Ninković je postigao gol sa ivice šesnaesterca, a loptu mu je dobacio Nemanja Petrović.

U 74. minutu Ninković je drugim golom na meču postigao konačan rezultat od 3:0. Kontru je poveo Jojić, zatim dodao Luki a ovaj do Ninkovića. Ninković je šutirao sa 18 metara i pogodio gol Kesića.Partizan je u prvom poluvremenu pokazao bolju igru, nakon gola u 14. minutu Kojić je pokušao da iznenadi golmana Kesića sa korner linije, ali je lopta otišla preko gola.

Najveću šansu u prvom poluvremenu za RAdnički imao je Milan Ćulum u 24. minutu, kada je pokušao da iznenadi golmana Partizana Vladimira Stojkovića, iskosa sa desne strane na ivici šesnaesterca, ali je Stojković odbranio.

U 35. minutu Kojić je bio sam ispred golmana Radničkog Aleksandra Kesića, kada je i dobio loptu, ali je zakasnio da ozbiljnije ugrozi gol Radničkog.
U drugom poluvremenu Partizan je igrao bolje, a rezultat toga su i dva gola gostiju.

U 67. minutu Radnički je imao novu veliku šansu kad su domaći igrači bili u gužvi ispred golmana Partizana. Prvo je udarac Ivice Jovanovića bio blokiran, a potom je sa pozicije od 7 metara Ćulum prebacio loptu preko gola.

U pretposlednjem minutu meča Ljubinković se oprobao sa 20 metara, ali je lopta otišla pored gola.

Prema zvaničnim podacima niškog kluba utakmicu je na stadionu pratilo oko 13.000 gledalaca.

U subotu, 2. novembra Radnički gostuje Donjem Sremu u Pećincima u 11. kolu Superlige.

Pauljević doneo pobedu Radničkom u Pećincima

Fudbaleri Radničkog pobedili su Donji Srem u Pećincima rezultatom 1:0 (1:0) golom Branka Pauljevića nakon dodavanja Aleksandra Jovanovića u 9. minutu.

Posle od 6 mečeva bez pobede, fudbaleri Radničkog trijumfovali su u Pećincima rezultatom 1:0 u 11. kolu Superlige.

Radnički je došao do pobede protiv Donjeg Srema golom Branka Pauljevića od 9. minuta koji je glavom ubacio loptu u gol Donjeg Srema nakon asistencije Aleksandra Jovanovića.

Niški tim je u 35. minutu imao ogromnu šansu, Dušan Kolarević je proneo loptu sa desne strane, ubacio Aleksandru Jovanoviću koji je bio 5 metara ispred golmana, šutnuo ka golu, ali je golman Donjeg Srema Nemanja Belić sačuvao gol.

Donji Srem je u 4. minutu imao slobodan udarac, koji je izveo Rade Krunić, ali je loptu izboksovao golman Nišlija Nenad Filipović.

Opasan napad Donji Srem je imao dva minuta kasnije, kada je kontru Radničkog presekao Sinđić, prosledio loptu do Gorana Jankovića koji je došao ispred golmana Radničkog i šutirao, međutim Filipović je loptu prebacio preko prečke i tako spasio svoj gol.

Nenad Lukić je imao lepu priliku za svoj tim, on je u 19. minutu došao sa desne strane do Filipovića, šutnuo pored Vladana Pavlovića, ali je njegov šut završio pored gola.

U 37. minutu Lukić se oprobao sa dvadesetak metara ispred golmana Donjeg Srema, ali je lopta otišla pored gola.
Zbog jakog udarca Vladan Pavlović je u 40. minutu iznet sa terena, ali se on brzo vratio u igru.

U 42. minutu Radnički je imao slobodan udarac, koji je izveo Dušan Kolarević, najviši u skoku ispred golmana domaće ekipe bio je Milan Ćulum, ali je Belić sačuvao svoj gol.

Donji Srem je u prvom poluvremenu imao par šansi, ali je odbrana Nišlija dobro reagovala.

U drugom poluvremenu Radnički je imao par prilika, ali je rezultat ostao iz prvog dela igre. Zbog povreda u drugom poluvremenu su izašli Vladan Pavlović i Miloš Živkovićkoji su u Pećincima pružili dobru partiju.

Veliku priliku stvorio je u 60. minutu Branko Pauljević kada je prvo ukrao je loptu, poveo kontru, sam prošao odbranu Donjeg Srema, došao do golmana Belića koji je izašao, Pauljević je šutnuo ka golu, ispred njega je pao Vasiljević kog je lopta pogodila u ruku, ali sudija nije svirao penal za Radnički.

Pauljević je u 70. minutu opet bio u prilici za gol kada je bio u šesnaestercu domaćih, ali su ga igrači odbrane Donjeg Srema izblokirali i sprečili da postigne još jedan gol.

U 74. minutu Donji Srem je došao do prilike kada je Aškovski došao do lopte nakon gužve u šesnaestercu Radničkog, šutnuo je sa ivice šesnaestreca, a li je siguran bio golman Nišlija Nenad Filipović koji je zakačio loptu dovoljno da je pošalje u korner. Narednih minuta domaći su pravili šanse za pogodak, ali je mreža Radničkog mirovala.

U finišu meča Donji Srem je imao slobodan udarac sa dvadesetak metara, ali je lopta posle šuta Ognjana Damnjanovića lopta otišla u aut.

Zbog zdravstvenih razloga na klupi Radničkog ne sedi šef stručnog štaba Dragoljub Bekvalac, ekipu vodi njegov pomoćnik Nenad Stamenković
Posle 11 kola Radnički ima 18 bodova i pre "večitog derbija" zauzima treću poziciju.

Radnicki Nis, jedan uz Vojvodinu i Slobodu Uzice, najgotivniji klub u superligi.
Po tradiciji to jest uspesnosti spada u veliku petorku domaceg fudbala CZ,PFC,Vosa,OFK,Radnicki Nis.
Ove sezone posle Zvezde najvecu posetu imaju a i prosle su tako zavrsili. Svaka cast Nislije, ako si Nislija budi Meraklija!

Baš to gledam. Narod se poželio fudbala nakon dugo tavorenja po nižim ligama i u KG i u Nišu i Užicu i Kruševcu i tim većim sredinama ali brzo to splasne. Nadam se da u NIšu neće.

Eno u Jagodinu već se zasitili reflektora, prazan stadion, u Užicu takođe, KG prazan, ostaje još Niš kao bastion. Treba to održati i sljedeće godine, kad se narod malo zasiti i stadiona i reflektora. Radnički mora napraviti korak ka Evropi, time će održati pažnju

Poslednja izmena:
Da nije novog stadiona bila bi mnogo slabija posecenost. Ne zbog kapaciteta vec niko nije hteo da ide na ono ruglo od "stadiona". Inace Cair ima reflektore decenijama unazad, samo sto su ih slabije koristili zbog neisplatljivosti. Grad je stao iza kluba i koliko-toliko im pomaze da budu stabilni. Nemaju astronomske plate ali su makar redovne i to odrzava mir u kuci. Ja mislim da moze samo bolje kako vreme odmice samo da se i rezultati kluba poklope. U grad se jako polako vraca ta navika da se vikendom ide na Cair i prati Radnicki. Tek taj period treba da dodje u nekoj blizoj buducnosti. Kada bi iskoracili u Evropu to bi se sve ubrzalo. Nekada su se reke ljudi slivale niz ulice Nisa kada Radnicki igra. Po 25000 ljudi je znalo da bude prisutno. To su bila vremena. A ako sve bude ok dobicemo i stadion sa tolikim brojem stolica uskoro. Jos kada bi ga napunili bog da nas vidi.

Poslednja izmena:
Iako sam sa severa nase zemlje, imam ogromno postovanje prema instituciji kakva je Radnicki Nis! I kad su bili u nizim ligama, zelja mi je bila da se vrate i prvi rang, i to je pun pogodak. 10 hiljada u proseku malo li je u ovom sumornom vremenu i sa ovim kvalitetom fudbala? Cujem od ortaka koji je grobar da je u Nisu protiv Partizana bilo vise navijaca Radnickog sto je odlicno. Zamisli da si iz Nisa i da navijas protiv Radnickog? Meni je nezamislivo.
Nemojte zaboraviti Krusevac, Krusevljani imaju 7 hiljada prosek sto je odlicno, oni su uvek iznad 5 hiljada sto je isto za respekt.
Uzicani i Kragujevcani opet i na malim utakmicama imaju od 3-6 hiljada sto je fino.
Jagodina realno nema nikakvu tradiciju, samim tim ni publiku. Usli su tako kako su usli i bice jaki dok je i celavi jak, posle njega, nece otici bas u petu odakle su dosli ali u trecu realno je.

Iako sam sa severa nase zemlje, imam ogromno postovanje prema instituciji kakva je Radnicki Nis! I kad su bili u nizim ligama, zelja mi je bila da se vrate i prvi rang, i to je pun pogodak. 10 hiljada u proseku malo li je u ovom sumornom vremenu i sa ovim kvalitetom fudbala? Cujem od ortaka koji je grobar da je u Nisu protiv Partizana bilo vise navijaca Radnickog sto je odlicno. Zamisli da si iz Nisa i da navijas protiv Radnickog? Meni je nezamislivo.
Nemojte zaboraviti Krusevac, Krusevljani imaju 7 hiljada prosek sto je odlicno, oni su uvek iznad 5 hiljada sto je isto za respekt.
Uzicani i Kragujevcani opet i na malim utakmicama imaju od 3-6 hiljada sto je fino.
Jagodina realno nema nikakvu tradiciju, samim tim ni publiku. Usli su tako kako su usli i bice jaki dok je i celavi jak, posle njega, nece otici bas u petu odakle su dosli ali u trecu realno je.

Radnicki uvek ima veci deo stadiona na svojoj strani kad dolaze veciti. Barem 60% stadiona navija za Radnicki. Ne naravno organizovano kao veciti jer ima dosta manje onih koji pevaju pesme na jugu. Meraklija ima malo jer im je u godinama propadanja kluba unisteno jedinstvo i veliki deo klinaca je odrastalo u uverenju da su veciti ono pravo a da je Radnicki nizerazredni klub koji ce se uvek boriti u drugoj ligi. Ranije su ljudi odrastali uz Radnicki i organizovano isli na utakmice na Cair a mladje generacije taj isti Radnicki nisu mogli da gledaju protiv Partizana i Zvezde vec protiv Vlasine i Teleoptika. I tako godinama... To je ubilo u ljudima volju da navijaju za gradski klub. A i ko bi isao kad su bili luzeri godinama. Dodje nekakva Bezanija iz BG-a i isprasi Radnicki sa tri gola razlike u sred Nisa.
Sve je to opravdano po meni. Sva sreca pa sam ja iz takve porodice da se dosta prati sport pa sam gledao Radnicki i kada je ispao u trecu ligu. Hteo sam da crknem od muke kada se Radnicki borio sa Indjijom u barazu da ostane u drugoj ligi i na Cairu vodio 1:0 a Indjija izjednacila. U prvoj je bilo 3:0 za Indjiju ali je u revansu stadion bio pun posle mnogo vremena i svi su verovali da ta razlika moze da se stigne. Poveo Radnicki 1:0 a na zapadu dosla cela Indjija sa sve onim njihovim gradonacelnikom Jesicem. Kad su izjednacili jedva su izbegli linc domacih navijaca. Od nekakvog politickog projekta Indjije da ispadne nekad velikan SFRJ fudbala u trecu ligu... raspad sistema.
Od tada se sve preokrenulo i valjda je Nislijama doslo iz dupeta u glavu. Radnicki se ekspresno vratio u drugu ligu pa je onda dosao projekat za stadion. FSS je obezbedio pare zajedno sa gradom i odmah je dosla superliga. Sada je grad stao iza gradskog kluba i novog gradskog stadiona. Ljudi su poceli da se vracaju i da prate gradski klub ali je potrebno jos dosta vremena da se fudbalski obrazuju i da im klub udje u krv. Godinama su gledali posrtanje kluba i samo su slusali price od starijih kako su 80-ih padali najveci klubovi Evrope i Jugoslavije na Cairu. Svi su se tresli kada treba da dodju pred 25000 Nislija i zaigraju protiv Radnickog koji tada uopste nije bio sala. Padali su i veciti, Dinamo i Hajduk u to vreme. Hamburg, Napoli, Fejenord, Dandi, Grashopers... svi su osetili snagu Radnickog. A onda sa raspadom Jugoslavije raspao se i klub.

A danas... pise novu istoriju.

Radnicki uvek ima veci deo stadiona na svojoj strani kad dolaze veciti. Barem 60% stadiona navija za Radnicki. Ne naravno organizovano kao veciti jer ima dosta manje onih koji pevaju pesme na jugu. Meraklija ima malo jer im je u godinama propadanja kluba unisteno jedinstvo i veliki deo klinaca je odrastalo u uverenju da su veciti ono pravo a da je Radnicki nizerazredni klub koji ce se uvek boriti u drugoj ligi. Ranije su ljudi odrastali uz Radnicki i organizovano isli na utakmice na Cair a mladje generacije taj isti Radnicki nisu mogli da gledaju protiv Partizana i Zvezde vec protiv Vlasine i Teleoptika. I tako godinama... To je ubilo u ljudima volju da navijaju za gradski klub. A i ko bi isao kad su bili luzeri godinama. Dodje nekakva Bezanija iz BG-a i isprasi Radnicki sa tri gola razlike u sred Nisa.
Sve je to opravdano po meni. Sva sreca pa sam ja iz takve porodice da se dosta prati sport pa sam gledao Radnicki i kada je ispao u trecu ligu. Hteo sam da crknem od muke kada se Radnicki borio sa Indjijom u barazu da ostane u drugoj ligi i na Cairu vodio 1:0 a Indjija izjednacila. U prvoj je bilo 3:0 za Indjiju ali je u revansu stadion bio pun posle mnogo vremena i svi su verovali da ta razlika moze da se stigne. Poveo Radnicki 1:0 a na zapadu dosla cela Indjija sa sve onim njihovim gradonacelnikom Jesicem. Kad su izjednacili jedva su izbegli linc domacih navijaca. Od nekakvog politickog projekta Indjije da ispadne nekad velikan SFRJ fudbala u trecu ligu... raspad sistema.
Od tada se sve preokrenulo i valjda je Nislijama doslo iz dupeta u glavu. Radnicki se ekspresno vratio u drugu ligu pa je onda dosao projekat za stadion. FSS je obezbedio pare zajedno sa gradom i odmah je dosla superliga. Sada je grad stao iza gradskog kluba i novog gradskog stadiona. Ljudi su poceli da se vracaju i da prate gradski klub ali je potrebno jos dosta vremena da se fudbalski obrazuju i da im klub udje u krv. Godinama su gledali posrtanje kluba i samo su slusali price od starijih kako su 80-ih padali najveci klubovi Evrope i Jugoslavije na Cairu. Svi su se tresli kada treba da dodju pred 25000 Nislija i zaigraju protiv Radnickog koji tada uopste nije bio sala. Padali su i veciti, Dinamo i Hajduk u to vreme. Hamburg, Napoli, Fejenord, Dandi, Grashopers... svi su osetili snagu Radnickog. A onda sa raspadom Jugoslavije raspao se i klub.

A danas... pise novu istoriju.

Odlican post Deki. Drago mi je da je tako, meni koji u Nisu nikad nisam ni bio je bilo krivo kad vidim eks ju velikana kako gubi od navedenih timova i raznih projekata koji ne mogu da skupe ni 300 ljudi. Ipak vremenom je sve doslo na svoje i nadam se da ce se Nislije u jos vecem broju okrenuti svom Radnickom. Nesto slicno se desava i u Uzicu, sve je manje ljudi koji tamo navijaju za vecite, narod prati Slobodu i Sloboda ima kult gradskog kluba iako su oni eks ju drugoligasi(solidan uspeh)za razliku od velikog Niskog Radnickog.
Na jugu, istoku ili zapadu Caira ne bitno, bitno je da podrzavate svoje! Nis nis nis, ako je Beograd srce zapitaj se sta su vene :D

Radnički uz rame Partizanu

Veliko slavlje i u Nišu, s obzirom da je Radnički uspeo da slomi čvrst otpor Voždovca i sačuva bodove na Čairu – 2:1.

Zasluženo s obzirom da je Radnički u prvih 45 minuta bio mnogo bolji tim, ali nije uspevao da pogodi mrežu. Miloš Petrović je uzdrmao prečku, volej Saše Stojanovića je ukrotio Nikola Perića, ali reprezentativni golman Zmajeva nije mogao ništa u 40. minutu kada su domaći došli do prenosti. Sa penala, koji je skrivio Nikola Vasiljević oborivši raspoloženog Branka Pauljevića. Stojanović je bio siguran egzekutor najstrože kazne.

Gosti iz Beograda su se, ipak, probudili po ulasku Radeta Veljovića u igru u drugom poluvremenu, pa je Stefan Babović, koji je zadavao velike probleme Nišlijama, u 50. poravnao rezultat.

Međutim, ponovo je odgovornost preuzeo iskusni Saša Stojanović, koji je u 68. minutu na vreme ugledao i uposlio Petra Jovanovića, a ovaj je precizno tukao u suprotan ugao nemoćnog Perića.
"Kec u Nišu", pevale su zadovoljne Meraklije.
"Gledao sam Voždovac na prošloj utakmici u kojoj su izgubili, ali sam video jedan dobar tim koji je došao u Niš da nadoknadi propušteno. U jednom delu igre je u tome i uspeo. Nas je dosta poremetio nedostatak štoperskog tandema Živković – Bulatović, neigranje Ćuluma i povreda Trišovića, koji je od 15. minuta tražio izmenu. Ipak, uspeli smo u nameri da sačuvamo bodove kod kuće", sumirao je utiske Dragoljub Bekvalac, trener Radničkog.

Šef struke Voždovca Nenad Lalatović čestitao je rivalu na zasluženoj pobedi.
"Znali smo o kakvoj ekipi se radi. Odličan tim sa iskusnim igračima i dobrim trenerom. Poremetio nas je izostanak levog beka Đorđevića što je direktno uticalo na utakmicu, jer smo posle prodora po toj strani primili oba gola. Radnički je zasluženo pobedio. Mi smo se dogovorili da u drugom poluvremenu budemo agresivniji, uspeli smo da izjednačimo, ali ponovo neshvatljiva greška, prodor po toj desnoj strani, primljen gol i izgubljena utakmica".

Meč je, inače, okončan nemilim scenama na terenu, s obzirom da je razočarani Babović posle utakmice hteo da se obračuna sa sudijom Nenadom Đokićem zbog čega je zaradio crveni karton.

Radnički rame uz rame sa Partizanom i Čukaričkim. Korak ispred Crvene zvezde, Vojvodine i Novog Pazara!

13840075301788.jpg

Babovićeva žuta minuta: Uvreda za publiku na Čairu i nasrtanje na sudiju

Očekivalo bi se da ovako iskusan fudbaler ume da kontroliše emocije, ali je Stefan Babović "pukao" u porazu Voždovca na gostovanju kod Radničkog na Čairu.

Prvo je pogodak za izjednačenje proslavio nepristojnim gestikuliranjem valjda ka niškoj publici, koja mu je odgovorila salvama uvreda sa tribina i zvižducima na svaki dodir veziste Zmajeva sa loptom.

Tu, međutim, nije bio kraj Babovićevim ispadima. Kada je Nenad Đokić odsvirao kraj meča 26-godišnji vezista je, iz nama nepoznatih razloga, krenuo fizički da se razračuna sa glavnim arbitrom. Prvo je dobio žuti karton, a kada je nastavio da kidiše ka sudiji Đokiću, ovaj mu je pokazao i direktan crveni.
"Ne može sudija da neke svoje greške opravda dodeljivanjem crvenog kartona Stefanu Baboviću", branio je svog pulena trener Voždovca Nenad Lalatović, ali nije precizirao na koje je greške mislio.

13840094226663.jpg

Mnogo je glup decko. Na istoku postoji grupa momaka njih 5-6 koji uvek sede na istom mestu i uvek rade iste stvari. Najglasniji su na tribini i uvek odaberu nekog igraca koga ce da kinje celu utakmicu. Psuju mu sve po spisku, vredjaju ga, provociraju i zasmejavaju publiku. Secam se da su prosle sezone unistili Jokica koji je igrao za Vojvodinu. Psovali su ga 90 minuta i on im nije odgovarao vec su ga cak i podstakli da odigra jos bolje. Na kraju se cak smekerski nasmejao i pozdravio publiku koja ga je vredjala a zauzvrat je dobio aplauz i decko je ispao frajer.
Babovica su na isti nacin provocirali i on je kulirao sve to sve do gola kada je gestikulirao kao na prvoj slici gore dobivsi zuti karton zbog toga. Tada je okrenuo ceo stadion protiv sebe i na svaki dodir lopte je dobijao zvizduke a koncetracija mu je konstantno opadala zbog toga i igrao je sve gore i gore. Na kraju utakmice je dobio jos jedan zuti zbog vredjanja sudije (koji je sudio na nivou) sto znaci crveni pa je onda i sutnuo sudiju ili tako nesto za sta je dobio direktan crveni i bice drasticno kaznjen zbog toga. Eto koliko je tupav taj decko. Umesto da iskulira ta vredjanja jer osim sto je to deo domaceg folklora, to mu je i posao. Potpao je pod uticaj publike a profesionalcu to ne sme da se desava.

Kec u Nišu... U 94. minutu!

Borbeno, čvrsto i ne previše lepo za oko. Ali ne i bez uzbuđenja. Posebno za one koji su verovali u Radnički do poslednjeg sudijskog zvižduka. Naime, Nišlije su pred par hiljada ljudi na Čairu savladali Čukarički sa 1:0 pošto su jedini gol u derbiju 14. kola Superlige postigli duboko u sudijskoj nadoknadi.

Igrao se 94. minut meča, gosti su verovatno mislima već bili u autbosu za Beograd, ali se još jednom potvrdilo da nije gotovo dok sudija ne označi kraj meča. Rezervista Vladimir Milenković uputio je centaršut iz ugla, a štoper Miloš Živković se najbolje snašao u gužvi u kaznenom prostoru Čuke i sa pet metara konačno matirao odličnog Borivoja Ristića.

Do tada, nekoliko solidnih pokušaja na obe strane, ali uglavnom taktičko nadmudrivanje na sredini terena, šahovska partija u kojoj su suprotstavljene ekipe više brinule o odbrani svog gola, nego o napadu na protivnika.

Radnički je možda mogao i ranije do pobedničkog gola s obzirom na terensku inicijativu u drugom poluvremenu u kojem su Nišlije imali igru, nekoliko zrelih prilika (najbolju je propustio Aleksandar Jovanović koji je glavom tukao pored gola), ali nije uspeo da šanse pretvori u gol i bodove.

Dobrim delom i zbog toga što su Bojan Ostojić i Lukas Pijasentin do pred sam kraj sigurno čuvali prostor pred Ristićem i odbijali sve nalete domaćih. Sa druge strane, Saša Stojanović, prva violina Radničkog, nije imao svoj dan, što se i te kako osetilo u igri Radničkog, pre svega njenoj organizaciji.

Međutim, cilj je na kraju ispunjen.

Poslednja izmena:
Slovenac pojačao napad Nišlija

Slovenački "špic" Dragan Jelić (27) potpisao je ugovor sa Fudbalskim klubom Radnički iz Niša na godinu i po dana. Jelić je rođen 27. februara 1986. godine u Mariboru, a igrao je u Mariboru, Rizesporu iz Turske, Krila Sovjetov iz Rusije, Viljem II iz Holandije, Mura 05 iz Slovenije i Kapfenberger iz Austrije. Jelić bi ovih dana trebalo da se pridruži novim saigračima na pripremama u Turskoj.

250px-Dragan_Jeli%C4%8D_5128.jpg

Radnički odigrao nerešeno sa Černomorecom

U drugoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Turskoj Radnički je odigrao bez postignutih golova sa ukrajinskim Černomorecom.

Posle poraza od Pohanga iz Južne Koreje, fudbaleri Radničkog odigrali su 0:0 sa predstavnikom Ukrajine na pripremama u Anataliji.

Igrači Radničkog su prikazali dobru partiju na pripremama, imali su par dobrih prilika protiv Černomoreca, ali nisu uspeli da postignu gol.

Najbolju priliku protivnik je imao u 35. minutu, ali je Fontanelo promašio penal pošto je lopta otišla daleko pored gola.

Radnički je od 82. minuta igrao sa igračem manje jer je Kosorić dobio crveni karton.

Naredni rival i termin za utakmicu nisu poznati jer se ekipe, kojih je veliki broj u Antaliji, svakodnevno dogovaraju oko duela.

RADNIČKI: Aleksandar Kesić, Petar Jovanović, Vladan Pavlović (Miloš Petrović od 46. minuta), Miloš Živković (Aleksandar Trišović od 46. minuta), Aleksandar Kosorić, Milan Ćulum, Saša Marjanović, Strahinja Petrović (Ivan Pejčić od 46. minuta), Petar Jelić (Branko Pauljević od 46. minuta), Saša Stojanović, Alesandar Jovanović.

Back