FK Crvena Zvezda (2007/08, 2008/09)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ZEMAN ODLAZI IZ ZVEZDE!!!

Češki stručnjak smenjen posle očajnog starta sezone! Novi trener crveno-belih gotovo sigurno biće Dragoslav Stepanović, koji je juče obavio razgovor sa direktorom Bunjevčevićem i izrazio spremnost da preuzme ekipu

Zdenjek Zeman posle samo dva prvenstvena kola nije više trener Crvene zvezde, saznaje Press iz izvora bliskih klubu sa „Marakane"! Naslednik češkog stručnjaka gotovo sigurno biće trener Čukaričkog Dragoslav Stepanović, koji je juče obavio razgovor sa sportskim direktorom Goranom Bunjevčevićem i izrazio spremnost da preuzme kormilo najtrofejnijeg srpskog kluba.

Pravac „Marakana"... Dragoslav Stepanović je kasno sinoć obavljao poslednje razgovore sa čelnicima Zvezde

To je epilog burne sedmice u Crvenoj zvezdi, koja je kulminirala lošim izdanjem i osvojenim bodom protiv Banata u Zrenjaninu. Neizvesno je samo da li će Zeman biti smenjen ili će se sam povući, jer je u Beograd doputovao i njegov advokat, kako bi sa Toplicom Spasojevićem razgovarao o raskidu saradnje.

Kako saznajemo, juče tokom ranih popodnevnih časova ostavku je prvo podneo Goran Bunjevčević, ali je posle sastanka sa predsednikom Toplicom Spasojevićem promenio odluku.

- Bunjevčević je hteo da ode iz kluba još posle poraza u Novom Sadu. Tada su ga navijači pošteno izvređali, zbog čega nije želeo da putuje u Zrenjanin. Na jučerašnjem sastanku sa predsednikom Bunjevčević se požalio da više ne može da sarađuje sa Zemanom. Spasojević je, međutim, savetovao Bunjevčevića da do daljeg ostane na funkciji, kako klub ne bi zapao u još veću krizu - ističe izvor Pressa.

Još uvek je neizvesno na koji način će Zdenjek Zeman otići iz Crvene zvezde. Spasojević i Bunjevčević su rešeni da mu uruče otkaz, ali znaju kakve bi to posledice imalo i po klupsku kasu. Naime, crveno-beli još uvek nisu rešili pitanje duga prema Aleksandru Jankoviću, a gotovo je izvesno da Zeman i njegov advokat neće hteti da se odreknu 500.000 evra u slučaju otkaza, tako da i dalje postoji opcija povlačenja posle revanša sa Apoelom.

Treneri Crvene zvezde u poslednje četiri godine

1. Slavoljub Muslin
2. Ljupko Petrović
3. Ratko Dostanić
4. Valter Zenga
5. Dušan Bajević
6. Boško Đurovski
7. Milorad Kosanović
8. Aleksandar Janković
9. Zdenjek Zeman
10. Dragoslav Stepanović (?)

- Čelnici crveno-belih hoće što pre da Zemanu vide leđa, a tome u prilog ide i podatak da je Goran Bunjevčević zvao Dragoslava Stepanovića još juče po podne. Stepijev jedini uslov bio je da Bunjevčević ostane u klubu, kako bi sa njim u tandemu napravio tim dostojan najvećeg srpskog kluba. Aktuelni trener Čukaričkog je veliki zvezdaš, tako da se nadao da će dobiti poziv još u junu, kada je smenjen Aleksandar Janković. Međutim, u ovom trenutku u Zvezdi moraju da postignu dogovor sa češkim stručnjakom. On se neće odreći svojih finansijskih potraživanja i na tome je insistirao na sinoćnjem sastanku. Najrealnije je da on ode posle revanša sa Apoelom - zaključio je izvor Pressa.

Olakšavajuću okolnost rukovodstvu Crvene zvezde predstavlja činjenica da Dragoslavu Stepanoviću ovih dana ističe ugovor sa Čukaričkim, a nije bilo najava da je saradnja produžena. Iskusni stručnjak je posle smene Miroslava Đukića bio kandidat za novog selektora Srbije, ali je Radomir Antić dobio prednost.

U Zvezdi je rasulo... Miroslav Đukić

ĐUKIĆ ODBIO CRVENO-BELE

Kada je već bilo izvesno da će Zdenjek Zeman napustiti klub, ozbiljan kandidat za novog trenera bio je i Miroslav Đukić, ali se on zahvalio na ponudi jer se u ovom trenutku, kako je rekao, „najtrofejniji srpski klub nalazi u potpunom rasulu", preneo je Mondo.

Nedavno smenjenog selektora Srbije, ali i bivšeg trenera Partizana, čelni ljudi Zvezde kontaktirali su posle remija u Zrenjaninu sa Banatom i ponudili mu mesto prvog trenera, što je on, nezvanično, odbio. Đukić se takođe prethodnih dana poverio prijateljima da bi voleo da u budućnosti trenira Crvenu zvezdu, tim za koji je navijao od rođenja. Ipak, Đukić „vuče grehe iz prošlosti" jer je po dolasku u Partizan rekao da je njegova izjava o neispunjenom snu o igranju u Zvezdi bila greška.

D. NEDELJKOVIĆ

BUNJINA MOŠA :mrgreen:

Bunjevčević: Zeman ostaje u Zvezdi
Ponedeljak, 25. avgust 2008. 15:45

Sportski direktor Crvene zvezde Goran Bunjevčević negirao je da će trener Zdenjek Zeman napustiti taj fudbalski klub o čemu su izvestili svi srpski mediji.

"Nema ništa od toga, to su potpune dezinformacije. Niti će Zeman otići ove nedelje, niti smo mi pregovorali sa Dragoslavom Stepanovićem i Miroslavom Đukićem o njihovom dolasku na mestu trenera", rekao je Bunjevčević na konferenciji za novinare.

Špekulacije o smeni Zemana pokrenute su posle remija Zvezde na gostovanju kiparskom Apoelu u kvalifikacijama za Kup UEFA i samo jednog osvojenog boda u dva prva kola srpskog prvenstva.

"Treba da zbijemo redove i na revanšu sa Apoelom pokažemo ko smo i šta smo. Igrači moraju da pokažu odgovornost koja se od njih očekuje, jer nose dres Crvene zvezde. Duel sa Apoelom je i za njih i za nas kao maturski ispit", istakao je Bunjevčević.

"I ako ispadnemo iz Evrope nije tragično i pogubno, ali je nas u ovom trenutku mnogo bitno da prodjemo dalje. Moramo da pokažemo koliko vredimo. Utakmica sa Apoelom može da odredi dalji tok sezone", dodao je sportski direktor "crveno-belih".

Bunjevčević je naglasio i da on nije za brze promene trenera.

"Da bi se nešto stvorilo potrebna je zdrava osnova, a to je proces koji traje godinama. Najlakše je menjati, kritikovati trenera i igrače. Treba da se angažujemo, da sledimo viziju i budemo svesni da rezultati ne dolaze preko noći. Ubeđen sam da će ekipa na duže staze prihvatiti Zemana", ocenio je Bunjevčević.

Sportski direktor Zvezde je dodao i da je sa Zemanom razgovarao o trenutnoj situaciji, ali da se nije pominjala mogućnost prekida saradnje.

Bunjevčić je razgovarao i sa predstavnicima navijača Zvezde, ali je naveo da oni nisu upravi kluba postavljali bilo kakve ultimatume.

Došao Petković, čeka se Pekarić

Crvena zvezda je u ponedeljak dovela još jednog novog igrača - Nikolu Petkovića, dosadašnjeg fudbalera turskog Genčlebirligija.

"Želeo sam da u Zvezdu dođem još kada sam napuštao Vojvodinu, ali me je put odveo u Tursku. Mogu mnogo da pokažem u Zvezdi. Maksimalno sam spreman, pošto sam trenirao celo leto", rekao je na konferenciji za novinare Petković, koji će u Zvezdi nositi dres sa brojem 55.

Petković je u Zvezdu došao na jednogodišnju pozajmicu s tim da beogradski klub ima mogućnost da potom produži saradnju.

"Zadovoljni smo što su se dugački pregovori sa Petkovićem konačno završili. On se maksimalno uklapa u našu koncepciju. Njegova cena na tržištu je visoka i od njega se mnogo očekuje. On će biti veliko pojačanje", rekao je sportski direktor Zvezde Goran Bunjevčević.

Zvezda bi do kraja prelaznog toka, prema rečima Bunjevčevića, trebalo da se pojača još dvojicom ili trojicom fudbalera i to iz srpskih klubova. Čeka se nekadašnji štoper Vojvodine Nino Pekarić.

Bunjevčević nije mogao da potvrdi da će među njima biti i fudbaler Napretka Predrag Pavlović sa kojim su pregovori i dalje u toku.

Nejasna je i situacija oko statusa Alehandra Segunda Kastilja, koji se još nije priključio ekipi, iako je zvanično njen član.

"Prelazni rok nije gotov. Bilo je promašaja, ali ekipa će, kada bude formirana, biti sposobna da u Srbiji osvaja trofeje, a u Evropi igra značajnu ulogu. Nekima ćemo pokušati da pronadjemo druge klubove, ali igrači Crvene zvezde trenutno nisu na ceni", istakao je Bunjevčević.

(Beta - foto: MN Press)

Ovaj Bunjevcevic definitivno nije normalan covek.Ko koga ovde zajebava nije mi jasno...Sad ide,sad ne ide,sad menja trenera,sad ne..Da li oni misle da smo mi svi blesavi???Kako bre nije treagicno da se ne prodje Apoel???!!!To je stvarno smesno..Nekad smo bili prvaci sveta,a sad nam je jedan budjavi Apoel prepreka za dalji plasman..
Da ne govorim o ovim "pojacanjima",samo se nerviram bezveze.Doveli onog Lazetica ima 100 godina,pa on da je valjao igrao bi jos tamo gde je i bio, kao i ovoga sto su najurili Turci...

Ej ljudi a mozda ipak i ispadne nesto dobro ove sezone, u principu ima tu dosta dobrih igraca(bar po imenima) da se skrpi jedan ozbiljan tim...
Evo u odnosu na proslu sezonu:

Umesto Randjela imamo Stamenkovica,

u odbrani umesto Baste, Tutorica i Andjelka imamo Pekarica, Markovica i Bronovickog(Petkovica),

u sredini smo malo slabiji umesto Milovanovica - Bogdanovica(?!), a i Kastiljo posle svega NE SME da bude tu, ali pocinje da igra Burza a mozda Bunja baci jos koju BOMBU:lol:,

a u napadu umesto Raskovica i Jestrovica imamo Edgara (za kog ja mislim da nije los), onog malog crnju iz Bezanije (nisam ga gledao) a videcemo i onog Klea...

Ostao i Koroman, pa doso i Lazetic...

I sve ovo lepo i onda ispadnemo u cetvrtak hahaha :dash: Necemo valjda, ali nije nam ekipa slabija u odnosu na proslu sezonu... Aj Zemane opravdaj ime!!!

Poslednja izmena:
Zvali Djuku da dodje,jer se kao satro izjasnjavao da je oduvek zeleo da bude clan Zvezde,i njen igrac,ali Pametno je odbio recima da je nas najtrofejniji klub trenutno u rasulu.Kao sto vec rekoh najavljuje se dolazak Stepanovica iz Cukarickog..
Najinteresantnija mi je cinjenica da je Bunja dao ostavku a da je to Toplica odbio!!!!???Oni stvarno nisu normalni :thumbdown:
Pa mi smo bili u rasulu i onda kada je Đuka sa sve skupa Grobljem dobijao po tamburi!!! Mi smo hronično u rasulu, al' srećom uvijek imamo Derbi da se iskuliramo!!! Čuuuj - Đuka i ostale Đuke iz komšiluka???:dash::dash::dash::hahaha::hahaha:

Ljudi,ako stvarno navijate za Zvezdu,taj tim koji je jedini uvijek igrao (i chesto dobijao) i protiv politike i protiv sistema,i koji je dobijao protivnike daleko jache i finansijski i po imenima igraca itd. ne smije da vas pokoleba nista.Uvijek je Zvezda imala navijace koji su klicali i pjevali i u porazu,i onda kad je najteze.Kao sto kaze dobro poznatia pjesma "...niko Zvezdo nema to sto imas ti..." Ja licno sam odrastao i ostaricu sa njom.pozz

KUP UEFA: Zeman obećao prolaz, igra Koroman?
Sreda, 27. avgust 2008. 14:19

Trener Crvene zvezde Zdenjek Zeman izjavio je da će njegova ekipa učiniti sve kako bi se plasirala u narednu rundu Kupa UEFA i dokazala da zna da igra fudbal!

Češki stručnjak je uoči revanš utakmice drugog kola kvalifikacija, protiv kiparskog Apoela (četvrtak, 20.15 časova, prvi meč 2:2), rekao da "sve zavisi od nas".

"Sigurno ćemo sve uraditi da se plasiramo u sledeće kolo Kupa UEFA. Sve zavisi od nas, ali ne sme da nam se ponovi subotnja utakmica protiv Banata. Moja ekipa će dokazati da zna da igra fudbal", rekao je Zeman na konferenciji za novinare.

Na pitanje novinara da li oseća pritisak zbog mogućeg neuspeha i ispadanja iz Evrope, Zeman je rekao da veruje u svoj rad.

"Preko 30 godina radim kao trener. Bilo je poraza i pobeda, pritisaka, ali ja verujem u ono što radim i tako ću i nastaviti".

Zeman je podsetio da u timu ima 15 novih igrača i da je potrebno vreme da se oni uigraju. Najjače Zvezdino oružje na utakmici u četvrtak biće mladost igrača, jer za Apoel igraju uglavnom fudbaleri stari preko 30 godina.

Kapiten Crvene zvezde Ognjen Koroman, kojeg ove sezone nema u prvom timu, nezadovoljan je rezultatima ekipe, ali se nada poboljšanju situacije od četvrtka.

"U teškoj smo situaciji, nemamo igru, nemamo rezultat. Šta je posledica toga, u to neću da ulazim, ali nadam se da će posle Apoela za nas sve biti bolje. U prvom meču smo pokazali da smo kvalitetniji od Kiprana. Najbitnije je da vratimo pobednički mentalitet i rezultat neće izostati", rekao je Koroman.

Kapiten Zvezde ističe da bi ispadanje Kupa UEFA bila "tragedija".

"Ako ispadnemo biće tragedija i za klub i za navijače. Nadam se da će biti dobro, očekujte novu Zvezdu i da stvari krenu u pozitivnom pravcu".

Trenera Zemana novinari su pitali da li prisustvo Koromana konferenciji za novinare znači da će on početi utakmicu.

"Pre svega, ja ga nisam zvao na konferenciju! Ali trebalo bi da igra. Koroman je mnogo važan za Zvezdu i ako pruži 100 odsto svojih mogućnosti, biće važna karika u našem timu", odgovorio je Zeman.

KUP UEFA: Zeman obećao prolaz, igra Koroman?

I dalje Tojota

Crvena zvezda je u sredu po treći put produžila sponzorski ugovor sa Tojotom.

Saradnja je produžena na još dve godine, a japanski proizvođač automobila od sada će biti tehnički, a ne generalni sponzor kluba iz ulice Ljutice Bogdana. Crveno-beli su na korišćenje dobili 12 vozila.

(Beta, foto: MN Press)

Izgleda da Zeman Koromana uopste ne podnosi :confused:

Dnevni list "Danas"

Fudbaleri Zvezde sutra protiv Kiprana prvi put ove sezone igraju kod kuće, ali sudeći prema prvim danima prodaje karata Marakana će biti poluprazna
Slabo interesovanje za Apoel
Beograd - Fudbaleri Crvene zvezde će sutra protiv kiparskog Apoela prvi put ove sezone istrčati na teren Marakane, ali sudeći prema prvim danima prodaje ulaznica, učiniće to pred polupraznim tribinama. Novi "zeleni tepih", novi tim, novi trener, važnost revanš meča su izgleda ipak slab mamac za navijače. Blagajne su otvorene u ponedeljak, a do juče popodne je prodato tek oko 3.000 karata. Simpatizere crveno-belih nije animirala čak ni više nego popularna cena ulaznica (300 dinara sever i jug, 500 istok i 600 zapad), a po svoj prilici razlog slabog interesovanja navijača leži u lošim rezultatima prvog tima, kao i brojnim turbulencijama unutar kluba.
Stigao i Pekarić
Posle Nikole Lazetića i Nikole Petkovića juče je na Marakanu stigao i treći igrač iz "druge ture" pojačanja. Kao i Petković, Nino Pekarić je došao na pozajmicu u Zvezdu, a takođe postoji mogućnost produžetka saradnje. On je u pretfodnoj sezoni nosio dres Dinama iz Bukurešta.
- Izuzetno sam zadovoljan što sam došao u Crvenu zvezdu, klub sa evropskom i svetskom titulom. Na meni je da se odužim zbog ukazanog poverenja, sve ću uraditi da Zvezda beleži dobre rezultate. Poznajem sistem igre koji forsira trener Zeman i očekujem da ću se veoma brzo uklopiti u tim - rekao je Pekarić.
Pouzdani defanzivac ima osam nastupa za mladu reprezentaciju i jedan postignut gol. U Crvenoj zvezdi će nositi dres sa brojem 16.
Čelnici Crvene zvezde su ovaj meč "označili" kao "maturski ispit" i bez svake sumnje Zemanovim izabrnicima biće potreban "vetar u leđa" sa tribina i taj 12. igrač. Očekuje se, ipak, da se situacija promeni u toku današnjeg dana, kao i na dan samog meča. Blagajne Marakane će sutra raditi do početka utakmice, odnosno do 20 i 15 minuta. K. S.

Ja ne znam sta su novinari ocekivali punu Marakanu :dontunderstand:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back