FK Crvena Zvezda (2007/08, 2008/09)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
СВАКИ ДРУГИ СТАНОВНИК СРБИЈЕ ЗА ЦРВЕНУ ЗВЕЗДУ
dijagram.jpg

http://www.crvenazvezdafk.com/cyr/vesti/vest.aspx?id=438

To istrazivanje je na radjeno na uzorku od 2000 ljudi, sto znaci da kakvom god su raspodelom radili, ono je poprilicno tacno...

To istrazivanje je na radjeno na uzorku od 2000 ljudi, sto znaci da kakvom god su raspodelom radili, ono je poprilicno tacno...
Da, to je sasvim dovoljan uzorak za naš broj stanovnika ... Sandardna devijacija (odstupanje) na ukupnom nivou može da bude 1,5% gore,dole ...:)
Statističke metode ne mogu omanuti, pitanje je samo da li su uzeli reprezentativan uzorak ! :rolleyes:
A reprezentativnost uzorka je obrnuto proporcionalna broju zvezdaša u komisiji ovog istraživanja ! :lol::lol::lol:

Da, to je sasvim dovoljan uzorak za naš broj stanovnika ... Sandardna devijacija (odstupanje) na ukupnom nivou može da bude 1,5% gore,dole ...:)
Statističke metode ne mogu omanuti, pitanje je samo da li su uzeli reprezentativan uzorak ! :rolleyes:

Znam ja to, nego pitanje je kakav je to uzorak uzet, posto nisam mogao da skapiram sa njihovog sajta... Druga stvar je kakvom je raspodelom vrsena obrada, mada verovatno Uniformna kao sto koriste u Cesid-u...

A reprezentativnost uzorka je obrnuto proporcionalna broju zvezdaša u komisiji ovog istraživanja ! :lol::lol::lol:

Definitivno :lol:

......довољно је да се узме 30 узорака...и под условом да су савршено репрезентативни (што је ужасно тешко изводљиво на тако малом узорку)...добиће се резултат са могућношћу грешке од 5%. Чиста статистика. Према томе...2000 узорака је више него довољно...
...а и није ми јасно што се ишчуђавате...па свима је јасно да нас има више...да будем искрен...ја сам очекивао и убедљивију разлику...

Ja dok sam isao u osnovnu skolu,a to je bilo od polovine 80tih pa do polovine 90tih,u razredu je bilo nas 7-8 koji smo navijali za Zvezdu i 2-3 momka koji su navijali za Partizan.Ostali su bili totalno neutralni. Imao sam cak jednog druga i jednog poznanika koji su navijali za Hajduk iz Splita,iako nisu imali veze sa Splitom. Kasnije se jedna opredelio za Partizan,drugi za Zvezdu.

Ova istrazivanja nikoga ne obavezuju,moze da ih prihvati ili ne,ali razlika ne moze biti veca od 100 hiljada sto i nije neka cifra kada je u pitanju razlika od milion ljudi u korist jedne strane.

Glavna stvar kod ovoga je to da ,ako uzmemo da Zvezda ima ovih 2,7 miliona navijaca i da oko 10% sebe smatra VATRENIM navijacem CZ,sto je cifra od 270 000 ljudi,zasto onda Zvezda na prvenstvenim utakmicama ima 3-4 000 navijaca, najvise??? A karta je 100 dinara za Sever,150 istok,200 zapad.
Ne bih rekao da je nekome tesko da izdvoji 200 dinara na 15 dana ( u proseku) da ode na utakmicu,ako vec sebe smatra vaterenim navijacem. Od ovih 270 000 neka oduzmemo da je 150 000 iz unutrasnjosti i da im je trosak da dodju do BGa na utakmicu,ali gde je 120 000 ostalalih? Treba nam duplo veci stadion? :)
Vatrenih navijaca ima oko 5000 i tu se prica sa tim zavrsava. Ostali su simpatizeri.

Ja dok sam isao u osnovnu skolu,a to je bilo od polovine 80tih pa do polovine 90tih,u razredu je bilo nas 7-8 koji smo navijali za Zvezdu i 2-3 momka koji su navijali za Partizan.Ostali su bili totalno neutralni. Imao sam cak jednog druga i jednog poznanika koji su navijali za Hajduk iz Splita,iako nisu imali veze sa Splitom. Kasnije se jedna opredelio za Partizan,drugi za Zvezdu.

Ova istrazivanja nikoga ne obavezuju,moze da ih prihvati ili ne,ali razlika ne moze biti veca od 100 hiljada sto i nije neka cifra kada je u pitanju razlika od milion ljudi u korist jedne strane.

Glavna stvar kod ovoga je to da ,ako uzmemo da Zvezda ima ovih 2,7 miliona navijaca i da oko 10% sebe smatra VATRENIM navijacem CZ,sto je cifra od 270 000 ljudi,zasto onda Zvezda na prvenstvenim utakmicama ima 3-4 000 navijaca, najvise??? A karta je 100 dinara za Sever,150 istok,200 zapad.
Ne bih rekao da je nekome tesko da izdvoji 200 dinara na 15 dana ( u proseku) da ode na utakmicu,ako vec sebe smatra vaterenim navijacem. Od ovih 270 000 neka oduzmemo da je 150 000 iz unutrasnjosti i da im je trosak da dodju do BGa na utakmicu,ali gde je 120 000 ostalalih? Treba nam duplo veci stadion? :)
Vatrenih navijaca ima oko 5000 i tu se prica sa tim zavrsava. Ostali su simpatizeri.

Pitanje: Da li bi ti gledao utakmicu San Marino - Lihtenstajn? E otprilike su sve nase prvenstvene utakmice takve jacine, a sudjene, termin odigravanjam, kao i stanje terena mozda cak i gori... Uostalom ko ce da rizikuje svoj zivot zarad jedne utakmice , danas su "navijaci" jedva cekaju neku tucu...

Očigledno je da nije formulisan termin "vatrenog navijača", pa zbog toga imamo 270 000 vatrenih navijača a na stadionu 5 000 ! Ljudi uglavnom shvataju ovaj termin u smislu koliko vole klub, a ne po tome da li idu na utakmice ... Ja imam mišljenje da su vatreni navijači oni koji bodre klub na svakom gostovanju, dok se na domaćem terenu to podrazumjeva ! Danas je teško je nekoga ubijediti da nije vatreni navijač ...:roll:
Iz tog razloga ne smatram ovaj podatak toliko relevantnim ! ;)

Da se razumemo,ne treba da napominjem koliko volim Zvezdu i da mi je posle moje porodice najbitnija ali jednostavno (ako je problem onda je to moj problem) nikad nisam pridavao poseban značaj bilo kojem istraživanju javnog mnjenja.Da nas ima više nego ovih iz komšiluka to zna svako ko imalo prati sport ali te statistike..... :|

Pitanje: Da li bi ti gledao utakmicu San Marino - Lihtenstajn? E otprilike su sve nase prvenstvene utakmice takve jacine, a sudjene, termin odigravanjam, kao i stanje terena mozda cak i gori... Uostalom ko ce da rizikuje svoj zivot zarad jedne utakmice , danas su "navijaci" jedva cekaju neku tucu...
Slazem se da su slabe utkamice jedan od faktora zasto nema mnogo navijaca, ali po meni veci je faktor to sto ljudi iz unutrasnjosti nemaju para da plate kartu do beograda svake subote,

Da bi mogao meni da postavljas ovakvo pitanje,morao bi da imas bar 10% odgledanih utakmica-uzivo...a ja ih imam...preko 100 sigurno. Ma mozda i mnogo,mnogo vise od 100...najvise fudbalskih,ali i kosarkaskih,odbojkaskih...imam cak i jednu hokejasku. :D

Na zapadu i istoku Marakane nikada ne dolazi do incidenata,tako da ti argument ne stoji.
A kada covek ode na Sever,treba da zna kako da se ponasa,a ne da glumata mangupa i frajera ili siledziju,jer tamo ima mnogo vecih i jacih,cak i za mene,a oni koji me znaju (sa ovog foruma) i igrali su fudbal samnom, znaju da sam malo vecih gabarita i jace konstitucije i opet ne glumatam po Severu. Nego postujem sta se kaze.

Bitno je da za svakoga na stadionu ima sigurno mesto. bez incidenata.

A sto se tice San Marino-Lihtenstajn-to uopste ne bi bila losa utakmice,jer su ekipe ujednacene. Ako pratis fudbal znaces da u nizim ligama Srbije (druga liga,srpska liga...) se igraju mnogo zanimljivije utakmice i zustrije,sa vise naboja nego ove u super ligi,jer ima po 4-5-6 izjednacenih timova.
San Marino-Lihtenstajn je klanje utakmica...gledao bih vrlo rado-UZIVO! :)

Da bi mogao meni da postavljas ovakvo pitanje,morao bi da imas bar 10% odgledanih utakmica-uzivo...a ja ih imam...preko 100 sigurno. Ma mozda i mnogo,mnogo vise od 100...najvise fudbalskih,ali i kosarkaskih,odbojkaskih...imam cak i jednu hokejasku. :D

Na zapadu i istoku Marakane nikada ne dolazi do incidenata,tako da ti argument ne stoji.
A kada covek ode na Sever,treba da zna kako da se ponasa,a ne da glumata mangupa i frajera ili siledziju,jer tamo ima mnogo vecih i jacih,cak i za mene,a oni koji me znaju (sa ovog foruma) i igrali su fudbal samnom, znaju da sam malo vecih gabarita i jace konstitucije i opet ne glumatam po Severu. Nego postujem sta se kaze.

A sto se tice San Marino-Lihtenstajn-to uopste ne bi bila losa utakmice,jer su ekipe ujednacene. Ako pratis fudbal znaces da u nizim ligama Srbije (druga liga,srpska liga...) se igraju mnogo zanimljivije utakmice i zustrije,sa vise naboja nego ove u super ligi,jer ima po 4-5-6 izjednacenih timova.

Prvo, istina je da nisam bio na mnogo fudbalskih utakmica Zvezde (mogu na prste da izbrojim), ali zato jesam na kosarkaskim, narocito prethodne 3-4 godine. Klupski fudbal je mnogo los, moze se reci da imamo jednu od najlosijih fudbalskih liga. Drugo, sto se tice utakmice San Marino-Lihtenstajn tu kvaliteta nema, a kvalitet nije mnogo veci ni u Zvezdi ili Partizanu. Vecina ljudi je nekad(pre rata 90-ih) dolazila da gleda utakmice jer su se na nasim terenima vidjali lepi potezi, toga danas retko ima, kao i atraktivni protivnici koji su gostovali. Mislim koga ce da interesuje mec Zvezda - Vozdovac, a jos sto je pola ekipa prve lige iz Beograda, ali necu sad o tome da diskutujem...

Da imas dovoljno utakmica na stadionu znao bi da ovo nije tacno :P

Salu na stranu, ja sam na Severu poslednji put bio protiv Barselone i onda sam svoje mesto ustupio nekim mladjima ali sam itekako odlazio na druge "lokacije" (osim Juga, tamo gde Grobari stoje , nema sanse da stanem, pa makar mi kartu dali dzabe) :) i imao sam prilike da vidim itekako ostre incidente na Istoku. Zapad nema tuca.

Dakle, Grobari... jel vam za vikend sljeduje redovna porcija ili ste možda ovaj put nešto i naučili iz proteklih Derbija??? Sramota je da vam klinci krenu i u školu, a da nisu upoznali šta znači vezati dva trijumfa u Derbiju!!!:rotf::rotf::rotf::rotf:
Ajd nek vam je od mene sa srećom barem ovaj put, pa ako vam ni to ne pomogne, onda jbga!!! Do sada vam nisu pomogli ni Džajić, ni Pixeta, ni Kosan... pa rek'o, možda vam se moja "iskrena" želja konačno posreći pa da svi skupa ipak sačuvamo pijetet Večitog derbija kao institucije!!!
Ako i sad u*****te motku (što je veoma moguća solucija), idući Večiti igramo sa OFK-om!!!
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Da, derbi je postao toliko izvjestan da više ne daju ni publici da dolazi na stadion ! :lol: Zašto da džaba troše zivce, grla, dlanove, ...kad se ishod tekme ne mjenja ! :lol:
A ako je nekom stalo da gleda priču koja se ponavlja, može da uključi TV ili da pusti sebi neki snimljeni derbi od prethodnih godina ! :mrgreen:

He, he... A ja?

СВАКИ ДРУГИ СТАНОВНИК СРБИЈЕ ЗА ЦРВЕНУ ЗВЕЗДУ
dijagram.jpg

http://www.crvenazvezdafk.com/cyr/vesti/vest.aspx?id=438
Ovde u Kolinu i okolini je situacija malo drugačija Svedok mi je i Ples.:D Od svih srba koji ovde žive i ankete koju sam uradio stanje je: 100% za Zvezdu. Ni jedan Grobar. A ima nas bigami tačno 15. Ples lično zna Vitu, Milka, Dejana,Natu i mene. Za ostale je čuo ali nije ih video.:lol: :lol: :lol: :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back