Fizikalac vs. intelektualac

Recimo,odes na ispit koji si spremao 2 meseca,uradis ga i posle se nerviras dok ne izadju rezultati da li si ga polozio ili ne,dok npr. odradis neki fizicki posao,legnes da spavas i ne razmisljas o tome da li je dobro odradjen.i ako nije mozes da ga prepravis vrlo brzo.
ovo je sad jedan primer,imas ih gomilu

Sto se tice fakultetlija i fizikalisanja,nisam bukvalno mislio na kopanje kanala,otac moje bivse devojke je zavrsio 2 fakulteta i radi skroz nesto nevezano od struka koje je zavrsio jer nema posla.
Moj brat je zavrsio medicinu u roku sa prosekom 9.80 i sedi kuci iz istog razloga.
Moj cale je zavrsio fakultet pa opet ne radi u struci,doduse ne fizikalise ali to je dokaz da ti ni faks danas mnogo ne vredi.

Što da se nerviraš ako si spreman ako si učio i ako si siguran u svoje znanje ,
drugo da si ikad digao nešto teže od kašike znao bi koliko je težak fizički posao i malo bi više cjenio te ljude uzmi lopataj 8 ili 10 sati pa da vidiš kako je nije ti više do razmišljanja ni o čemu .
Treće ko realizuje te ideje od malih mudonjica koji sjede po kancelarijama i crtaju nacrte preko računara opet ti radnici znaš li koliko se puta prave uzorci iznova jer mali mudonjica nije dobro nacrtao itd itd .Ali generalno problem vaš i generacija koje izlaze je u tom što ne cjenite rad i radnike kakav ćeš ti sutra biti rukovodilac ili direktor kad već sad smatraš da je samo studiranje teže od nečijeg 12 satnog radnog vremena

Što da se nerviraš ako si spreman ako si učio i ako si siguran u svoje znanje ,
drugo da si ikad digao nešto teže od kašike znao bi koliko je težak fizički posao i malo bi više cjenio te ljude uzmi lopataj 8 ili 10 sati pa da vidiš kako je nije ti više do razmišljanja ni o čemu .
Treće ko realizuje te ideje od malih mudonjica koji sjede po kancelarijama i crtaju nacrte preko računara opet ti radnici znaš li koliko se puta prave uzorci iznova jer mali mudonjica nije dobro nacrtao itd itd .Ali generalno problem vaš i generacija koje izlaze je u tom što ne cjenite rad i radnike kakav ćeš ti sutra biti rukovodilac ili direktor kad već sad smatraš da je samo studiranje teže od nečijeg 12 satnog radnog vremena

šta da dodam osim...poen...:ok:

taj kome je laksi fizicki a nema posla u intelektualnom nek radi fizicki
em lakse, em se zaradi
ja ovih dana radim neke birokratske sablonske poslove, papir trosim na kilo... dođe mi da poludim... pa nesto mislim: najbolje je kad je posao interesantan, dinamican... a takav je, slozicete se, pre intelektualan posao, nego neki prevalentno fizicki...
ili zamislite da radite u pekari trpkovic, sisu, dafu... pa po ceo dan pamtite sta je naruceno i sta ide od zacina... sanjate nocu kecap i majonez...
ili u posti, da cukate naloge za uplatu po ceo bozji dan... ja bih upala u depresiju garant...

taj kome je laksi fizicki a nema posla u intelektualnom nek radi fizicki
em lakse, em se zaradi
ja ovih dana radim neke birokratske sablonske poslove, papir trosim na kilo... dođe mi da poludim... pa nesto mislim: najbolje je kad je posao interesantan, dinamican... a takav je, slozicete se, pre intelektualan posao, nego neki prevalentno fizicki...
ili zamislite da radite u pekari trpkovic i jedete onaj lepi burek sa kackavaljem i sunkom, sisu, dafu... pa po ceo dan pamtite sta je naruceno i sta ide od zacina... sanjate nocu kecap i majonez...
ili u posti, da cukate naloge za uplatu po ceo bozji dan... ja bih upala u depresiju garant...

Mljac...mljac...zamisljam....:heart:

Back