fizika ili fizicka hemija

salezec

Početnik
Poruka
1
Fizika i hemija su mi omiljeni predmeti i jako bih voleo da se bavim ovim naukama u buducnosti. Nisam bio bas najvredniji u srednjoj iz matematike. Ide mi mata, ali nisam bas dobar kao ovi iz matematicke gimnazije, naravno. Definitivno smatram da imam kliker, ali jos nemam ideju koliko je ta matematika teska ili bolje da se izrazim koliko ju je tesko savladati na fakultetu. Ukratko, da li mislite da ima smisla da razmatram fiziku uopste ili da se fokusiram samo na hemiju. Ne mislim da bih se kajao ako upisem hemiju (dao bih sve od sebe), ali bi mi definitivno nesto falilo.
Molim sve koji znaju ista na ovu temu da mi pomognu da odlucim. Hvala unapred.

Ако ћеш да студираш физику или хемију, моћи ћеш да нађеш посао само у некој школи као наставник, а у СРБ се тешко долази до посла. Него, интересује ме да ли си ишао у гимназију или стручну школу? Са гимназијом се можеш лако спремити за пријемни, али тешко да ћеш да нађеш посао. ако си завршио стручну школу, поготово Медицинску, можеш се спремити за пријемни, а и можеш наћи посао у имостранству са средњом.

Ako hoces FH,ni tu ti matematika ne gine.Malo manje nego na fizici,ali nista preterano lakse(cak bi laksa moglo da se okarakterise kao laksa za ucenika MG).Ukoliko zavrsis fiziku mogao bi cak i kao programer da radis,mozda i ekonomista(imaces odlicno znanje matematike).U skolama se ja ne bih previse nadao,zato sto je natalitet sve manji,a kazes da nisi radio matematiku,tako da bi mogao samo u osnovnoj predavati,a to ti je onda jos gore(master treba za srednju.).Malo je ljudi koji su slabo znali matematiku i zavrsili.Idem u elektrotehnicku,isto slabo znam matematiku i samnom ce biti problem.Znam ucenika koji je bio u mojoj skoli djak generacije i pao je 1 godinu fizike.Ako bi hteo da vidim koja te oblast interesuje pronadji na jutubu video klipove koji objasnjavaju neke stvari i vidi koji su tebi licno zanimljiviji.Ja sam sada 3 godina,ali cu sledece upisati fiziku i ucim matematiku mnogo obimniju od trenutne(ni pola knjige ne predjemo,a zadatke iz zbirke niti ne radimo).Hemiju nikada nisam voleo,tako da o tome ne znam mnogo,ali koliko sam pogledao program,tu ces mozda malo lakse zavrsiti,ali to malo lakse ne treba da ti nesto znaci.

Fizika i hemija su mi omiljeni predmeti i jako bih voleo da se bavim ovim naukama u buducnosti. Nisam bio bas najvredniji u srednjoj iz matematike. Ide mi mata, ali nisam bas dobar kao ovi iz matematicke gimnazije, naravno. Definitivno smatram da imam kliker, ali jos nemam ideju koliko je ta matematika teska ili bolje da se izrazim koliko ju je tesko savladati na fakultetu. Ukratko, da li mislite da ima smisla da razmatram fiziku uopste ili da se fokusiram samo na hemiju. Ne mislim da bih se kajao ako upisem hemiju (dao bih sve od sebe), ali bi mi definitivno nesto falilo.
Molim sve koji znaju ista na ovu temu da mi pomognu da odlucim. Hvala unapred.

Glat fizika je njesra, ako nisi neki potpuni genijalac i najbolji u celoj godini onda ti se smesi prosveta.
Fizicka hemija ti je od ovoga bolji izbor jer sam cuo da se moze naci posao u inostranstvu sa tim faksom (poznajem devojku sa doktorskih studija koja je ovo zavrsila, tezak je faks).

Ali ako ti idu matematika i fizika razmisli o elektro faksu, to ti je mnogo bolje od ova dva (samo tesko, al nista nije lako opet).

Al podvlacim da je glat fizika njesra.

Back