fizijatar misljenje

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dive

Legenda
Poruka
61.236
prosle nedelje sam krenula sa fizikalnom, danas sam bila na magnetnoj..
sutra imam zakazano kod fizijatra..moze li neko da mi da prognozu za oporavak sa ovim zakljuckom:

dorzilateralno desno protruzija diskusa L5S1 sa iritacijom desnog korena S1
radikularne ciste vecih dimenzija na desnom korenu S2 (30x25x22mm) i S3 (33x24mm) kao manjeg promera na levom korenu S2(13x12mm)

diskretne degenerativne promene grudnog dela kicmenog stuba kao i duskusa u nivou Th7/8, Th8/9, Th11/12 i v. prostora

hvala puno.

auh divka..ovo je naučna fantastika..ič se ne razumem..

ja imam deformitet kičme(stečen-iskrivljena na levo u srčanom delu..pa kada krenu bolovi-automatski prelazi bol na srce...uvek mislim da je infarkt)..i tako već 30 god..

plus vratni pršljenovi ..nekad i lumbalni deo "proradi"..pa ne mogu da hodam..
ma.."love storry" kada krenu bolovi- podočnjaci se vuku po podu...nema spasa, leka niti operacije...
masaža i plivanje, kao pomažu i neke vežbe u teretani...
za sada ič ne primenjujem..SVE fizikalne probala- i ništa...

meni na moru ništa ne fali..nema bolova, valjda opušten način života, bez žurbe, trzavica-grčenja od nemoći...i PLIVANJE :heart:

kada se diskusi povrde,nijedna terapija ti nece pomoc,smo ce polako propadati i dalje,ali sigurno.Uradio sam na Hiljade terapija i dobio jos i aritmiju od njih,te sada imam jos vecih problema.meni su preporucivali implante od 1-og do 5-og prsljena,ali kazu da za 3,4 i5 nema problema i da je lako odraditi,ali 1 i 2 su veliki problem.a ako bi se dirali doslo bi do jos veceg problema.Tako da se sad krecem sa stakama,pijem lekove protiv bolova i jake upale i plis za aritmiju.Rekli su mi da od toga necu umreti,ali da ci s tim umreti.Pazi dobro i razgovaraj,za neke takve probleme je potrebno samo stacionarno raditi terapije,a ne putovati i raditi ih,jer se tako sigurno pogorsava stanje.Ovo ti govorim iz iskustva.Specijalista samo napise "Terapije" i dalje,a kako je tebi,bas ga briga.najbolje je da pitas tehnicara koji radi na fizijatriji,pod kojim uslovima mozes da radis terapije.pre ce ti on ili ona(tehnicar-ka) i bolje objasniti nego doktor.I ako se slucajno budes lose osecala,odmah prestani,normalno u dogovoru sa sestrama i doktorom fizijatrije.U smislu blage malaksalosti,drhtavice,iznenadnog znojenja i na kraju i padanje mraka na oci.Obavezno prijavi i nek ti provere pritisak.Ako imas los pritisak ni tad ne bi smela da radie terapije.Ne plasim te cim osetis neku promenu priavi na vreme,ako ti nije dobro.Mnogo ljudi ne sme da radi te elektro terapije iako izgledaju bezazlene,a da nisu ni svesni.

kada se diskusi povrde,nijedna terapija ti nece pomoc,smo ce polako propadati i dalje,ali sigurno.Uradio sam na Hiljade terapija i dobio jos i aritmiju od njih,te sada imam jos vecih problema.meni su preporucivali implante od 1-og do 5-og prsljena,ali kazu da za 3,4 i5 nema problema i da je lako odraditi,ali 1 i 2 su veliki problem.a ako bi se dirali doslo bi do jos veceg problema.Tako da se sad krecem sa stakama,pijem lekove protiv bolova i jake upale i plis za aritmiju.Rekli su mi da od toga necu umreti,ali da ci s tim umreti.Pazi dobro i razgovaraj,za neke takve probleme je potrebno samo stacionarno raditi terapije,a ne putovati i raditi ih,jer se tako sigurno pogorsava stanje.Ovo ti govorim iz iskustva.Specijalista samo napise "Terapije" i dalje,a kako je tebi,bas ga briga.najbolje je da pitas tehnicara koji radi na fizijatriji,pod kojim uslovima mozes da radis terapije.pre ce ti on ili ona(tehnicar-ka) i bolje objasniti nego doktor.I ako se slucajno budes lose osecala,odmah prestani,normalno u dogovoru sa sestrama i doktorom fizijatrije.U smislu blage malaksalosti,drhtavice,iznenadnog znojenja i na kraju i padanje mraka na oci.Obavezno prijavi i nek ti provere pritisak.Ako imas los pritisak ni tad ne bi smela da radie terapije.Ne plasim te cim osetis neku promenu priavi na vreme,ako ti nije dobro.Mnogo ljudi ne sme da radi te elektro terapije iako izgledaju bezazlene,a da nisu ni svesni.

meni su prosle nedelje radili - interferentnu, laser, tekar, shok, bemer i dve bioenergetske terapije
ova klinika je specificna po tome sto kombinuje alternativu sa klasicnim oblikom terapije, dobila sam homeopatske analgetike
u isto vreme su ukljuceni fizioterapeuti, fizijatar, homeopata i bioenergeticar..terapiju su mi odredjivali na dnevnom nivou u odnosu na reakciju koje je moje telo imalo tako da se nadam da ce da me dovedu do zalecenja bez posledica i operacije

- - - - - - - - - -

@Jolemisa

A kako se to povređuju diskusi ?
Da znam šta da ne radim...jer ovo sve deluje alarmantno i stra'obalno

tako sto te zivot ne mazi, sto si aktivan i kad si spreman na to i kad nisi, a moras
svi smo mi hajlendere potresni materijal

prosle nedelje sam krenula sa fizikalnom, danas sam bila na magnetnoj..
sutra imam zakazano kod fizijatra..moze li neko da mi da prognozu za oporavak sa ovim zakljuckom:

dorzilateralno desno protruzija diskusa L5S1 sa iritacijom desnog korena S1
radikularne ciste vecih dimenzija na desnom korenu S2 (30x25x22mm) i S3 (33x24mm) kao manjeg promera na levom korenu S2(13x12mm)

diskretne degenerativne promene grudnog dela kicmenog stuba kao i duskusa u nivou Th7/8, Th8/9, Th11/12 i v. prostora

hvala puno.

Прогноза зависи од степена протрузије интервертебралног дискуса, а колико видим радиолог то није описао .

Цисте су бзвз. Оне немају патолошки значај.Често су урођене.

Прогноза зависи од степена протрузије интервертебралног дискуса, а колико видим радиолог то није описао .

Цисте су бзвз. Оне немају патолошки значај.Често су урођене.

nisu bezveze jer sam ja imala ukljestenje nerva sa obe strane
januara ove god desno, a prosle leve strane
od proslog januara nisam sva svoja

Što znači da terapija nije dobro određena.Ono sve što ste nabrojali da vam rade je potpuni nonsens!Toliko elektroterapije za nedelju dana je baš u "skladu" sa homeopatijom i alternativnim pristupom.Ne daju vam prave lekove ali vas drže u magnetnom polju sve vreme.Ne osvrćite se mnogo na nalaz magnetne primarno je kakve simptome imate,a ako se ne odredi dobra terapija (Feldenkrais,McKenzie,Mulligan,Osteopatija...) te silne struje neće pomoći i svode se na otimanje para!
I da podvučem ciste su bzvze i nemaju nikakve veze sa "uklještenjem".

Što znači da terapija nije dobro određena.Ono sve što ste nabrojali da vam rade je potpuni nonsens!Toliko elektroterapije za nedelju dana je baš u "skladu" sa homeopatijom i alternativnim pristupom.Ne daju vam prave lekove ali vas drže u magnetnom polju sve vreme.Ne osvrćite se mnogo na nalaz magnetne primarno je kakve simptome imate,a ako se ne odredi dobra terapija (Feldenkrais,McKenzie,Mulligan,Osteopatija...) te silne struje neće pomoći i svode se na otimanje para!
I da podvučem ciste su bzvze i nemaju nikakve veze sa "uklještenjem".

ne mogu da se ne osvrcem na nalaz magnetne jer ona daje realno dijagnosticno stanje
ovoliku kolicinu terpaije su mi dali jer su pratili simptome i trebalo je da me podignu za godisnji odmor
od odmora sam odustala jer ne mogu da se nosim sa bolovima
sad ce da mi odrede terpiju

- - - - - - - - - -

tempur jastuk i tempur dusek ...mojoj mami to pomaze ne pije lekove ...kaze da dormeo nije dobar

znaci da izbacim dormeo?

mama stalno nosi tempur sa sobom njoj pomaze ne boli je nista... jednom ga zaboravila pa joj dali dormeo i jos se vise ukocila pa je kupila tempur kao bolje to nego da pije lekove...kupi jastuk pa probaj ali ne anatomski nego klasican...njoj su pre 15 godina rekli da ima spondilozu i tada ga je kupila nikad ne pije lekove protiv bolova niti ih ima (osim tad kad zaboravi jastuk) ...ili su doktori pogresili dijagnozu ili njoj tempur stvarno pomaze

To sto jednom coveku ne odgovara nesto ili odgovara nesto, ne znaci da ce tako i svakom drugom.

Da si Adriana procitala bilo koje uputstvo leka, shvatila bi u prvoj pocetnoj recenici jednu veliku zivotnu medicinsku mudrost - "Lek koji je propisan odr osobi NIJE I ZA VAS, cak i ako imate sve iste simptome i tegobe. Ne uzimati na svoju ruku.

Ajde sada svi da nosimu tempure sa sobom, jer tvojoj mami bolje od toga.

Mislim, bolje to, bolje tempur i da radis logikom WHAT MONKEY SEE MONKEY DO, nego da odes do lekara da ti prepise LEKOVE koji su upravo za tvoje simptome i dijagnozu.

Ma znate sta..... Zasto vas spasavati, evolucija bre odlicno radi svoj posao, tj prirodna selekcija, ko smo mi, da ometamo prirodnu selekciju i jos bivamo nazivani nekim mafijasima i placenicima.
Ko nije razumeo ovu recenicu, evo ukratko - crknite kad ste glupi i pre umiranja dooobro iskesirajte sav novac koji imate sarlatanima.

Укљештење нерва нема везе са цистама које настану као најобичније одизање омотача нерва и испуњење тог џепа ''пихтијастом супстанцом'' (највероватније мукополисахариди).
Нерв се укљешти кад nucleus pulposus тј. интервертебрални диск тј. јастуче између два кичмена пршљена пролабира из свог лежишта и том приликом притисне нерв.
Задатак физијатара је само да ти то залече.
Излечења нема.
Неопходно је стално имати на уму чињеницу да је кичма ''начета''.
Нема наглих трзаја, нема неконтролисаног увијања тела, нема подизања тешког.

КОлико брзо ће ићи излечење и колико ће бити успешно, зависи, као што сам ти већ написала од степена протрузије.
Очито је код тебе настало малко веће укљештење.

Полако и без нервозе. Шта је- ту је.
Сад циљ преусмери на санирање штете.

- - - - - - - - - -

Што се тиче душека на ком се спава, сваки је добар који није премекан и не угиба се.
Дормео, контур, ово оно....ако имаш пара за бацање.

zaboravih - samo 1 se ukocila (pre vise od 15 godina), nije mogla u krevetu da se okrene sa leve na desnu stranu a ne da ustane...zvali su hitnu pomoc i pre nego su dosli ona nazove tetku koja je lekar i koja joj je rekla da ni slucajno ne dozvoli da joj daju blokadu i da trpi dok ne prodje jer je bol upozorava da ne povredjuje dalje nerv a sa blokadom ga ne oseca + da pije b6 i utopljava taj deo vunenim pojasem ... uradila je tako i vise nikad se nije ponovilo ...sada kad oseti bol samo b6 i vuneni pojas dok prodje... njena prijateljica malo - malo pa blokade, obisla je sve doktore kiroprakticare ...sta god joj ko kaze pokusala je ali i dalje ima problem ...moj tata takodje ima problem sa kicmom ali on slusa mamu pa nije strasno:D

Back