FIZICKI IZGLED

Slažem se da malefici na ascendentu ili u 1. kući malo 'pogrubljuju' osobu.

Muškarci s Ma u 1. sigurno će biti više macho-tipovi nego feminizirani, s više testosterona.

Sa Sa ili Pl na ASC (ili u 1.) izgledaju mnogo starije nego što imaju godina.

Ružnoća se često povezuje s Pl i Sa i njihovim aspektima.

Što se žena tiče, iz mog iskustva - Ve u Blizancima daju mladolike vrckave ljepotice, Ve u Lavu razmetljivice (poput mene), Ve u Biku ovisno od drugih aspekata - ta je Venera jako usporena i trebaju joj drugi povoljni aspekti da ne bi otišla u širinu.

Ju u 1. kući daje ljude koji imaju problema s težinom, ekspandiraju po prirodi.

Ve u Sco su seksipilni tip ljepote.

Aspekt Ma-Ve ovisi o tome u kojem su znaku - znam primjer gdje je Ma90Ve izuzetna seksualna privlačnost osobe, a znam drugu osobu koja isto ima Ma90Ve u natalu, a nema veze s ikakvom seksualnom privlačnošću (jer je Ve u Djevici)

Saturn u 1 stvarno često pogrubi i poružni...ja imam i saturn ( u trigonu sa Venerom u raku u 8 polju ) i Uran u prvoj u strelcu ( asc škorpija, sunce u blizancima ). Plus je i Pluton na samom kraju 11e kuće, dakle može se računati u 12oj.
I iako izgledam jako bebasto ( imam 25 godina a ljudi mi daju 18 ), definitivno imam pomalo ' grubo i nedovršeno ' lice.
Kao da imam potencijal da budem lepo ali nešto fali :D

Doduše taj Saturn ako je sve ostalo dobro raspoređeno, može dati i vrlo lepe ljude, ledene lepote ( kao npr Monika Beluči) i ona ima Saturna u 1oj ako se dobro sećam.

Pročitala sam negde i da Mesec u lavu daje jako lepu kosu ( nije da se falim) XD

Eto ja nalupah amaterski nešto, ne zamerite pošto vidim da ste bolje upućeni nego ja.

Ljudi, bilo muškarci bilo žene, koji imaju ASC Lav ili Mo ili Ve u Lavu (žene) ili Ma ili So (muškarci) veliku pozornost poklanjaju kosi, ili je puštaju dugu, ili im je odmah primijetiš pri susretu, maze je i paze, šamponićima, pakunzima itd.
Provjereno!

Sa u 1. sigurno osobu boji nekon težinom, komplikacijom, pritiskom, koji se onda manifestiraju i na fizički izgled. Kod muškaraca to može biti privlačno, tko voli takve tipove, ozbiljne, dostojanstvene, zamišljene, uvučene u svoje misli... na taj način osoba zrači, a izraz lica odgovara na zrake karaktera.
Ja imam Sa uz So, pa znam što znači kad ti je vlastiti karakter naporan, samo što sam ja žena pa to baš i nije tako privlačno :dash:

Sunce u vagi nije konačna potvrda lepote ili rupice na bradi..niti je to ko rekao.
Mora se tu puno kockica poklopiti ali vaga u svakom slučaju spada u lepe znakove..e sad ako joj račun pomute neki drugi faktori, ebiga.

Koliko se sećam, sunce i mesec ( svetla ) jesu oči tako da u vezi sa Ribama ( neptunom ) definitivno može dati lep sanjalački pogled.Kažu da vodeni znaci imaju najupadljivije oči tako da :) Možda i So 120 Ju / Mo 120 Ju krupne oči ( ne znam da li bi važilo i za kvadrat i opoziciju, ovo je samo neko moje lupetanje).
Svetla na ASC , oči u prvom planu ( recimo Zooey Deschanel, SO, MO, ME na ASC, sva tri u međusobnim konjukcijama)

( Par mojih drugarica sa MO na asc imaju vrlo izrazite oči, ono , kad ih vidiš prvo vidiš oči pa tek onda ostatak osobe ) XD

I da ne zaboravim, Koranna

Itekako si u pravu:)
Ljudima kad kažem za SA u 1 polju uglavnom pomisle da sam mršava i koščata a ja sve samo to ne, peščani sat..i uglavnom svi kažu da sam baš ženstvena ( ja jedina to nikako da primetim i da se uivim u tu ulogu XD

A vezano za Sa u 1 polju i muškarce, slažem se..inače kažu i recimo da muškarci sa Venerom u Jarcu dobro stare...( što bi rekli zgodniji su kad malo omatore nego u mladosti ) :D

Mislim da je to sa ženama koje imaju Ve u Jarcu. Muškarci koji imaju Mars u Jarcu su pravi frajeri - u smislu da što su stariji, postaju moćniji, i fizički i karakterno. Smireni cool look, privlačna smirenost i hladnoća karaktera. Šarm na vrhuncu.

Što se Vaga tiče, znam jednu curu koja ima Sunce i još 2-3 planeta u Vagi, ali i Mars u 1. kući.
A ona je potpuno preuzela taj Mars, nagla je, priča kao muškarac, glasno, zna i psovati, bavi se 'muškim' zanimanjem, studirala na 'muškom' fakultetu, nosi tenisice i oblači se ležerno, sportski... Bi li to ikad povezali s Vagom? (mislim da joj je ASC u Djevici)

Što se Vaga tiče, znam jednu curu koja ima Sunce i još 2-3 planeta u Vagi, ali i Mars u 1. kući.
A ona je potpuno preuzela taj Mars, nagla je, priča kao muškarac, glasno, zna i psovati, bavi se 'muškim' zanimanjem, studirala na 'muškom' fakultetu, nosi tenisice i oblači se ležerno, sportski... Bi li to ikad povezali s Vagom? (mislim da joj je ASC u Djevici)

Izgleda da joj Mars vuce horoskop verovatno u kvadratu svetlima,a u Vagi pored Sunca mora da ima neku tezu planetu,poput Saturna ili joj je jace aspektovan.Sigurno je i da je lose polozen vladalac 10-og,simbolika majke.

Sto se tice toga da vaga na asc daje lepotu,znam par ljudi,koji su privlacni vise zbog pozitivne energije kojom zrace,dragi su,simpaticni,komunikativni nego klasicno lepi,jer to ziasta nisu(jedna je cak i ruznjikava,veliki nos,los ten..)Jedna od tih osoba ima tu i plutona i ne moze se reci da ima neke harizme.
Sto se mog natala tice nis' mi jasno nije..Devica-Vodolija sam..neki kazu da su to fizicki privlacni ljudi,a neki da vodolija u podz daje ruznjikave ljude..e pa ruzna nisam :D
imam mesec u 1 u ribama,neaspektovan..mislim da mi zbog toga govore da delujem nezno i milo i cesto misle da sam neka voda-rak ili ribe.Ujedno to je i jedina planeta koju imam blizu asc.
Vladar asc je u skorpiji u konjukc sa marsom koji mi egzaktno kvadratira veneru u lavu..venera takodje ima trigon sa neptunom,kao i opoziciju sa asc..E sad kapiram da zbog VE u LEO imam dobru kosu,gusta i duga ceo zivot..samo ne znam jel zbog marsa u skorpionu vremenom dobila taj crvenkasti pigment? :D
kazu da su mi i oci lepe,ne znam sta je pokazatelj toga..:think: Mozda,sto kaze wild_child,to ima veze sa svetlima,a mesec je u ribama..pa odatle.
Imam i konjukc sunca i saturna,ne znam da li bi to govorilo da izgledam starije..kod mene to nije slucaj,bas naprotiv,mladolika sam bas bas,a merkur mi nije u 1 vec u 8 u konjukc sa plutonom..
nEmam pojma ima li ovo ista smisla,ja nabrojah napamet,pa ako ima neke pravilnosti super :D

I samo da pitam,koja je planeta vladar horoskopa?Jel ona koja vlada suncevim znakom? :cao:

Nemoj da me shvatiš ozbiljno, i sama sam laik ali msilim da je to pitanje oko vladara horoskopa prilično nategnuto.
To bi trebala biti planeta koja je koja je vladar ASC-a..
ali može da se gleda i ona koja je najistaknutija kod tebe, koja ima neku prevlast nad ostalima..a to može biti recimo planeta koja je egzaltirana, ona koja je u svojoj prirodnoj kući ili znaku itd.
Mislim da se oko toga stručnjaci baš ne slažu :D

A mene zanima šta daje podočnjake( sem nespavanja )..hmm hmmm :D

E sad kapiram da zbog VE u LEO imam dobru kosu,gusta i duga ceo zivot..samo ne znam jel zbog marsa u skorpionu vremenom dobila taj crvenkasti pigment? :D
kazu da su mi i oci lepe,ne znam sta je pokazatelj toga..:think: Mozda,sto kaze wild_child,to ima veze sa svetlima,a mesec je u ribama..pa odatle.
Imam i konjukc sunca i saturna,ne znam da li bi to govorilo da izgledam starije..kod mene to nije slucaj,bas naprotiv,mladolika sam bas bas,a merkur mi nije u 1 vec u 8 u konjukc sa plutonom..
nEmam pojma ima li ovo ista smisla,ja nabrojah napamet,pa ako ima neke pravilnosti super :D

I samo da pitam,koja je planeta vladar horoskopa?Jel ona koja vlada suncevim znakom? :cao:
Aha, Lavice često imaju upadljivu kosu :)
Upadljive oči - Mesec u 1, obično su krupne i vodnjikave, često pomalo tužan pogled, pun emocija.
Sunce-Saturn konjunkcija nema mnogo veze sa fizičkim izgledom ukoliko nijedno od njih nije vladar ili u vezi sa vladarem horoskopa, 1. kućom i sl., mada Sunce jeste jedan od faktora koji govori o izgledu, o konstituciji tačnije - ali nije presudan. Mnogo češće planeta na ASC-u ili u 1. kući i vladar horoskopa (njegov položaj u znaku posebno, aspekti itd.) fizički opišu osobu nego samo Sunce.

Nemoj da me shvatiš ozbiljno, i sama sam laik ali msilim da je to pitanje oko vladara horoskopa prilično nategnuto.
To bi trebala biti planeta koja je koja je vladar ASC-a..
ali može da se gleda i ona koja je najistaknutija kod tebe, koja ima neku prevlast nad ostalima..a to može biti recimo planeta koja je egzaltirana, ona koja je u svojoj prirodnoj kući ili znaku itd.
Mislim da se oko toga stručnjaci baš ne slažu :D

A mene zanima šta daje podočnjake( sem nespavanja )..hmm hmmm :D
Kod Marč i Mekevers (ako se dobro sećam) sam pročitala da su Vage sklone "kolutovima" oko očiju, ostaje da proverite ;)

Vladar horoskopa je vladar ASC-a, iako ima još stvari koje su bitne, kao ovo što si navela, tipa najistaknutije planete - dominantna planeta, pa konačni dispozitor horoskopa, čak i vladari stelijuma i sl., a i ugaone planete (posebno u konjunkciji sa uglom) su jako bitne. Ali vladar horoskopa je i dalje vladar ASC-a, on nosi energiju podznaka.

Hmm ispade meni vladar Uran..a ja tu vodoliju na asc nigde i ne osecam :roll: Mada se cesto ni kao Devica ne osecam..:lol: Cesce se prepoznam u vagi ili lavu..
Obzirom da sam rodjena na prelazu u vagu,(SO mi je na 29.44 device) koliko se ta vaga kod mene ispoljava?Tu mi je i saturn na 00 vage..Procitala sam da su osobe rodjene na prelazu 2 znaka kao kameleoni,preuzimaju osobine oba znaka..mada tu ispade i da mi je skorpija izrazena,jer mi se tu smestio uran zajedno sa marsom :ceka:

Hvala Elle, proveriću:)

Ja sam nešto bila istripovala da rak tu ima uticaja ali ne znam zašto..bez nekog osnova.
Moram priznati da je meni vaga poprilično zanemarena u natalu :(

A onda je meni vladar horoskopa Mars ( i Pluton)...ASC Škorpija, Pluton u škorpiji, Mars u Jarcu...sva sam otišla u nos sirota... :D :D

Hmm ispade meni vladar Uran..a ja tu vodoliju na asc nigde i ne osecam :roll: Mada se cesto ni kao Devica ne osecam..:lol: Cesce se prepoznam u vagi ili lavu..
Obzirom da sam rodjena na prelazu u vagu,(SO mi je na 29.44 device) koliko se ta vaga kod mene ispoljava?Tu mi je i saturn na 00 vage..Procitala sam da su osobe rodjene na prelazu 2 znaka kao kameleoni,preuzimaju osobine oba znaka..mada tu ispade i da mi je skorpija izrazena,jer mi se tu smestio uran zajedno sa marsom :ceka:
Kod tebe Vaga igra veliku ulogu, uopšte nije slučajno što se u njoj prepoznaješ jer ti je u tom znaku vladar Ascendenta Saturn. Ne računam Urana kao vladara jer ako ništa drugo stvarno nema mnogo smisla da svi sa Vodolijom na ASC-u rođeni u periodu Urana u Škorpionu imaju nazovi vladara u istom znaku (a samim tim i mnogo sličnosti) ... generacije i generacije su u pitanju :)

Hvala Elle, proveriću:)
Ja sam nešto bila istripovala da rak tu ima uticaja ali ne znam zašto..bez nekog osnova.
Moram priznati da je meni vaga poprilično zanemarena u natalu :(

A onda je meni vladar horoskopa Mars ( i Pluton)...ASC Škorpija, Pluton u škorpiji, Mars u Jarcu...sva sam otišla u nos sirota... :D :D
Ono što sam i sama zapazila a i teoretski je opravdano jeste da kombinacija Mars-Saturn (bilo kao naglašene planete, npr. u 1. kući, ili preko njihovih znakova, kao kod tebe Škorpion na ASC sa MA u Jarcu) daje uglavnom koščate i vitke ljude, oči su obično sitnije i "upale", često su svetle ili tako deluju i uopšte imaju oštre i pomalo "stisnute" crte lica.
Opet, ni ovde ne bih računala Plutona kao vladara.

Uf ja sam tu ispala neki izuzetak - mada je i moj lični utisak da imam pomalo ' stisnute ' crte lica ( nije ništa konkretno, više neki opšti utisak - rekla bih posebno oko usta ) ....iako imam bejbi fejs ( imam 25 a ljudi mi i dan danas daju 17) :D
Ali što se tela tiče, tu sam baš opozit...mala ( 160 cm) i sve samo ne koščata i vitka , uska ramena doduše i male grudi , naglašen struk ali širi bokovi i jače noge .
Doduše taj Saturn je u 1 polju u Strelcu ( a uz njega se smestio i Uran ali nisu u konjukciji)..., ne znam da li je to moglo uticati na ublaženje koščatosti.
Ili je pak to ovaj Uran izveo neku praktičnu šalu :D

Oči jesu svetle , neka neobična nijansa zeleno smeđe, uglavnom deluju žućkasto..i ljudi nikako ne mogu da pohvataju koje su zapravo boje..ali su baš onako blizanački radoznale i okruglaste , ne preterano krupne ali privlače pažnju :D

Sto se tice toga da vaga na asc daje lepotu,znam par ljudi,koji su privlacni vise zbog pozitivne energije kojom zrace,dragi su,simpaticni,komunikativni nego klasicno lepi,jer to ziasta nisu(jedna je cak i ruznjikava,veliki nos,los ten..)Jedna od tih osoba ima tu i plutona i ne moze se reci da ima neke harizme.
Sto se mog natala tice nis' mi jasno nije..Devica-Vodolija sam..neki kazu da su to fizicki privlacni ljudi,a neki da vodolija u podz daje ruznjikave ljude..e pa ruzna nisam :D
imam mesec u 1 u ribama,neaspektovan..mislim da mi zbog toga govore da delujem nezno i milo i cesto misle da sam neka voda-rak ili ribe.Ujedno to je i jedina planeta koju imam blizu asc.
Vladar asc je u skorpiji u konjukc sa marsom koji mi egzaktno kvadratira veneru u lavu..venera takodje ima trigon sa neptunom,kao i opoziciju sa asc..E sad kapiram da zbog VE u LEO imam dobru kosu,gusta i duga ceo zivot..samo ne znam jel zbog marsa u skorpionu vremenom dobila taj crvenkasti pigment? :D

Merkurija, pa ti i ja onda slično izgledamo :)))
Ja isto imam Mjesec u Ribi, Sunce u Djevici, Mars (i Uran) u Škorpionu u kvadratu s Venerom u Lavu, koja je u trigonu s Neptunom ;)))
I Merkur mi je u konjunkciji s Plutonom također, samo u 9. kući
Tko zna, možda smo blizanke ;)))

Merkurija, pa ti i ja onda slično izgledamo :)))
Ja isto imam Mjesec u Ribi, Sunce u Djevici, Mars (i Uran) u Škorpionu u kvadratu s Venerom u Lavu, koja je u trigonu s Neptunom ;)))
I Merkur mi je u konjunkciji s Plutonom također, samo u 9. kući
Tko zna, možda smo blizanke ;)))

Videh na drugoj temi da smo rodjene istog datuma iste godine :super: Nego,koji ti je podznak? :D

Poslednja izmena:

Back