FIZICKI IZGLED

Proverila sam karte onih drugarica, sa AC Strelac... Ona sto je ljudski tip, ima AC na 20. stepenu, sto znaci druga polovina, a ova druga sto mi deluje kao konjski, ima AC na granici Strelca i Jarca tako da nam ona nije dobar primer. :confused: Ajde ako imate neke primere, sa AC Strelac ili sa jakim uplivom Strelca, stavite...

Pa ne mislim da je to bas isto :)
Neko se zrtvuje pretezeno za sebe, neko vise za druge, neko na poslu...Hiron sve to oslikava.

Sto se tice Jupitera imas Jupiterov tip riba i Jupiterov tip strelca....a najcesce su ljudi kombinacija vise tipova ne moze se bas tako jasno odrediti samo na osnovu stepena ASC, nazalost, sto cuda je umesano...

Ako cemo ipak po dekadama ASC-a, onda je ova prva druga dekada, sa karakteristikama Marsa, a ova druga je Lavovska...sa karakteristikama Suncevog tipa.

Poslednja izmena:
Ma znam, nego fora je u tome sto pokusavam da odredim koja je polovina konjska... Zato sto vazi da je to druga, od 15-30 stepeni, ali meni nesto i ne izgleda tako... :neutral: Negde sam kopala po internetu da vecina astrologa ima nesto na drugoj polovini Strelca, pa mi nekako logicnije da je to ipak ljudska, jer su intelektualni znaci ljudski (Blizanci, Devica, Vodolija). A kad se pogleda fizicki izgled, stvarno ima logike da je ipak druga polovina ljudska... Stavila sam primer za Mariju Kalas, na prosloj strani...

Ako cemo ipak po dekadama ASC-a, onda je ova prva druga dekada, sa karakteristikama Marsa, a ova druga je Lavovska...sa karakteristikama Suncevog tipa.

A kako bi mene opisala, Strelac prva dekada, AC Lav isto prva dekada? :)

Heh, meni je podznak u 2. polovinu strelca i nemam konjsku facu, kao ni drugarica, njoj je na istom stupnju ASC. :) Ne znam ni sama kako da se uvede neko pravilo...

Znaci jedan od faktora tvoga izgleda jeste kombinacija Jupiterskog tipa, i Suncevog tipa!
Ipak, citala sam da uopste ne mora da znaci da ako je osoba npr. dupla Skorpija bude Marsovskog tipa, kao ni Plutonskog, gleda se ovo:

"Najvažniji signifikatori fizičkog izgleda u natalnoj karti su:

• sunčev znak (bitna je i dekada)
• ASC i prva kuća opisuju izgled i kako osobu vidimo
• znak u kojem se nalazi vladar ASC, te aspekti koje tvori vladar ASC
• planete u bliskoj konjukciji s ASC, Suncem ili vladarom ASC (Venera poljepšava, a Saturn i Mars čine grubljim)
• mjesečev znak, posebno kod žene"

Heh, meni je podznak u 2. polovinu strelca i nemam konjsku facu, kao ni drugarica, njoj je na istom stupnju ASC. :)

Eto vidis...

Znaci jedan od faktora tvoga izgleda jeste kombinacija Jupiterskog tipa, i Suncevog tipa!
Ipak, citala sam da uopste ne mora da znaci da ako je osoba npr. dupla Skorpija bude Marsovskog tipa, kao ni Plutonskog, gleda se ovo:

"Najvažniji signifikatori fizičkog izgleda u natalnoj karti su:

• sunčev znak (bitna je i dekada)
• ASC i prva kuća opisuju izgled i kako osobu vidimo
• znak u kojem se nalazi vladar ASC, te aspekti koje tvori vladar ASC
• planete u bliskoj konjukciji s ASC, Suncem ili vladarom ASC (Venera poljepšava, a Saturn i Mars čine grubljim)
• mjesečev znak, posebno kod žene"

Ja bih jos dodala i planete na uglovima. :)

Ne znam, vrlo moguce, bar kod nekih gde sam ja gledala, ali prvo da odredim koja mi je dominantna planeta... :lol:
Negde mi ispadne Sunce, negde Mesec, negde Mars.
zlocana9.gif

dangerous.gif

A kako ti izgledas? O Neptunovom tipu bas najmanje znam. :neutral:

Cista koza (to je mozda jer mi je vladar, Ju, u Vagi), Neptunovske oci, krupne i ponekad onako tuzne, uglavnom izrazajne, kosa slaba zbog slabog Marsa (u Raku), kosti lica nisu naglasene....imam dosta i Marsovskog, valjda zbog Meseca u Skorpiji - nos nije jako mali :)

A ti? :) Jel imas izrazena dva prednja zubica?

Imam. :mrgreen: Siri su od ostalih. Imam i Strelcevske obrve, jedna od odlika je da su tamnije od kose. I visoka sam. I tu je kraj sa Strelcem. Lav je cini mi se dosta odgovoran za lik, tu je on najuocljiviji. Saturn gradi egzaktan sekstil sa Suncem (kao vladarem AC), pa sam mrsavija i koscata, tmuran izraz lica, cesto i namrgodjen. :lol: Meni se i Devica malo umesala, tj. Merkur... A Venera i Mesec u sedistu ublazili su Saturn. Ja se bar nadam da je tako. :mrgreen: Venera i Saturn su mi blizu uglova, pa dosta deluju. A vazi li da Saturn daje da osoba deluje starije i ozbiljnije dok je mlada, a kasnije izgleda mladje?

Poslednja izmena:
Daaa...odnosno, u mladosti deluje starije a kasnije lepo nosi godine, stoje joj, moze se reci i deluje mladje, jos ako ti je i Merkur izrazen :)

On daje i koscatost kao sto si rekla :)

A zubici, znala sam :) :) Imam ih i ja ASC strelac!
Ne znam kakve su ti usne, ali lav daje donju puniju usnu...

Ja imam Hiron u 5. kuci i nesto sam citala i tacno se secam - osecate se kao da u ljubavi dajete vise nego drugi a kao da nikad ne dobijate dovoljno....

Recimo, da su jacina i snaga emocija :heart: bez mogucnosti merenja...
kao subjektivno,licno..i tesko dokaziva drugim ljudima koji nemaju Hirona u 5.polju..njih boli nesto drugo...

Koje su manifestacije Hirona koje su vidljive? Pored polja, pogledati i u kojem je znaku i da li tu postoje "dogadjanja"?
Konkretno, meni je Hiron u 5. u Ribama.
Stopala stradaju...BRUKA vidljivo! Recimo, ubodem se na TRN...i tada kada nema ni teoretske sanse da se do trna dodje!

kao subjektivno,licno..i tesko dokaziva drugim ljudima koji nemaju Hirona u 5.polju..njih boli nesto drugo...

Koje su manifestacije Hirona koje su vidljive? Pored polja, pogledati i u kojem je znaku i da li tu postoje "dogadjanja"?
Stopala stradaju...BRUKA vidljivo! Recimo, ubodem se na TRN...i tada kada nema ni teoretske sanse da se do trna dodje!

HIRO, Senko (znak)
ne Hiron to bi bio kao KapriKorn (kapricon)
a to je bezukusno

Staaaaaa?! pa sta ja da radim sa ovim u 1.u raku... kakve veze sad ima on sa stradanjem:confused:

Staaaaaa?! pa sta ja da radim sa ovim u 1.u raku... kakve veze sad ima on sa stradanjem:confused:

Jao sefe!?:eek: :)
Ovako izdvojena..rec STRADANJE...kao da te neko tri~put~na~dan~davi?

S obzirom da je u 1.polju ...mozda cesce zviznes glavu...?:dash:
A to sto je u Raku, mozda te koji put boli stomak?
Da li od pojedene torte :)...ili od sekiracijU?

A to me i zanima, kako i gde ( I DA LI ) nam se Hiron vise manifestuje,
kroz znak ili polje? Sta kazu licna iskustva<

Zviznem glavu?:eek: pa imam razbijenu arkadu jos od trece godine:lol: a i kad sam bio beba svi su k'o svet padali na guzu:p...a ja na glavudzu:lol:...a i Merkur(ovan) mi kvadrira asc...tako da ,ne gine mi svakako,sav sam aflikovani Ovan:cool:

Nego, imam osetljiv stomak:neutral: to mi i jedina slaba tacka....ali fizicka aktivnost anulira i to:)
Hm....ranjeni iscelitelj..:zaljubljena: svidja mi se to:lol:

Poslednja izmena:
E, sefe, bas si se uklopio!? :)

Ima o Hironu otvorena tema...

A postoji i dobra knjiga od Melanie Reinhart "Hiron i put isceljenja"
Parafraziracu...Pozicija Hirona u 1.polju uobicajena je zaiscelitelje ili terapeute...dar koji je dobijen...a koji se nastavlja tokom zivota, ...mozda cak prerasta i u karijeru.

Proverila sam karte onih drugarica, sa AC Strelac... Ona sto je ljudski tip, ima AC na 20. stepenu, sto znaci druga polovina, a ova druga sto mi deluje kao konjski, ima AC na granici Strelca i Jarca tako da nam ona nije dobar primer. Ajde ako imate neke primere, sa AC Strelac ili sa jakim uplivom Strelca, stavite...

I ja imam zubove :mrgreen: Sunce mi je na 25* strelca, stelijum u strelcu od 17* do 25*, ASC na 5* vage. Po izgledu sam klasicna vaga, ali krupni kechevi otkrivaju strelca u meni...:) Sto se tipova tice, ja mislim da je prva polovina animalna, a druga ljudska, proverila sam na primerima iz moje okoline i uklapa se. Klasican primer je moja mama: dupli strelac, sunce 0*,a ASC 17*, izgleda razumno,filozofski,ljudski, a ustvari sve radi po osecaju instiktivno tj. zivotinjski.Jedna drugarica ima ASC na 14*48' strelca i rekla bih da je dobra mesavina oba tipa,ali joj je sunce u vodoliji,jos sa uranom na ASC pa je vise tip vodolije. Strelcevska gradja je prisutna,i zubici naravno... :) Poz

E, sefe, bas si se uklopio!? :)

Ima o Hironu otvorena tema...

A postoji i dobra knjiga od Melanie Reinhart "Hiron i put isceljenja"
Parafraziracu...Pozicija Hirona u 1.polju uobicajena je zaiscelitelje ili terapeute...dar koji je dobijen...a koji se nastavlja tokom zivota, ...mozda cak prerasta i u karijeru.

Pa fino...jako je lepo aspektovan...i to od Meseca(dispozitora),i Plutona:)...a aflikovan od Merkura k'o pola horoskopa:lol:

Back