fizicki izgled kao faktor afirmacije

Znam ovog glumcia,ne znam do dushe kako se zove ali stalno glumi neke shonje.
I kad je on postao lep..pffff...stvarno nemam pojma,kod zena je lep mushkarac vishe odraz nekih njihovih tripova nego shto je konstantna kategorija..kao recimo kod mushkaraca lepa zena....ono....DSN,vishe manje kod vetjine.

Za muskarca nije presudan fizicki izgled. Posmatram one napumpane u teretanama, grozni su. Ne shvataju koliko plasticno i neprivlacno izgledaju. Od deset godina u teretani, upoznala sam samo trojicu zgodnih, privlacnih, a koji su u stvari dolazili zbog kondicionih treninga i ponekad dizali tegove i sl. Muskarac treba da neguje svoj izgled i da izgleda pristojno, ali kad pretera, bas utisak postane suprotan zeljenom. Trebalo bi vise da grade svoje unutrasnje kvalitete i snagu. Pod unutrasnjim kvalitetima ne mislim samo na obrazovanje i gomilu beskorisnih informacija, vec na unutrasnju pozitivnu energiju, entuzijazam, snagu i hrabrost. Mislim da je to upravo ono sto danas nedostaje muskarcima uzrasta do 40 godina kod nas.

Upravo sam procitala clanak o sampouzdanju u Srba gde pise (skracena verzija) "Srbi su narod sa najviše samopouzdanja. Tako bar kaže studija američkih psihologa koja će biti objavljena u sledećem broju časopisa Journal personality and Social Psychology Američke asocijacije psihologa. Domaći stručnjaci, međutim, objašnjavaju da se najčešće radi o samouverenosti bez pokrića. Prema tom istraživanju, Srbi su po samopouzdanju pet mesta ispred Amerikanaca, a osam ispred Hrvata. Stručnjaci u Srbiji smatraju da ta samouverenost pre predstavlja samoobmanu, nego odraz stvarnih sposobnosti, to jest da su Srbi skloni da, kad se pogledaju u ogledalo, vide sliku lepšu od realne.U Srbiji, znatno bolje mišljenje o svom fizičkom izgledu imaju muškarci, pa će mnogi Srbi, ako ne javno, bar tajno smatrati da su, u najmanju ruku, naslednici Don Žuana. Neki anketirani Beograđani smatraju da su dobri ljubavnici i da su im to potvrdile njihove supruge, da su intelektualno i fizički privlačni i da su uspešni u svim segmentima života."

Dakle, koliko ste zadovljni svojim izgledom i koliko vas izgled utice na vase samopouzdanje? Iliti, koliko ste uopste realni u proceni samog sebe?

Prilicno sam zadovoljan svojim izgledom. :) ;) Naravno da nisam idealan i mogao bih da smrsam par kila... i da nabildujem malo vise... ali sve u sve mislim da sam ok... bolji od vecine u svakom slucaju... ;)

I ja mislim da previse ljudi i tipova i riba u Srbiji misle da su bogom dani... a nemaju realnih pokrica za takvo razmisljanje... Valjda je to neko vaspitanje takvo nemam pojma... Ili jednostavno mentalitet(pogotovo ti je zapazanje izrazene u BG mentalitetu)... No lose stvari treba korigovati... i treba spustati svoj ego kad odleti previse... ;)

Back