FISKALNI RACUN

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Mirjanadz

Aktivan član
Poruka
1.514
Da li skupljate racune za "Srecan racun" i cekate da dobijete stan ili neku utesniju nagradicu od cika Mladje i da li bi zaista prijavili komsiju ako vam ne da racun bilo to i za zvaku....

Jary:
Mirjanadz:
Da li skupljate racune za "Srecan racun" i cekate da dobijete stan ili neku utesniju nagradicu od cika Mladje i da li bi zaista prijavili komsiju ako vam ne da racun bilo to i za zvaku....
Ne igram ni Loto ako me pitas, a racun sta ti mislis...

Kako mislis sta mislim?!? Za racun?!? Mislim da je to veliko sra...e.Neko pokusava da nas uvede u Evropu,a uvodi nas u mrznju! Ja ne znam kako bih se osecala da odem kod komsije,kupim novine i ne da mi racun pa pozovem i prijavim ga zbog 500 din ili ne znam cega...Srpska posla...Zavadi pa vladaj!

racune ne skupljam.
osim onih koje mogu da pravdam za firmu :lol:
jos jedna mladjina forica...
a sto se prijave tice...
stvarno jadno.
jadan je taj ko prijavi bilo koga,a kamoli komsiju kod koga kupuje mleko...
mom drugaru su zatrvorili radnju po prijavi!
na 2 nedelje i uzeli mu 100.000 dindzi!
al im to nije dosta,pa kada su otkrili da ovaj ima jos jednu radnju,nju su mu zatvorili...jer...tako treba!
strava
6.gif

maniaccc:
nikad ne bi nekoga tuzio sto mi nije dao racun,jer nemam nikakve koristi od toga..i naravno da ne skupljam racune..

nije svejedno da li ce neki novac otici u dzep prodavcu, ili drzavi kao porez. jer ono sto ide drzavi-ide u korist svih nas... :wink:
tako da samo cekam da mi neko uskrati racun :twisted: :twisted: :twisted:

kalliope:
maniaccc:
nikad ne bi nekoga tuzio sto mi nije dao racun,jer nemam nikakve koristi od toga..i naravno da ne skupljam racune..

nije svejedno da li ce neki novac otici u dzep prodavcu, ili drzavi kao porez. jer ono sto ide drzavi-ide u korist svih nas... :wink:
tako da samo cekam da mi neko uskrati racun :twisted: :twisted: :twisted:
To govoris iz iskustva ,osetio si nesto od donacija iz sveta ,od probijenig budzeta ...Znas onaj citat iz" Munje" Kako je tebi dobroooo! A ne znam zasto niko ne voli cinkatore od obdanista ih zovu tuzibabe a kasnije , e to je vec ozbiljno pssst. 8)

mislim da je problem kod prijavljivanja - niska cena. neće niko da se blamira za yebenih 500 din, i to na kraju meseca.
Ne igram Loto, ne prijavljujem - ali mi ne prija kad račun ne dobijem.
ne vidim zašto mora sve mimo zakona? Naravno, jasna mi je celokupna situacija, ali i dalje mi se ideja o poštovanju pravila igre, naročito kad bi bilo idealno - bez prisile - jako dopada.

Betty:
mislim da je problem kod prijavljivanja - niska cena. neće niko da se blamira za yebenih 500 din, i to na kraju meseca.
Ne igram Loto, ne prijavljujem - ali mi ne prija kad račun ne dobijem.
ne vidim zašto mora sve mimo zakona? Naravno, jasna mi je celokupna situacija, ali i dalje mi se ideja o poštovanju pravila igre, naročito kad bi bilo idealno - bez prisile - jako dopada.
Bas tako ali iskreno ako dobijem ono sto sam trazio a ne guraju mi racun u ruke ,ne osecam se prevarenim.Racuni postoje ohoooo i kucalo se pa ko hoce uzme ko nece nemora itako je to sto kaze Cola "ja tu nebi nista diro ' ali ovo sa potkazivanjem je jednostavno ljigavo :(

Pa nije problem cifre koju daju za tuzibabe nego da li bi za bilo koju cifru prijavili nekoga....a sto se tice toga kome idu pare,mislim da je bar kod nas to ocigledno! Da sam ja ubedjena da to zaista ide za zdravstvo,skole i slicno kucala bih i vise i slala racune...ovako.... :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted:

Mirjanadz:
Pa nije problem cifre koju daju za tuzibabe nego da li bi za bilo koju cifru prijavili nekoga....a sto se tice toga kome idu pare,mislim da je bar kod nas to ocigledno! Da sam ja ubedjena da to zaista ide za zdravstvo,skole i slicno kucala bih i vise i slala racune...ovako.... :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted:
Bravo! MIslio sam da samo ja ne kapiram kao da je u tu iluzija Dejvida Koperfilda .Ono sto se vidi i vezanih ociju to nema veze a mi misevi da se pojedemo medjusobno... Pa neka cinkaju bas ..

HAHAHAHAHAHHA
Sad ce da ubace i dodatak u kasu da imaju totalnu kontrolu i uvid o kucanju racuna i bla bla...mislim da je najbolje da organizujem skup pod nazivom " klonirajmo Mladju" pa svakom po jednog u radnju i svi smo srecni i zadovoljni:)))))))))
:roll: :roll: :roll: :roll:

Ljudi,Mladja je PUK'O.Pre je bio normalan ali sad je stvarno otish'o u .....!Pre par dana sam prochitao izjavu jednog lika shto prodaje kompjutere:"Dajem 1000 din. za odsechene ushi potkazivacha!"Hteo sam da unrem od smeha,ali chovek je u pravu.Oduvek su se kucali rachuni i placao porez,ali sada Mladja hoce da prebaci mrznju sa Poreske uprave na narod(chitaj:potkazivache).Lukav plan,ali ne znam ko ima toliko chasti da ojadi nekog 50.000 din i vishe zbog nagrade od 500 din?Sramota.

Da bi porezi poceli da se placaju i da bi ljudi prestali da rade na crno potrebno je da se mnoge stvari promene. Porezi koji se placaju kada se uvozi bilo sta i porezi koji se placaju kada se bilo koje parce u radnji proda i porezi koji se placaju sto uopste imas radnju i tako dalje i tako dalje su nenormalno veliki. Da se radi po zakonu niko ne bi radio sa plusom...

SH:
Da bi porezi poceli da se placaju i da bi ljudi prestali da rade na crno potrebno je da se mnoge stvari promene. Porezi koji se placaju kada se uvozi bilo sta i porezi koji se placaju kada se bilo koje parce u radnji proda i porezi koji se placaju sto uopste imas radnju i tako dalje i tako dalje su nenormalno veliki. Da se radi po zakonu niko ne bi radio sa plusom...

OK.Sad da te pitam nesto.Kako onda mislis da ce recimo da sprece rad na crno po kucama koje zene mnogo koriste za frizeraj ili sminkanje,prodaju raznih preparata i dr. poslove.Znaci posto privatnici budu placali porez i sve drugo,sprecice "muvatore" da rade na crno...Daj molim te! Sto se tice inspekcije....za njih nemam komentar! Od njih 100 mozda se nadje jedan normalan covek koji posteno radi svoj posao...svi ostali samo gledaju kako ce da na "finjaka" uzmu koji dinar ili napisu astronomsku kaznu jer neces da im guras pare u dzep, a naravno, uvek mogu da nadju nacin...Moj tata je privatnik i znam sta pricam...
Evo i primer.Cale mi je bio sluzbeno otsutan.Dosao inspektor za puteve i saobracaj,stajale su neke zardinjere ispred lokala.Kaze on meni " ili cete da uklonite zardinjere u roku od 3 dana ili platite kaznu 100.000".Ja kazem njemu, naravno da necu da platim,sklonicemo ih vec danas.Posto sam se tek porodila i bila kuci,o tome smo razgovarali preko telefona.Rekao mi je da dodjem da potpisem zapisnik,pa sam mu ja rekla da ne mogu jer nema ko da mi pricuva malog,da mu potpise radnik.Da bi on na to meni rekao "pa mogli bi da zalijemo u to ime". E pa zaista "gospodine, imam samo mleka pa ako hocete dodjite kod mene".Mislim stvarno ga pretera!
Skrenula sam sa teme ali samo hocu da kazem da uvek postoji nacin da te kazne.Posebno ti sto se namerace da im das koji dinar i ako je sve ok.
Ako se vec toliko trude da udjemo u tu EU i da sve pocne da funkcionise na NIVOU onda bi trebalo da krenu od tih sluzbenika pa sve ostalo!
A svi vrlo dobro znate gde god da odete,bilo to opstina,posta,socijalno,dom zdravlja i sl. kako se ponasaju i koliko Vam je vremena potrebno da zavrsite i najmanji posao.

Mirjanadz:
SH:

OK.Sad da te pitam nesto.Kako onda mislis da ce recimo da sprece rad na crno po kucama koje zene mnogo koriste za frizeraj ili sminkanje,prodaju raznih preparata i dr. poslove.Znaci posto privatnici budu placali porez i sve drugo,sprecice "muvatore" da rade na crno...Daj molim te! Sto se tice inspekcije....za njih nemam komentar! Od njih 100 mozda se nadje jedan normalan covek koji posteno radi svoj posao... ... Ako se vec toliko trude da udjemo u tu EU i da sve pocne da funkcionise na NIVOU onda bi trebalo da krenu od tih sluzbenika pa sve ostalo!.

Rad na crno, po kucama, je jako tesko spreciti. U svakom slucaju mislim da treba da se pocne od necega, tj od privatnih radnji. I moji roditelji su privatnici i znam takodje da je sistem katastrofa. I rekla sam da drzava treba da promeni neke stvari da bi ljudi poceli da rade kako treba. Sto se tice inspekcije, slazem se da je velika vecina katastrofa. A EU - necemo mi skoro tamo! Pozdrav!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back