Fiskalni račun na pijaci

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Na Paliluli sam kupio dve vezice rotkvica, cena vezice 60. dinara, a ako se kupe dve, ukupna cena je 100. dinara.
"Kada nam uvedu fiskalne kase, neću moći da dajem ovakav popust" rekao je prodavac.
Јасно човек каже...

Неком бирократи пало на памет да "поравнава" цео свет :roll:
Види се да тај у животу није ни посетио пијацу, а камоли редовно куповао.

лично ми је баш глупа та идеја, али ко мене шта пита :aha: све што су наумили су и урадили.
могу само да замислим број папирића од плаћања картицом на пијаци - на десетак тезги пута два папирића :lol: имаћу цегер за папириће, тј слипове како воле да кажу.

racunam da ce komun.policija da sparta po pijaci, da nam zaviruje u ceger da l' imamo fiskalni racun, da nam pise kaznu na licu mesta, da nas samarcinom primora da drukamo prodavca kod kog smo pazarili...i tako...
ako bre
:pop:
ма нек раде свој посао, мени не смета...али ми не смета било коме кажем да се макне ако ми приђе на 30 цм...
ипак, просто некако не могу да верујем да ће они људи тамо, који цео дан џоџе за тезгом...једу тамо, пију, и све што раде по васцели дан да имају те апарате за картице који ће бре да се кваре...замисли овај прска лукац млади, ротквице и салату да не увену и мало пофајта и апарат и каже ''пу мајку му шта ћу сад''
глупост невиђена. али, није прва, а ни последња.

:lol:
pa šta radi poreska?
nemaju platu a voze džipove?
i oni imaju tetke po kanadi?
Ја никада нисам видео попа да вози џип.
Знам их неколико, сви возе аутомобиле старе
од 10 до 20 година и више времена проведу
у мајсторској радионици него на путу.

Na Paliluli sam kupio dve vezice rotkvica, cena vezice 60. dinara, a ako se kupe dve, ukupna cena je 100. dinara.
"Kada nam uvedu fiskalne kase, neću moći da dajem ovakav popust" rekao je prodavac.
То је зато што тај дође на пијац са довољном ценом од 50 динара, а онда види коме може да узме мало више.
Нешто слично као са попустима у продавницама, подигне цене преко тржишне па онда објави попуст и психолошки делује на купца да је прошао одлично и платио мање него што је мислио.
Кад купиш чоколаду на пијаци, срећан си што си прошао јефтиније. А онда се буниш што држава није асфалтирала и твоју улицу јер нема пара а пара нема јер се та чоколада, која те чини срећним због ниске цене, увози испод жита и у гепеку службене шкоде.
Мада је фискална каса бесмислена, пре би требало тражити улазне папире свим продавцима.
Опет, то треба да почне од улазних папира свих политичара, и тако...

Ipak neće 1. maja krenuti fiskalne kase na pijacama, a kad će i da li će uopšte - videće se:

Postignut dogovor: Pijačari ipak neće morati od 1. maja da imaju fiskalne kase​

Predstavnici pijačnih prodavaca posle sastanka u Predsedništvu Srbije izjavili su da fiskalne kase neće biti uvedene na pijacama od 1. maja kako je bilo planirano. Oni su, javlja N1, nakon sastanaka sa predsednikom, ministrom finansija i šefom kabineta predsednika rekli da se zbog kompleksnosti ovog problema tek otvara prostor za rešavanje.
"U mesecima ispred nas radićemo prvenstveno na nalaženju rešenja problema pijačnih radnika", rekli su prodavci, prenosi N1.

Kažu i da je veliki rad pred njima i da su daleko "od finalnog rešenja".

"Detalje ćete čuti od ministra. Sastanke ćemo imati već sledeće nedelje. Trebaće meseci rada", kažu i dodaju da će pomoći državi da ispoštuje sistem poreza na pijacama na neki način.

Timovi će ubuduće razgovarati sa Ministarstvom finansija, a ne zna se kada će biti održan sledeći sastanak.

Jedini i glavni zahtev pijačnih prodavaca je da se izuzmu iz sistema fiskalizacije koji bi trebalo da zaživi od 1. maja i prema kojem bi svi prodavci, osim poljoprivrednih (sa registrovanim gazdinstvom), imali fiskalne kase i tako naplaćivali ono što prodaju.
https://www.021.rs/story/Info/Srbij...FkWsWbGCusHV77-et7YMYxCWO8UlnEp-Ih2YTzDIz0PXo

Back