Тихи
Starosedelac
- Poruka
- 185.497
Skandal
Iz srpskih tužilaštava nestale sve krivične prijave koje su podnete protiv Mlađana Dinkića za brojne zloupotrebe
BEOGRAD - Krivična prijava protiv Mlađana Dinkića koja je okružnom javnom tužilaštvu u Beogradu podneta još u februaru 2005. godine ne nalazi se u Specijalnom tužilaštvu iako je prosleđena na tu adresu. Šta se desilo sa krivičnom prijavom koja je podneta protiv lidera G17 zbog njegove uloge u aferi „kiparske pare“, nismo uspeli da saznamo, čime je otvoren prostor za sumnje da se iza ovoga krije politička igra, odnosno da je neko namerno u prethodne tri godine amnestirao ministra Dinkića od krivičnog gonjenja.
Kurir je juče pokušao da sazna dokle se stiglo i šta se dešava sa krivičnom prijavom koja je predata 17. februara 2005. okružnom javnom tužilaštvu. Međutim, niko od nadležnih nije imao odgovor na naše pitanje. U okružnom tužilaštvu su nam rekli, pod uslovom da ne pominjemo ime sagovornika, da je ta prijava u Specijalnom tužilaštvu. Ipak, portparolka Specijalnog tužilaštva Slavica Jokić-Jovanović demantovala je da je prijava kod njih.
- Prijava pod oznakom KTR 806/06 nije kod nas. Ne postoji ni bilo koja druga krivična prijava protiv Mlađana Dinkića - kategorična je portparolka ovog tužilaštva.
Republički tužilac Slobodan Radovanović zbog obaveza nije bio u mogućnosti da razgovara s nama o detaljima vezanim za krivičnu prijavu protiv Dinkića, dok nam je specijalni tužilac Miljko Radisavljević rekao da ne zna napamet podatke o predmetima i poručio nam da ga pozovemo u ponedeljak. Sličnu prijavu, poput ove iz februara 2005, podneo je, po privatnoj osnovi, i lider DHSS Vladan Batić, koji u izjavi za naš list kaže da ne zna šta se s njom dešava, uz napomenu da je sada očigledno da je ona negde „zaglavljena“. Batićeva prijava se odnosi na dve stvari - na pranje para preko računa HVB banke u Segedinu i slučaj Nacionalne štedionice.
- Dao sam izjavu usmeno za zapisnik, a uz to sam priložio i dokumenta kojima sam raspolagao, i to sve još za vreme dok je Jovan Prijić bio specijalni tužilac za organizovani kriminal - naglašava Batić. On ističe da je ta prijava zavedena 12 maja 2005. i da je Prijić hteo time da se bavi.
- Međutim, možda i zbog toga, Prijić je u julu sklonjen i na njegovo mesto je došao Slobodan Radovanović. On je rekao da tužilaštvo po toj prijavi postupa i da je to prosleđeno UBPOK. Oni su istražili račune HVB banke i račune of-šor firmi sa Maršalskih Ostrva, ali to nije prosleđeno tužilaštvu - kaže Batić i dodaje da javnost treba da se upita zašto je to tako.
- Setite se ko je bio na čelu UBPOK. Naravno, Mladen Spasić, Dinkićev čovek, i eto vam odgovora. Pazite, vlasnik računa Zoran Mitrović, vlasnik „Hipo Hejvord kompanija“, sve je decidirano potvrdio, a njegovu izjavu poseduje i UBPOK. Pitajte ih, neka vam odgovore zašto ćute i šta se s tim dešava - poručuje lider DHSS. Prema njegovim rečima, krivična prijava može da bude procesuirana ili odbačena.
- Pitam zašto ova nije odbačena? E pa, zato što ima elemenata za procesuiranje, a zašto je ne procesuiraju, znaju u tužilaštvu. Krivična prijava za Kipar takođe je data tužilaštvu, meni je Radovanović rekao da će biti prosleđena u UBPOK. Takođe, postoji dokumentacija koju sam dobio od Karle del Ponte 19.11.2003, u kojoj se govorilo o nekim ljudima u vrhu vlasti, ali i nekim tajkunima. To se očito drži u fioci. Dakle, rečeno je da je angažovan neki ekspert finansijske struke, izveštaj je dat UBPOK, i tu je sve stalo - navodi Batić.
http://www.kurir-info.rs/clanak/politika/kurir-06-12-2008/skandal
---------------------------------------
Ovo pokazuje da je Srbija BESUDNA ZEMLJA
Dinkicu niko nista ne moze mozete protiv njega podneti 50 krivicnih svaka bude iscepana i unistena

Mislim ovo sto se sad desava u sudstvu nije se desavalo ni u Milosevicevo vreme. Tamo bi makar na sudu pala krivicna a ovde se sve zavrsava u predkrivicnom postupku tj tuzbe jednostavno Dinkicevi ljudi u sudstvu i policiji - iscepaju....