Fimoza

mateja alx

Početnik
Poruka
29
Pozdrav imam 17.godina i imam problem koji me brine.Kada povucem kozicu preko glavica penisa sa gornje strane stoji kao da je malo zalepnjena kozica za glans penisa ili glavic i ne moze da se odvoji, to se primecivao vec neko vreme, ali nisam obracao paznju jer mi nije smetala.Usput mogu najlaganije da prevucem kozicu preko glave penise bez ikakvog bola ili otezanja.Samo me to brine da li je to normalno ili ne.Takodje sam cuo da ce to da se "odlepi" posle prvo odnosa sa devojkom.Ako moze neko da mi odgovori puno bi mi znacilo jer sam se zabrinuo.

Idi kod doktora, verovatno ce ti prepisati mast kojom ces resiti problem.
Hvala vam puno na odgovoru, ali posto trenutno mi je jako neprijatno da kazem roditeljima oko toga i jer sam bas skoro bio do lekara nesto zbog testisa i od tada ja kao da sam dobio strah da mi ne bude nesto sa intimom i kao da sam blago oslabio psihicki zbog toga jer stalno proveram da l je sve u redu.To sto je "zalepnjeno" za glans penisa je u sirini oko 2mm znaci nista puno i stoji tacno na sredini.Ne znam stvarno sta da radim, razmislicu da l da kazem roditeljima i da odem do doktora, a vama hvala puno sto ste mi odgovorili.

Probaj dok se tusiras, da povlacis kozicu, obzirom da je mali deo u pitanju.
To i radim, svakodnevno kad se tusiram prevucem normalno kozicu preko glave penisa, operem celu kozicu lepo i taj deo samo tu stoji i to mi uopste ne smeta niti me boli niti nista.Ne znam kako to lepo da vam docaram recima.Samo mogu da vam kazem da je tacno na sredini, sa gornje strane i uopste mi ne smeta pri povlacenju kozice.Hvala vam na odgovoru, nadam se da nisam naporan sa pitanjima, samo sam zabrinut, nadam se da razumete jer sam u takvim godinama.

Pozdrav imam 17.godina i imam problem koji me brine.Kada povucem kozicu preko glavica penisa sa gornje strane stoji kao da je malo zalepnjena kozica za glans penisa ili glavic i ne moze da se odvoji, to se primecivao vec neko vreme, ali nisam obracao paznju jer mi nije smetala.Usput mogu najlaganije da prevucem kozicu preko glave penise bez ikakvog bola ili otezanja.Samo me to brine da li je to normalno ili ne.Takodje sam cuo da ce to da se "odlepi" posle prvo odnosa sa devojkom.Ako moze neko da mi odgovori puno bi mi znacilo jer sam se zabrinuo.
Neće se ništa odlepiti kako si rekao posle prvog puta. Nije ništa neubičajeno za problem koji imaš. Javiš se lekaru opšte prakse koji će te vrlo verovatno poslati dermatologu (stručnjak za bolesti kože). Možda to hirurški "odlepe", ali nije neophodno, to vidi sa lekarom.

To i radim, svakodnevno kad se tusiram prevucem normalno kozicu preko glave penisa, operem celu kozicu lepo i taj deo samo tu stoji i to mi uopste ne smeta niti me boli niti nista.Ne znam kako to lepo da vam docaram recima.Samo mogu da vam kazem da je tacno na sredini, sa gornje strane i uopste mi ne smeta pri povlacenju kozice.Hvala vam na odgovoru, nadam se da nisam naporan sa pitanjima, samo sam zabrinut, nadam se da razumete jer sam u takvim godinama.
Nemoj se brinuti, verovatno nije nista strasno, ali za svaki slucaj idi do doktora... Mada imas 17, mozes i sam, ne moras sa roditeljima. To su sve lako resive stvari, ne brini se!!

Hvala vam puno na odgovoru, ali posto trenutno mi je jako neprijatno da kazem roditeljima oko toga i jer sam bas skoro bio do lekara nesto zbog testisa i od tada ja kao da sam dobio strah da mi ne bude nesto sa intimom i kao da sam blago oslabio psihicki zbog toga jer stalno proveram da l je sve u redu.To sto je "zalepnjeno" za glans penisa je u sirini oko 2mm znaci nista puno i stoji tacno na sredini.Ne znam stvarno sta da radim, razmislicu da l da kazem roditeljima i da odem do doktora, a vama hvala puno sto ste mi odgovorili.
Idi kod doktora bez da znaju roditelji, nadji neku urolosku ordinaciju preko neta i idi bez da se nekome pravdas , zalis,
ispovedas da cujes misljenje lekara.

Nema šta da kriješ od roditelja kao što ti sugeriše Rayela. Obavesti ih o tome, tu nema ničeg sramotnog. Nema potrebe da kriješ ovako trivijalne stvari, plus to je tvoje zdravlje. Suvišno je ugroziti odnos sa roditeljima...

Nema šta da kriješ od roditelja kao što ti sugeriše Rayela. Obavesti ih o tome, tu nema ničeg sramotnog. Nema potrebe da kriješ ovako trivijalne stvari, plus to je tvoje zdravlje. Suvišno je ugroziti odnos sa roditeljima...
Nije svako intiman sa roditeljima, cak ni sa najboljim drugom, drugaricom, zato se anonimno covek i javio ovde, a i ne bih
znala sta i kako bi mu roditelji pomogli. Rekli bi mu da ode kod lekara, a to moze i bez njihovog znanja.

Nije svako intiman sa roditeljima, cak ni sa najboljim drugom, drugaricom, zato se anonimno covek i javio ovde, a i ne bih
znala sta i kako bi mu roditelji pomogli. Rekli bi mu da ode kod lekara, a to moze i bez njihovog znanja.
A zašto bi krio, uopšte? Zašto uopšte potrebe da taji bilo šta od njih kada za to apsolutno ne postoji razlog..

Jel možeš da lagano prevučeš kožicu preko glavića i u erekciji?

Ja nikada nisam imala bilo kakve intimnije razgovore sa roditeljima ( koliko znam ni moj brat), a covek od 17 godina
stvarno vise nije dete koje objasnjava roditeljima da ima neki problem sa svojim seksualnim organima. A nije ni potrebno.
Ne projektuj svoj život na tuđi. Ne pružaš mu informacije sada o problemu, već o tome kako da gradi odnos sa roditeljima.

Idi kod doktora bez da znaju roditelji, nadji neku urolosku ordinaciju preko neta i idi bez da se nekome pravdas , zalis,
ispovedas da cujes misljenje lekara.
Zašto bi tražio urologa na netu?
Dečko ima 17 godina, verovatno je učenik srednje škole, i njegov lekar je pedijatar kojem treba da se obrati i koji će ga usmeriti specijalisti, ako uopšte postoji potreba za specijalističkim pregledom.

Kako je opisao 'problem' to može rešiti pedijatar u ordinaciji ; )

On je izabrao anonimnost i javio se ovde, zato mu ja i savetujem sta mu i kako vec savetujem.
Neće da se predstavi na internetu, logično je da će ovde ostati anoniman radi prikupljanja informacija. A nakon spoznaje šta treba činiti, neka odluči sam šta će. Ja mislim da si se zbunila i da ne znaš šta savetuješ.
No, ovo ode u spam. Briši ili šta već.

Zašto bi tražio urologa na netu?
Dečko ima 17 godina, verovatno je učenik srednje škole, i njegov lekar je pedijatar kojem treba da se obrati i koji će ga usmeriti specijalisti, ako uopšte postoji potreba za specijalističkim pregledom.

Kako je opisao 'problem' to može rešiti pedijatar u ordinaciji ; )
Fimoza nekada mora i da se operise, a za to je vec uriolog nadlezan.
Moj brat je kao beba od 6 meseci morao da operise fimozu, moj otac sa svojih 80 godina takodje.
Svakako da je prva adresa lekar opste prakse ( meni je blesavo da odrastao covek ide kod decjeg lekara,
al sad to nema veze)..

Znam šta je fimoza, takođe znam koja oblast medicine rešava takav problem.
Ne znam gde ti živiš, ali Ovde se učenici prvo obraćaju pedijatru i tu imaju zdravstveni karton.

Dečko je opisao 'problem', takođe je napisao da je nedavno bio kod lekara vezano za testise (verovatno kod urologa) te smatram da bi lekar primetio fimozu.
Nadam se da će se javiti posle konsultacije sa lekarom i da će sve proteći, baš onako kako pretpostavljam, bez hirurške intervencije

Back