Fimoza

Zdravo svima. Da li neko zna sta se desava kada se ne povrne kozica na vreme ? Kada se ode kod urloga da sece kozicu,da li se ostaje na odeljenju ili je to rutinski zahvat? Hvala

Nemoj se obrezivati ako ne moraš. Ne znam koliko godina imaš,ali fimoza se obično povuče u tinejdžerskom dobu,naravno uz normalnu masturbaciju u tim godinama. Ako si stariji od toga i fimoza i dalje stoji, onda definitivno idi. A ako već moraš onda idi negde da ti završe laserski, u prevodu kod privatnika,jer brže zarasta rana.

Najvažnije je da ne seče tu kožicu pošto-poto. Obično neko ko je bio obrezan krene srrati kako se valja obrezivati, ali evo, ja sam obrezan kompletno i uopšte ne potenciram to kao osnovno rešenje, nego kao krajnju nuždu. Doduše, kod mene je bilo tako da ništa drugo nije moglo pomoći.

cirkumflzlflz...parafimoza...:neutral:
pravite dramu od rutinske stvari...

odeš brate kod lekara on ti krvnički nategne kožuricu, ti izvrištiš i rešen problem...
to su barem meni radili kad sam bio dete...

pa dobro, da...imaš pravo...kod onih kuratijih sigurno ide teže...
moj je mali, pa nije bilo problema...

Ma ne bre, ozbiljno ti kažem. Za neke ima nade, a za neke i pored malog kurrca, ipak ne. Jednostavno genetika je u pitanju. Meni nije pomoglo ništa, pa da ga jeebeš. Jednostavno, meni se zalomilo da moram pod nož, a brata je zaobišla ta sudbina. Isto tako, pokojnog strica je zaobišlo, ali mog ćalca nije. Tako ti je kako ti je.

Neam pojma kako je to sa neobrezanim... Jerbo neobrezan nisam nikad jeebo... Te stoga, jel mi bolje ili nije, ne znam. Bitno je da je to moja realnost, a ne da imam poređenja kako je to sa a kako bez. Znaš ono - e, kad se samo setim, al se nekad dobro jeb'lo baš. Toga kod mene nema, pa mi je verujem lakše.

Neam pojma kako je to sa neobrezanim... Jerbo neobrezan nisam nikad jeebo... Te stoga, jel mi bolje ili nije, ne znam. Bitno je da je to moja realnost, a ne da imam poređenja kako je to sa a kako bez. Znaš ono - e, kad se samo setim, al se nekad dobro jeb'lo baš. Toga kod mene nema, pa mi je verujem lakše.

Ja sam se obrezao sa 30-ak godina zbog nekih drugih problema (ne fimoze),kada sam bio već uveliko oženjen i nema nikakve spektakularne razlike u osećaju tokom sexa da bi to bilo koga odvratilo od cirkumcizije,ali opet kažem ako ne mora jer mu to komplikuje sexualne odnose onda bolje prirodno.

A i da uštedi sebi jedno dvadesetak dana agonije. Zbog jutarnjih(a i noćnih) erekcija proklinjao sam kitu i što je imam :D dok nisu ispali konci,a dok mi glavić nije malo ogrubeo nosio sam gazu u gaćama inače nisam mogao da hodam. Teško mi i kad se sećam :(

Ali zato ženče za to vreme...kao dete koje čeka da otpakuje novu igračku :lol: Jednom se budim a ona ga ispituje pogledom dole kao da ga vidi prvi put ili da mi je izrastao novi...U stvari mi je samo otežavala,džaba bromazepani koje su mi dali kad mi se ona tu vrzmala svo vreme :heart:

Poslednja izmena:
Ja sam se obrezao sa 30-ak godina zbog nekih drugih problema (ne fimoze),kada sam bio već uveliko oženjen i nema nikakve spektakularne razlike u osećaju tokom sexa da bi to bilo koga odvratilo od cirkumcizije,ali opet kažem ako ne mora jer mu to komplikuje sexualne odnose onda bolje prirodno.

A i da uštedi sebi jedno dvadesetak dana agonije. Zbog jutarnjih(a i noćnih) erekcija proklinjao sam kitu i što je imam :D dok nisu ispali konci,a dok mi glavić nije malo ogrubeo nosio sam gazu u gaćama inače nisam mogao da hodam. Teško mi i kad se sećam :(

Ali zato ženče za to vreme...kao dete koje čeka da otpakuje novu igračku :lol: Jednom se budim a ona ga ispituje pogledom dole kao da ga vidi prvi put ili da mi je izrastao novi...U stvari mi je samo otežavala,džaba bromazepani koje su mi dali kad mi se ona tu vrzmala svo vreme :heart:

Eto, konačno da i ja čujem neka iskustva od pre i od posle.

Imam samo jedno pitanje: da li je pre operacije kožica mogla skroz sići sa glavića?

Eto, konačno da i ja čujem neka iskustva od pre i od posle.

Imam samo jedno pitanje: da li je pre operacije kožica mogla skroz sići sa glavića?

Da,nisam imao fimozu,imao sam problema sa povredom frenuluma koja se iskomplikovala kasnije. Tužna priča nebitna za temu, da ne širimo sada. Nisam imao izbora na kraju.

Zdravo svima. Da li neko zna sta se desava kada se ne povrne kozica na vreme? Kada se ode kod urloga da sece kozicu, da li se ostaje na odeljenju ili je to rutinski zahvat? Hvala

Fimoza je urođeno stanje kada se kožica ne može prevući preko glavice penisa. Kod dečaka mlađih od četiri godine, to je normalno stanje. Kod starijih dečaka i odraslih muškaraca kožica treba da se lako i bezbolno prevuče preko glavice penisa. Fimoza obično nije bolna, ali može da prouzrokuje otežano mokrenje, ili čak nemogućnost mokrenja, ukoliko potpuno zatvori spoljni otvor mokraćne cevi. Takođe, može izazvati infekciju glavice penisa, a u ekstremnim slučajevima i rak glave penisa.

Dijagnoza je vrlo jednostavna, a stanje se leči hirurškom intervencijom pod lokalnom anestezijom. Kožica se obreže (obrezivanje). Operaciju treba da vrši isključivo lekar urolog.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

To se u pubereteu resi samo od sebe.

Fimoza je urođeno stanje kada se kožica ne može prevući preko glavice penisa. Kod dečaka mlađih od četiri godine, to je normalno stanje. Kod starijih dečaka i odraslih muškaraca kožica treba da se lako i bezbolno prevuče preko glavice penisa. Fimoza obično nije bolna, ali može da prouzrokuje otežano mokrenje, ili čak nemogućnost mokrenja, ukoliko potpuno zatvori spoljni otvor mokraćne cevi. Takođe, može izazvati infekciju glavice penisa, a u ekstremnim slučajevima i rak glave penisa.

Dijagnoza je vrlo jednostavna, a stanje se leči hirurškom intervencijom pod lokalnom anestezijom. Kožica se obreže (obrezivanje). Operaciju treba da vrši isključivo lekar urolog.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Ne rešava se samo.Do 7 godine dete se vodi ko pedijatra da sredi tu kožicu i roditelji moraju da paze posle na to,dok dete ne poraste da samo zavrne ili povuče malo kada treba da mokri i posle nema problema.

Bez zaebavanja, iako ne znam zasto bi mator covek postavljao ovu temu.....

Polu fimoze su jako ceste u Srbiji.
To znaci da te osobe mogu da prevuku kozicu preko glansa ali prilikom snosaja posto glava poraste, pocne da se djoka davi, tj da mu nedostaje krvi jer ga otvor steze , pa zna da bude i opasno a i bolno...
Mnogi ne mogu da dosegnu bez nekog pazljivog rukovanja vrhunac u igri jer moraju da paze na dizanje spustanje, tj da ne bude naglih napumpavanja...

- - - - - - - - - -

Mole se iskusne devojke od 16-22 da pomognu mladicima u pubertetu od 10-16 godina u vezi fimoze a i prvog seksualnog iskustva,....
Svako naselje ima bar jednu uciteljicu zivota, tj devojku koja se lozi na mlade a neiskusne muskarce...decake...

Ne rešava se samo.Do 7 godine dete se vodi ko pedijatra da sredi tu kožicu i roditelji moraju da paze posle na to,dok dete ne poraste da samo zavrne ili povuče malo kada treba da mokri i posle nema problema.

sve zavisi u kojoj regiji živiš...
mada niko ne želi da mu sin pravi unuke sa 12 godina ipak je nekima gušt da se zajebava sa otpakivanjem tudje igračke

kao što se ništa ne čačka kod devojčica tako ne treba ni kod dečaka

penis se razvija i posle 18-te godine do neke 22-23-će
kud ste vi izBosne navrli onda?

Poslednja izmena:

Tekst nije tačan i prepisan je sa jevrejskih uroloških doktorata... za ekonomsko širenje panike...
Samo da naprave paniku od roditelja za bez veze pa mnogi "u ime budućnosti koje dete nije svesno" urade mu doživotnu štetu
ako natrče na zatucanog školovanog iz tamo nekih zelenijih krajeva Balkana....

Na svu sreću naši urolozi ne čekaju sa satarama kad kažeš fimoza.

E sad... nemogućnost prevlačenja...
može bude ZBOG RODITELJSKE PRETERANE BRIGE pa nestručno rukuju zapakovanom igračkom
bilo se malo upalilo ali prošlo posle par dana...

e baš fino - na scenu nastupa Priroda koja štiti organ od prevremene upotrebe
pa sužava
jedini je problem - što se tako DODATNO zapakovano od strane Prirode malo teže otpakuje
GENETESKE LABORATORIJE ISPITUJU OVAJ FENOMEN - KOŽICE SE NE BACAJU NEGO ŠALJU TAMO

Onda imamo čuvenu SLEPLJENOST i u adolescentnom dobu... ljudi misle suženje a ono - SLEPLJENO
najmanji problem, trauma nizašta

Na kraju - može biti posledica neke teže bolesti tipa kožnih oboljenja
ekcemi, psorijaze... i tada Priroda štiti organ dodatnim stezanjem

- - - - - - - - - -

DOK JE PAJA SPAKOVAN U CELOFAN NE MOŽE NI DA SE ZAPRLJA
A PRE PUBERTETA NEMA NI ČIME

al iebi ga... sirotinji ništa sem seksa nije ostalo da se zanima

Šta je toliki problem sa dvoslojnim delom naspram preostalog jednoslojnog pokrivača?
BIOLOŠKI RECEPTORI
takodje - DIREKTNA VEZA SA MOZGOM, jedan od 4 centara

tako da se ja divim nekima koji bi sve ovo da unište DRUGOME zbog 400-500 evra "posla"
iako spada u sakaćenje (uništavanje receptora, zaštitnih funkcija, prekidanje veze sa mozgom) interesne zamlate ovo vode pod
KOREKTIVNU HIRURGIJU???

To može ako ne utiče na nabrojano...

- - - - - - - - - -

KAKO SE ZVAŠE ONA MAST?

Ako ništa drugo a ono MATORIM MUŠKARCIMA PRESTAJE ELASTIČNOST SA GODINAMA...
nemojte samo "mene se to nikad nije desilo, nemam ti ja tih problema pa nek se žene jave na nula šest četri..."

Ja samo da javim da je Kroasan "od onih" i da ne komunicirate sa njim ništa na ovu temu.
On postavlja ova pitanja samo da bi se samozadovoljavao.

Svi ostali mogu da pročitaju po internetu šta ih zanima.
Sajtovi koji pišu kako treba uvek imaju kontakt sa doktorom koji se predstavi imenom i prezimenom
Ostali prevaranti umesto slike doktora stavljaju samo sliku pola kurtza.

A Kroasana izbegavati... ako vam da repku prijavite seksualno uznemiravanje administratoru foruma.
Odavno on to radi... ja sam ovde od 2004-te...

Ja samo da javim da je Kroasan "od onih" i da ne komunicirate sa njim ništa na ovu temu.
On postavlja ova pitanja samo da bi se samozadovoljavao.

Svi ostali mogu da pročitaju po internetu šta ih zanima.
Sajtovi koji pišu kako treba uvek imaju kontakt sa doktorom koji se predstavi imenom i prezimenom
Ostali prevaranti umesto slike doktora stavljaju samo sliku pola kurtza.

A Kroasana izbegavati... ako vam da repku prijavite seksualno uznemiravanje administratoru foruma.
Odavno on to radi... ja sam ovde od 2004-te...

Bicu na oprezi...:hahaha:

Back