Filozofsko pitanje dana..

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Znaci ti si nasao smisao zivota u life couchingu koji se izgleda isplati, nekima u samopriznanju, a onima koji dobro izgledaju i materijalno....ono istina, svako se negde nadje, ne znam samo da li je i za to potrebna pedagoska akademija ili to moze on line diploma? Istina i pedagoska akademija se zavrsava sa splavova na dunavu i savi...i za ceo zivot ostaje potreba za ucenjem drugih....i pored neuspesnih zivota i promasenog vaspitavanja svoje dece.

next..

Često kažu da su šarmantni ljudi u prednosti čak i od onih koje krasi lepota.
Da li je šarmantnost osobina koja se stice?

Ђенка1.jpeg

next..

Često kažu da su šarmantni ljudi u prednosti čak i od onih koje krasi lepota.
Da li je šarmantnost osobina koja se stice?

Открићу ти шта је шарм,
па ти види дал' можеш да извучеш неку корист !

Шармер је онај који осваја свет осмехом,
дакле бити шармантан значи смешити се.

Ако у ово укалкулишеш где се смешка а где није пристојно,
видећеш да сем сахрана и несрећних случајева
већину проблема можеш да решаваш уз осмех.

Пре сто година било је много шармера, данас се нико не смешка ... и то нам евидентно фали !

1650048357201.png

U većim gradovima nema toga, ali moj grad je mali, i primećujem da su stariji ljudi, moji nekadašnji učitelji, nastavnici, ma i čičica koji čuva ovce, nekako iznenađeni ako im se nazove dobar dan.
Ja ne verujem.
Čak i krava kad prolaziš pored nje kaže: Muuu!,
pa tako, nazovi dobar dan, stoko nevaspitana!

E, sad...

Moze li racunar kog je napravio covek da postane svestan?
Pitanja oko vještačke inteligencije su zanimljiva još odavno, a tek danas uz vrtoglavi razvoj iste pretpostavljam da ćemo za našeg života videti sve i svašta na ovu temu. Činjenica je da kompjuteri skupljaju informacije, skladište ih, obradjuju, i na osnovu toga donose doluke o sledećem potezu, što je jedna vrlo zanimljiva imitacija ljudske svijesti. Potencijalna svijest koja bi se razvila kod kopjutera/robota bila je tema i pre više decenija unazad, obradjena je recimo u filmovima Bladerunner, Terminator i sl. doduše apokaliptično.

https://en.wikipedia.org/wiki/Sophia_(robot)

E, sad...

Moze li racunar kog je napravio covek da postane svestan?
Ne da ne može da postane svestan, nego ne može da postane inteligentan. Algoritam za pravljenje algoritama ne postoji,
kako kaže moj profesor matematičke logike. Dakle ne samo ne može da postane svestan nego ne može sam sebe da programira.
Svest je totalna nepoznanica, nauka o svesti nema ni 40 godina, tako da prvo treba da se provali šta je svest, a možda
pre toga da se pronađe način na koji mislimo, i da se napravi adekvatna teorija i hardver. To sigurno nije ni blizu sadašnjih
računara...

Открићу ти шта је шарм,
па ти види дал' можеш да извучеш неку корист !

Шармер је онај који осваја свет осмехом,
дакле бити шармантан значи смешити се.

Ако у ово укалкулишеш где се смешка а где није пристојно,
видећеш да сем сахрана и несрећних случајева
већину проблема можеш да решаваш уз осмех.

Пре сто година било је много шармера, данас се нико не смешка ... и то нам евидентно фали !

Pogledajte prilog 1137416
Malo je gore od toga, svi znaju da se vrata tako otvaraju, pa je trend skolovanja prebacen na ljubaznost i osmeh, a onda pocinje veselje, lazni osmeh je najgora varijanta, lazna ljubaznost je dvolicnost i ljudi prestanu da veruju osmehu i ljubaznim ljudima. Ljubazni postaju slabi, a tu nema sarma....Stavise, ljubaznost postaje nezeljena i stvara oprez....pa onda i ljubazni ljudi postaju glumci...Tako da sarm postaje izgled, pokret, postupak koji podrzava osmeh. :)

Ljubav kao ljubav ne gubi, ako je ima ona je tu i vlada, odsustvo iste čini ono drugo, nešto kao svijetlo i tama...
"Ljubav, kao ljubav - najpozitivnija nebeska energija koja umu i srcu uvek prija, a duši je najdelotvornija lekarija, nikada se iz duše ne gubi ... Ako je ima ona je tu i vlada, odsustvo iste čini ono drugo, nešto kao svetlo i tama... Da ti um, srce i duša budu u tami ne dozvoli - uvek voli ..."
❤️

KĐK

Moguce je postavitu mnogo filozofskih pitanja koja će vas navesti na razmišljanje o životu, univerzumu...svemu.
Neka pitanja su prilično složena a neka su obmanjujuće jednostavna ali sa širokim ili dalekosežnim implikacijama.

..pa da krenemo..

Da li je bolje biti velika riba u malom ribnjaku ili mala riba u velikom ribnjaku?
Zavisi sta mislis pod "bolje". Bolje za koga ili sta? Sta znaci mala riba, koliko mala? Koliko je srazmerna ta velicina? Sta ima u ribnjaku osim riba? Zasto ribnjak a ne more ili jezero? Sta se aludira pitanjem? Mogao bi svako da postavi pitanje koje moze da se protumaci na milion nacina. Voleo bih da znam sta vas zanima konkretno. Pozdrav.

Back