Filozofsko pitanje dana..

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
trag u snegu.JPG

Оћеш отворено? Јер искрена сам увек.

Има тренутака када га не видим, просто га нема.
Али, онда се запитам зашто сам жива, зашто сам здрава, зашто имам енергије, зашто осећам било какву потребу?
И поверујем да постоји смисао и у садашњем животу, само ми још није очигледан.
И наставим чекајући да видим следећу епизоду живота, смисленог.

Као да ми је неко дао живот, здравље, ум и да треба одговорно да управљам добитком.

Posto si uvek iskrena sta te briga sta ona hoce...:)
Dakle, nemam pojma....smisao je deo inspiracije..
Padne mi tako na pamet neka glupost i ako joj nadjem smisao znaci ima smisla
Palo mi na pamet da pre vecere opalim jednog skenderbega, nije da je pametno, ali ima smisla...
:)

Ja svoje prijatelje ne mogu da ne volim, jer mi nikad ne bi ni postali prijatelji da ih ne volim....

Decu ljudi prisvoje i mnogi se nikad ne oslobode pripadnosti....
Deca su svoja, naše je da ih stvorimo, brinemo o njima, othranimo, vaspitamo, učinimo sposobnim i nezavisnim ljudima.

Nađi šta je napisao Halil Džubran o deci, i to je to.

Danas lep dan, šteta ne otići u šetnju.
Nadam se da će ti prijati.
Ja odo' u proleće ;)

Pozdravi ti Dzubrana , usput....ovo sto ti ja pisem je istina....deca su podlozna prisvajanju, dzabe mi pises da su svoja....
Matorim ljudima upravljaju njihovi roditelji posednici....
Sve je vise mentalnih kontrolora koji svoju decu nikad ne puste u svet....neki iz sebicnih razloga, a neki da brinu o njima ceo zivot, jer su im deca nesnadjena....

Odgovor na pitanje je jednostavan, ljudi vole ono sto je njihovo do mere da cim nije njihovo pocnu da mrze, jer je vlasnistvo sinonim za ljubav....moje je samo moje, dok je moje je najbolje, kada nije moje onda je tudje i ne mogu da volim tudje....polazeci od narodne uzrecice " Nema nista gore nego imati, pa nemati." :) Prosto...

Sledece..😁

Zasto izmedju ljubavi i mrznje ima tako malo?
Нема мало, нема мржње ако је било љубави. Љубав не пролази.
Може да се јави разочараност, бол, туга али ако некога можемо да мрзимо у смислу да му желимо лоше, нисмо га никада волели.

next..

Često kažu da su šarmantni ljudi u prednosti čak i od onih koje krasi lepota.
Da li je šarmantnost osobina koja se stice?

Мислила сам да се са тим рађа. Али..
Мени говоре да сам шармантна или харизматична, бар већина ме тако доживљава, а била сам мргудно, ћутљиво дете.
Нимало пријемчива за људе, децу.
Сад верујем да се стиче, попут других социјалних вештина.
Мада, сигурно има оних са урођеним шармом.

Gde pronalazite smisao u svom zivotu?
Smisao života je dovesti život do taćke da sve bude potaman. Onaj ko u tome uspe, a i dalje od toga traga za smislom života i ne može da ga nađe, zači da ga je već našao, ali ne zna. Ne zna da mu je sve potaman. Takvome preporučujem da, na primer, tri dana ništa ne jede, da bi mogao da shvate da je smisao života biti sit i da da će sve da mu bude potaman kad se najede.

Poslednja izmena:

Back