Filozofsko pitanje dana..

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pa jel bar uradi to svasta ako mislis da moze...recimo, da li ti je masta kupila jahtu recimo? :lol:
Meterijalistički pogled na život dokazuje da Vi nemate ni ono najelementarnije znanje iz filozofije ... Znanje, a ne jahte je ono čemu teže filozofi i samo to ih istinski usrećuje ... Što se tiče mašte ona se ne rađa u umu, već u onom najdubljem, intuitivnom delu duše i potvrđuje nam neko iz iskustava iz pređašnjih života ... Ne bih sa Vama o tome iz razloga koji sam potencirla u prvoj misli ... Sledeći pravila silogizma nadam se da ni Vama to neće biti teško shvatiti ...

Meterijalistički pogled na život dokazuje da Vi nemate ni ono najelementarnije znanje iz filozofije ... Znanje, a ne jahte je ono čemu teže filozofi i samo to ih istinski usrećuje ... Što se tiče mašte ona se ne rađa u umu, već u onom najdubljem, intuitivnom delu duše i potvrđuje nam neko iz iskustava iz pređašnjih života ... Ne bih sa Vama o tome iz razloga koji sam potencirla u prvoj misli ... Sledeći pravila silogizma nadam se da ni Vama to neće biti teško shvatiti ...

imas vremena da mrsomudis ispod drveta mudrosti pola dana i da imas pun tanjir? Svaka cast.
Ja ne mogu da se setim , sigurno postoji, vrsna i sveCki priznata filoSofkinja.
Ako je nema Ti si prva na tronu mudrosti.
Naklon gospoja naklon i rukoljub od mene

Prijatno Badnje vece....

Poslednja izmena:
:fdlan: @Romana Kuhar zašto ovakav nastup , u ovakvim diskusijama najneprijatnije je ići ad hominem

Covek masta o onome sto nema, dakle, znam ja Krstane da ti mastas o znanju ali nazalost masta ti to ne moze kupiti...
..sto je tako ocajno jasno u tvom slucaju da to nije normalno..

Covek masta o onome sto nema, dakle, znam ja Krstane da ti mastas o znanju ali nazalost masta ti to ne moze kupiti...
..sto je tako ocajno jasno u tvom slucaju da to nije normalno..
"Ako čovek može biti dobar, može to samo onda kada je srećan, kada u sebi ima sklada, dakle kada voli. To je bilo učenje, jedino učenje na svetu. To je rekao Isus, to je rekao Buda, to je rekao Hegel."
✍
❤
~ Herman Hese … TO JE RAZLIKA IZTMEĐU TEBE I MENE - TI UŽIVAŠ U MRŽNJI, A JA U LJUBAVI ...

"Ako čovek može biti dobar, može to samo onda kada je srećan, kada u sebi ima sklada, dakle kada voli. To je bilo učenje, jedino učenje na svetu. To je rekao Isus, to je rekao Buda, to je rekao Hegel."
✍
❤
~ Herman Hese … TO JE RAZLIKA IZTMEĐU TEBE I MENE - TI UŽIVAŠ U MRŽNJI, A JA U LJUBAVI ...
U toj epizodi hegel jos ne zna da su on i buda braca po komsiji i tu radnja tek pocinje da se razvija....

Nisi svestan koliko si u pravu...:lol:

Bog je navodno stvorio sve dobro, neki bi rekli sve savrseno dobro na zemlji.
Ipak, kad dublje promislis vidis neprijateljske elemente prisutne u raju, mozemo cak reci da je raj mozda bio najnesigurnije
mesto u ljudskoj istoriji. Drvo spoznaje dobra i zla bilo je tamo zajedno sa zmijom tj. sa samim djavolom jelte...
Cini se dakle da ovo nije bilo dobro ili savrseno mesto, već upravo suprotno...

samo kad pomislim da je prvu estetsku korekciju napravio od rebra ... nije mi dobro zeli ma liposukciju kad moze Adam bez rebra mogu i ja bez sala :D
Plasim se sebe kad pocnem dublje da razmisljam. Stvarno. Tako da ne razmisljam previse , dnevne obaveze, a kad imam vremena vise volim da culno uzivam nego da se umno nadogradjujem :D

samo kad pomislim da je prvu estetsku korekciju napravio od rebra ... nije mi dobro zeli ma liposukciju kad moze Adam bez rebra mogu i ja bez sala :D
Plasim se sebe kad pocnem dublje da razmisljam. Stvarno. Tako da ne razmisljam previse , dnevne obaveze, a kad imam vremena vise volim da culno uzivam nego da se umno nadogradjujem :D
Da, krenes da promisljas, kombinujes, tumacis i shvatis da je sve laz, samo pusta laz..i uplasis se, logicno haha..
Uhvati i mene taj i takav "culni" momenat...

Back