Filozofija/Psihologija

Pa po mojim saznanjima,zale se kako na psihologiji rade previse statistike i sl.Tako mi je rekao i jedan profesor(doduse sa fakulteta u Novom Sadu)ali je program valjda isti(ne znam bas...
TOI nije uopste problem(naravno,to sve zavisi)ali kad sam JA na njemu dobila 25 poena od 30,onda mozes misliti.Sad,prijemni je na etnologiji manje vise jednostavno spremiti,za dvadeset dana mozes da osvojis maksimum...Za ovo drugo ne znam.
@Anita-nemoj da se izvlacis:):):)

ee lol jeste isti je, ali je kod filozofije to pozitiva xD, a kod psihologije negativa... zato sto ja kako god imacu oko 20 bodova tu.. a za filozofiju treba 60-65 da se upises na budzet, sto je znaci jos lakse imam zagarantovano 20 bodova. A na psihologiji iako sam odlicna imam u startu 5 bodova manje, i plu sjos manje 10 ocekivanih sjebanih na TOI, i mozda par grescica na testu znanja :D, tako da je problem ^^. heh ici cu na predavanje ovih dana :P danas nisam stigla. Isto apelujem na obrazlozenja i iskustvene filozofe i psihologe lol, takodje antropologija isto deluje vrlo zanimljivo ^^. Doduse sve jako rizicno sto se tice posla ... :D

A šta danas nije rizično, što se posla tiče? :think:

Pa po mojim saznanjima,zale se kako na psihologiji rade previse statistike i sl.Tako mi je rekao i jedan profesor(doduse sa fakulteta u Novom Sadu)ali je program valjda isti(ne znam bas...
TOI nije uopste problem(naravno,to sve zavisi)ali kad sam JA na njemu dobila 25 poena od 30,onda mozes misliti.Sad,prijemni je na etnologiji manje vise jednostavno spremiti,za dvadeset dana mozes da osvojis maksimum...Za ovo drugo ne znam.

Od 70 i kusur ispita (u Novom Sadu), 3 su statistička i 2 medotološka. S tim što i kad ih položiš, moraš da ih znaš i držiš u glavi jer je znanje iz tih predmeta prosto potrebno do kraja studija-za realizaciju velikog broja seminarskih radova, istraživačkih izveštaja, i u krajnjoj liniji-za izradu diplomskog. Statistika je na psihologiji potrebna, ma koliko nekom bila mrska ili je smatrao nepotrebnom.

Poslednja izmena:

Pa sve je to lepo i krasno, ali zaboravljate na jednu malu sitnicu, ja sam debil :D. Ja vise na tom testu od 20 ne mogu izvuci, totalno sam izvan sveta :D, ne pratim desavanja zadnjih 17 godina :D. Heh ne izvlacim se, realno rasudujem :D. Forma ideale pa npr eto programiranje nije rizicno za posao, npr elektrotehnika tako nesto... Da li vi znate mozda sta rade filozofi i psiholozi kada zavrse studije? :D btw ima neko da se prebacio sa filozofije na psih mozda?

Od 70 i kusur ispita (u Novom Sadu), 3 su statistička i 2 medotološka. S tim što i kad ih položiš, moraš da ih znaš i držiš u glavi jer je znanje iz tih predmeta prosto potrebno do kraja studija-za realizaciju velikog broja seminarskih radova, istraživačkih izveštaja, i u krajnjoj liniji-za izradu diplomskog. Statistika je na psihologiji potrebna, ma koliko nekom bila mrska ili je smatrao nepotrebnom.[/QUOTE]

Pa ono zar nije psihologija da se bavimo unikatima, radije nego statistikom...? mislim realno ako odem kod psihologa i kaze mi dijagnozu da treba da gledam na stvari optimisticnije,da organizujem sebi vreme i te fore...(inace organizacija vremena je po mom nekom sudu u stvari bezanje od stvarnosti, doduse ja nisam full licensed nista jos :D) mislim sta da mu ja kazem na to hahah, Kao bravo... to i ovi sa chata svi znaju, isto to ce ti reci... Valjda treba da me prouci i tako to ^^, ili valjda da mi objasni stvari koje me muce i tako to... Mada moguce da je stvarno jedna strasna misao,istina. Da sam ja samo deo kolektiva... I vrlo podlozna statistici :D

Pa ono zar nije psihologija da se bavimo unikatima, radije nego statistikom...? mislim realno ako odem kod psihologa i kaze mi dijagnozu da treba da gledam na stvari optimisticnije,da organizujem sebi vreme i te fore...(inace organizacija vremena je po mom nekom sudu u stvari bezanje od stvarnosti, doduse ja nisam full licensed nista jos :D) mislim sta da mu ja kazem na to hahah, Kao bravo... to i ovi sa chata svi znaju, isto to ce ti reci... Valjda treba da me prouci i tako to ^^, ili valjda da mi objasni stvari koje me muce i tako to... Mada moguce da je stvarno jedna strasna misao,istina. Da sam ja samo deo kolektiva... I vrlo podlozna statistici :D

Živa bila, pa upisala Psihologiju i videla šta sve ona podrazumeva i koliko je obuhvatna i složena. Poz! :bye:

A svaka je nauka slozena...ako joj pristupi slozen covek:):):)onda je najslozenija!
Anita...nemoj da se plasis ni da slusas price u redu je da se raspitas ali sve sto saznas uvek zvuci strasnije nego sto zaista jeste.
Idi kuda te srce vodi:):):):):)

A svaka je nauka slozena...ako joj pristupi slozen covek:):):)onda je najslozenija!
Anita...nemoj da se plasis ni da slusas price u redu je da se raspitas ali sve sto saznas uvek zvuci strasnije nego sto zaista jeste.
Idi kuda te srce vodi:):):):):)

Naravno.

Na Anitine postove je vrlo teško odgovoriti... uopšte, teško je nekome na forumu "objasniti" neku nauku... nakucati toliko reči, da sve bude rečeno i jasno.

@Anita, rukovodi se interesovanjima i sklonostima, za šta god da se na kraju odlučiš. Sadašnja tvoja predstava o tome šta je Psihologija je malo neozbiljna. :) Ili si samo zbunjena i u dvoumljenjima. Bolje pronađi nekog dobrog studenta, pa sa njim uživo popričaj o svemu što te interesuje.

Auh dobila sam prekor od forme ideale :( . Pa istina da ne znam sta je psihologija, ja sam u fazonu da znam psihologiju jel mi deluje korisno i zanimljivo, sta ja znam tako to mozak iluzije subjektivne kako svet nastaje u istom i te stvari... al mozda je to filozofija vise :D, Ne znam kako da bas vidim dal imam uopste sklonosti ka takvim naukama... Jedino za sta imam sigurno sklonosti je programiranje, ali opet, dal mogu imati na suprotnim taborima sklonosti... Uf Ledzer moram pratiti srce svoje istina, ali se sve bojim da kada srce svoje svetu pokazem da ce da ga u djubre baci i samleve xD. Tako da ako krenem gde god me srce voli, ne smem stati ni na trenutak dok ne budem maksimalni rank u tome gde sam :D. Jaoj kakvi problemi... Kako nema bre neko savetovaliste na tim faxovima... pa da onako predstave i tako to, sa sajta filozofskog fakulteta se bas ne moze videti srz ucenja svetoga. Btw Ako se zajebem jel mogu da menjam smer posle prve godine ili na kraju diplomiranja? :D hmm nadam se da ne smaram previse sa neresivim pitanjima... dogmama...

Ne smaras uopste,bas si zanimljiva devojka:)bar meni:)I iskrena:)
Samo sto ti ja,nazalost,ne mogu puno pomoci...
Vidis,ni ja jos ne znam imam li afiniteta za ovo sto studiram...mislim da to volim,ali ne znaci da umem...
Znam da su na mom smeru vazda neki sto su hteli psihologiju,i asistent im je rekao kao Necete posle zeleti da se prebacite.
To znaci valjda da moze da se prebacuje,ne???
Ja mogu nekoga da pitam...ali pitanje kakve su to informacije...
Sajt je jako opsiran ali suvoparan...

auh aj vidi da pitas tamo nekog doktora nauka valjda nesto ce da zna :D. Mozda im je to asistent rekao cisto iz zezanja ko zna ^^. Heh pa to se najvise brinem da se ne zajebem tako... da upisem nesto i da posle 4 god saznam da ne volim to :D, al dobro svako znanje samo sebi nagrada :). Pa ono opsiran je zaista ^^ bas su ga ono nafriziral.. Idem ja da ucim pa da spavam, pa ce hopefully da dodje daj filozof vise :D. BTw ladno po ceo dan visimo na forumima :D, koji smo failovi, tj barem ja xD, ceo dan za kompom :D, vidi se da sam bas akademski tip....

ee trebalo je, neke onako slicice, i npr neko drvo. Kao velike specijalizacije filozofija psihologija antropologija itd itd, i onda kao na vrhu svake sta ima, kao kakve sposobnosti ces dobiti... Kao kakav posao ces imati i tako to... I naravno da se vidi sta su zajednicke stvari, a sta su onako "elitni" predmeti dopustavani samo onima koji su se odabrali na odredjeni put... I treba da se uradi da imamo kao misije, kao neke mesecne zadatke, da sirimo uticaj faxa npr tako nesto :D, Pomazemo narodu obicnom i tako stecemo iskustva o svetu ,sa raznih strana, koji nas okruzuje kroz elitno pripadanje Filozofskom fakultetu... Tako cu da ja uradim kada budem bila direktnor fil faxa. Belive it xD. Heh to se i ja pitam zasto si samo ti, tj dobro je da je i iko na ovoj temi, s obzirom ko je otvarac iste :D. Mi imamo ovde neki poluprivate disccussion...

:)
Mogli bi da postanemo mala verska zajednica-verujemo u svoj fakultet:)
Pa bolje bi bilo da su dali studentima da srede sajt...kao da su ga pravili penzioneri:)
Meni u svakom slucaju prija razgovora sa tobom,ali ti nisam od pomoci...

auh mogli bi... i da nosimo majce sa natpisom " Ja volim FILOZOFSKI faks " Idemo propagiramo, i naravno ispravljamo nepravde kada naidjemo na iste, i pomazemo gradjanima... Uzas... koji off topic :D. Hmm paa malo i jesi od pomoci pokazala si put antropologije ^^, ai slazes se samnom u nekim stvarima, povecavas mi samopouzdanje :D. Ali serously ti i ja se bas nasli ko pali sa marsa :D, koja sreca u nesreci :D

:):):)
Nisam nikad imala drugaricu...:(:(:(:(:(

Ja sam ti u dusi antropolog...:)ali samo u dusi:)
Pa...sto se tice samopouzdanja...vidis...moj problem je bas nedostatak istog.Od kad sam dosla na faks...svi ljudi mi govore da moram poceti da verujem u sebe,da se malko laktam,kad zatreba i da se borim za mesto...ja sam od onih sto cute u cosku...Ali...niko ne zna da sam prikriveni genije:rotf::rotf::rotf:

OMG pa ti si ista ko ja xD. I ja sam tako isto cutim u cosku i pustam svet neka ide svojim poslom :D. ni ne pricam uglavnom sa ovima u skoli lol. Ali sam takodje kao ti prekriveni genije xD, koji je dosao da spase covecanstvo hahaha. Eee a moras da se laktas bre, to je inace glavna stvar u borilackim vestinama :D udari ga sa onim sto ej najjace na najslabije mesto ^^. Heh kako nisi imala drugaricu bre? A decka...? ^^ Ja nemam nista tako da ono opusteno ^^. Auh btw trebalo bi da pricamo preko pp ove stvari :D, bas je offtopic xD

nisam nasla srodnu temu, ja se izvinjavam ako je ima... Zanima me sta mislite o studijama filozofije? koliko je to uopste "pametno"? Da li ima ikakvu perspektivu zaposlenja? Zanima me takodje dal je moguce sa filozofije se prebaciti tj postati diplomirani filozof pa onda master psihologije (eventualno kasnije doktor). I dal je naravno ono sto se u filozofiji uci primenjivo na psihologiju kasnije. Interesuju me oba smera i vrlo sam na ivici i jednog i drugog :D. jedino sto deluje manje atraktivno kod psihologije je da treba 87.4 boda za budzet... I sto ima onaj test opste informisanosti u kom ono realno... ja suckujem :D, Test znanja ne bi trebao da mi predstavlja preveliki problem, a i listama uglavnom svi imaju neke nabudzene skorove iz istoga :D. Dok je filozofija negde oko 70 bodova na budzet.. znaci opusteno skroz i tako.. ^^

Po pravilima bolonjske deklaracije nakon tri (ili cetiri godine, zavisi koliko na tvom faksu traje bachelor) studiranja filozofije, mozes da upises master studije psihologije,ali...Pri upisu mastera postoji prijemni ispit koji se sastoji od pitanja vezanih za gradivo psihologije steceno na bachelor studijama....tako da...ako ti dodje ideja da se prebacujes, moraces mnogo da se potrudis da naucis gradivo iz psihologije koje se uci u prve tri/cetiri godine studiranja (bachelor).

Po pravilima bolonjske deklaracije nakon tri (ili cetiri godine, zavisi koliko na tvom faksu traje bachelor) studiranja filozofije, mozes da upises master studije psihologije,ali...Pri upisu mastera postoji prijemni ispit koji se sastoji od pitanja vezanih za gradivo psihologije steceno na bachelor studijama....tako da...ako ti dodje ideja da se prebacujes, moraces mnogo da se potrudis da naucis gradivo iz psihologije koje se uci u prve tri/cetiri godine studiranja (bachelor).

Auh pa ono problemi su i za ocekivati... vazno je da moze.. Dok ima volje ima nacina :D. Doduse ko zna mozda je i filozofija primenjiva na psihologiju, ipak racunam na neku takozvanu SI energiju koja ce mi pomoci ^^. Heh jos samo da saznamo sta filozof radi ^^

Prijateljstvo je nesto sto naizgled u trenutku jednom nastane, ali u stvari tome prethodi ceo zivot, da bi pravo bilo :) Psiho je dobro delo ucinio sto nam je razoktrio misteriju pomalo, ali osecanje prijateljstva kao duboke veze prisutno nije bojim se :)

Back